Maarten Taffijn en Frank Damshuiser verlengen contract bij VEO

Het bestuur van VEO is verheugd te kunnen melden dat overeenstemming is bereikt met de huidige trainersstaf voor de seniorenselectie in het seizoen 2015/2016.  Ook in het aankomend seizoen zal Maarten Taffijn het eerste onder zijn hoede nemen.

Taffijn is afkomstig van Excelsior uit Delft waar hij als speler jarenlang actief was en ook de eerste stappen zette als (jeugd)trainer. Hij was daar onder andere trainer van Excelsior C1 waarmee hij kampioen werd in de Hoofdklasse en de 3e plaats wist te behalen op het afsluitende Nederlands Kampioenschap. De afgelopen jaren werkte Maarten Taffijn bij DES (ook uit Delft), en sinds vorig seizoen dus bij VEO.

In de zaal is het hem samen met de ploeg gelukt, ondanks een moeizame start te handhaven in de Eerste Klasse. Op het veld wordt er momenteel nog gestreden om handhaving in de Overgangsklasse.

Damien Folkerts, bestuurslid Technische Zaken van VEO, is heel tevreden met het aanblijven van Maarten Taffijn: ”Maarten heeft laten zien ook in een sportief gezien moeilijkere periode in staat te zijn de ploeg gefocust te houden. Resulterend in een klinkende overwinning in het beslissingsduel met KOAG. Typerend is dat zelfs bij tegenslagen de geluiden vanuit de spelersgroep positief waren over de trainer, wat ons betreft een duidelijk signaal voor verlenging.”

Frank Damshuiser neemt ook in het komende seizoen 2015/2016, VEO 2 onder zijn hoede.

Frank Damshuiser is eveneens afkomstig van Excelsior uit Delft. Hij speelde 22 jaar voor de Delftenaren, waarvan 13 jaar in het eerste team. Daarnaast trainde en coachte hij verschillende jeugd- en senioren teams binnen zijn vereniging. Frank Damshuiser heeft ondanks het vele blessureleed binnen de VEO selectie het afgelopen zaalseizoen op een haar na naast het kampioensschap gegrepen in de Reserve Eerste Klasse. Desalniettemin een resultaat om trots op te zijn, en ook op het veld waar Reserve Overgangsklasse gespeeld wordt zijn er nog volop kansen voor handhaving. Damien Folkerts over Damshuiser: ”Frank staat er duidelijk niet alleen voor het tweede en is ook zeer betrokken bij het eerste. De combinatie van Maarten en Frank is er een die erop gericht is de VEO selectie als collectief naar een hoger plan te tillen.”

Scroll naar boven