De verhalen van Gerry en Terry – Het mysterie van de Zeeuwse Bolus

Een tijdje geleden werd duidelijk dat er een mysterie in Zeeland opgelost moest gaan worden. Afgelopen zaterdag had de selectie van ckv VEO een afspraak staan om kennis te maken met de Zeeuwse Bolus. Ik hoor u denken de Zeeuwse Bolus wat is dat nu weer? Zeeland staat om een aantal dingen bekend zo ook zijn lekkernijen waaronder de bolus. Maar ja hoe kom je dan helemaal in Zeeland terecht? De oplossing was al snel gevonden er moesten busjes gehuurd gaan worden. En zo vertrok om 12.15 uur de selectie van VEO met drie gesponsorde busjes door VDB Hypotheken van Fred van den Bree waarvoor hartelijk dank!

Hulde aan het KNKV door een “creatieve koppeling” in de poule te creëren voor de selectie van VEO. VEO S2 mocht het opnemen tegen Top S3 uit Arnemuiden en VEO S1 had de wedstrijd tegen Fortis S1 op het programma staan. Hemelsbreed een afstand van 9,2 km wat een reistijd opleverde van 10 minuten. Ook al waren de wedstrijdtijden niet ideaal op elkaar afgestemd heeft het toch weinig problemen opgeleverd. Enfin genoeg over de randzaken laten we maar eens naar het korfbal gaan. 

Om 15 uur startte de wedstrijd van VEO S2 tegen TOP (a) S3. Een geroutineerd team met een mix van jong en oud. De ervaring bij de spelers die jaren in de selectie hebben gespeeld bij TOP ondersteunt door hier en daar een afvaller van de selectie en jong talent. VEO had het moeilijk tegen deze ploeg. Al snel keek VEO tegen een flinke achterstand aan van 6-1. Hierdoor moesten ze flink aan de bak om dit gat te dichten, wat resulteerde in vroege wissels om het een en ander te forceren. Puntje voor puntje kwam VEO S2 dichterbij maar wist niet door te drukken. Jammer want hierdoor kon TOP gestaag uitlopen naar een 14-10 einduitslag. Zonde wetende dat ook tegen deze tegenstander niet verloren had hoeven worden. Aan de andere kant geeft dat moed voor de return, wetende dat je met het juiste tactische plan TOP S3 kunt verslaan. 

Dan op naar het sportcomplex van Fortis in Oost-Souburg waar VEO S1 het om 16 uur opnam tegen Fortis S1. Een ploeg die vorige week in de dying seconds had verloren van Vriendenschaar uit Hardinxveld. Voor de coaches van VEO was het helder. Er moest verdedigende druk geleverd gaan worden. Verdedigen met het mes tussen de tanden! De tegenstander de intentie geven dat ze maar eens hard moesten gaan lopen om vrij te komen. De ploeg van Herijgers en Schippers leverde de gewenste druk. Ook al ging het in de beginfase nog niet zoals gewenst merkte je toch dat de intentie goed was in de uitvoering van het plan. Wat resulteerde bij een tussenstand van 3-3 tot een eerste voorsprong in de wedstrijd. Een mooie aanval waarin timing key was leverde voor Thom de mogelijkheid druk naar binnen te zetten met als resultaat een mooie doorloopbal, stand 3-4. Via goals van Lucas, Bouke, Karin en Daphne liep VEO gestaag uit naar een ruststand van 4-8. Een ruststand die gezien het spelbeeld terecht was, maar voor VEO ook zeker nodig was. Fortis was gehaaid op het afmaken van fouten van VEO. De voorsprong leverde marge om fouten te kunnen permitteren. 

Het was te merken dat in de rust de spreekwoordelijke duimschroeven waren aangedraaid. VEO had de druk nog verder opgevoerd. Fortis kon maar moeilijk antwoorden vinden op het tactisch plan dat VEO op de mat legde. Waardoor VEO heel geleidelijk in de wedstrijd kon uitlopen naar een 7-13 tussenstand. Fortis waagde nog dappere pogingen om langzaam het gaatje te dichten maar dit lukte simpelweg gewoon niet. Op een stand van 10-15 was de wedstrijd gespeeld. De wedstrijdtijd was te kort voor Fortis om aanspraak te maken op de punten. Wat resulteerde in vrijuit korfbal met mooie goals in de eindfase van VEO. Waarbij Casper, Larissa en Lucas punt voor punt de score uitbreide. Met als einduitslag een overwinning van 10-18. 

Het mysterie van de Zeeuwse Bolus is opgelost. Het bleek niet om een fysieke bolus te gaan maar om een tripje van de selectie. Waarbij het vervoer, het aanstellen van de juiste dj in de bus en een hoop plezier in korfbalspel de symbolische lekkernij van dit avontuur heeft opgeleverd. 

Op naar Hardinxveld waar de selectie van VEO vast weer een nieuw avontuur meemaakt daar ben ik van overtuigt. Tot volgende week! 

Scroll naar boven