DINDOA – VEO

In een kil en vochtig Ermelo wachtte VEO een tot de tanden gemotiveerde hekkensluiter Dindoa, dat, gesteund door een talrijk publiek, in deze laatste wedstrijd voor de zaal kans had om aansluiting bij de rest van de ranglijst te realiseren. VEO kon de punten op haar beurt goed gebruiken om een degelijke stap uit de buurt van de onderste regionen te maken.
Saillant detail: twee seizoenen geleden stonden beide ploegen in een beslissingswedstrijd om de titel in dezelfde klasse tegenover elkaar. VEO wist Dindoa toen middels een goal van Robin van de Bosch uiteindelijk in de verlenging te verslaan…

Met Ascha Strampraad opnieuw in de basis van de Voorburgers, dit keer voor de geblesseerde Marije Scheffers, verliep de eerste helft -gezien de omstandigheden en met de vorige wedstrijd tegen HKC nog vers in het achterhoofd- verrassend productief. VEO wist een initiële achterstand van 3 doelpunten in te lopen en na het bereiken van een stand van 8-8 bleef de score tot de rust in evenwicht: 13-13. Beide ploegen schoten met scherp, echter de verdediging evenals de passing van de Voorburgers liet te wensen over.
Na de rust wist VEO uit te lopen naar 14-17, maar slaagde er niet in het taaie Dindoa definitief van zich af te schudden. Bryan Dinsbach en Dagmar Rozenbrand werden in de ploeg gebracht, waarna met nog enkele minuten te spelen bij een stand van 20-20 een zinderende fase aanbrak. Onder hoogspanning pakte Dindoa de voorsprong naar 21-20, maar het was wederom aanvoerder Robin van de Bosch, die net als anderhalf jaar geleden het ultieme woord in de wedstrijd had: 21-21.

Achteraf toonde coach Maarten Taffijn zich gematigd tevreden met het behaalde punt. Na de rust zag hij VEO uitlopen, maar het niet afmaken. Zijn tevredenheid was groot over het benutten van alle 8 strafworpen en de veerkracht van het team, dat er toch in slaagde kort voor tijd weer langszij Dindoa te komen.

VEO kan voor de komende zaalcompetitie energie putten uit de score, die met 21 goals zeer acceptabel was. Daarnaast werd een begin gemaakt met de genezing van het “strafworp-trauma” van de laatste maanden. Echter, waar het verdedigend vorige week solide oogde, leek nu naast de passing, de zwakte van de ploeg te liggen.
Stabiliteit op alle fronten zou VEO ver kunnen brengen….

De komende weken gaat de ploeg zich voorbereiden op de zaalcompetitie door deelname aan de Haagse Korfbaldagen. Altijd een spectaculair evenement waar in het verleden door VEO leuke prestaties neergezet zijn…

Robin Fuchs en David Nanusevski
Twee hoofdrolspelers uit de wedstrijd tegen Dindoa: Op de rug David Nanusevski en in het midden VEO’s topscorer Robin Fuchs.