Een kEIgaaf aspirantenkamp!

Afgelopen weekend zijn wij met de aspiranten op kamp geweest, hieronder een verslag van dit gave weekend.

Vrijdag
Vrijdagavond verzamelden ruim 30 aspiranten zich bij het VEO clubhuis voor het aspirantenkamp. Vanuit daar werden ze door ouders naar het kamphuis in Loon op Zand gebracht. Daar werd gelijk fanatiek gebruik gemaakt van het grote grasveld met voetbalgoaltjes. Nadat de bedden waren opgemaakt, gingen we het bos in voor een smokkelspel, waarbij de eieren door de kippen naar de hokken gebracht moesten worden zonder getikt te worden door de vossen! Het thema van dit kamp was namelijk ei! Alle spellen waren in het thema ei en op de eerste avond kregen alle kids een (rauw) ei dat ze het hele weekend bij zich moesten houden en voor moesten zorgen, anders zou er aan het einde van het kamp een consequentie volgen… Iedereen deed fanatiek mee, maar er moest nog wat energie gespaard worden voor de rest van de avond, dus gingen we na een uurtje rennen in het bos weer terug naar het kamphuis. Hier werden de groepjes voor de dropping gemaakt en mochten de C1 en C2 als eerste geblinddoekt in de auto’s stappen om gedropt te worden. Vervolgens mocht ook de B1 vertrekken en als laatste werden de A1 en A2 weggebracht. Het doel was om zonder gespot te worden door de ‘hunters’ terug te komen bij het kamphuis. De groepen deden allemaal hard hun best, maar werden toch gepakt door de hunters en moesten de rest van de tocht met een handicap verder lopen. Gelukkig zijn alle groepen weer veilig teruggekomen bij het kamphuis (de ene wat sneller dan de andere groep…)!

Zaterdag
In de ochtend werden de kids door het gekletter van pannendeksel wakker gemaakt en konden ze lekker aan tafel schuiven voor het ontbijt. Daarna werd in het bos het klassieke spel ‘water spons vuur’ gespeeld, maar natuurlijk wel in het kampthema, dus werd het ‘kip vos ei’. Met verf op de shirts werd duidelijk gemaakt in welk team de kids zaten en zo werd er weer fanatiek door het bos gerend. Daarna was iedereen wel toe aan wat te eten en drinken, dus werden de lunchpakketjes uitgedeeld zodat iedereen weer kon opladen voor een sportieve middag. Er werd beachvolleybal, knotshockey, voetbal en basketbal gespeeld en daarna waren er nog verschillende spelrondes in het kamphuis. De kookploeg had ondertussen een heerlijke maaltijd voorbereid, dus na het sporten kon iedereen genieten van de macaroni! Uiteraard was er ook tijd om met z’n allen in het oranje het Nederlands elftal aan te moedigen, dus werd het kamphuis gevuld met in oranje geklede aspiranten en werd Nederland naar de winst geschreeuwd. Ondertussen was het buiten donker geworden en dus tijd voor een soort van escaperoom op het veld met wat spannende elementen. Niet alle groepjes wisten te ontsnappen, maar het was zeker een spannende avond.

Zondag
Nadat het zaterdagavond laat was geworden, was er zondagochtend tijd om een klein beetje uit te slapen. Wat later dan de dag ervoor zaten alle kids nog een beetje slaperig aan het ontbijt, maar gelukkig knapten ze op van het eten. Daarna was het al weer tijd om de tassen alvast in te pakken en alle lege snoepzakjes in de prullenbakken te gooien. Toen de kamers weer netjes waren, gingen we nog een laatste keer het bos in om levend stratego te spelen. De vlaggen werden zo goed mogelijk verstopt en daarna werd er nog fanatieker dan de dagen ervoor door het bos gerend, er was niks meer te merken van het iets te korte nachtje! Na het bosspel stonden de knakworsten al klaar dus kon er lekker geluncht worden. Tijdens het weekend waren er best een aantal eieren gesneuveld, en hiervoor zou een consequentie volgen. Dus mochten alle overgebleven hele eieren op het gras worden gelegd en mochten de kids die hun ei niet goed bewaard hadden hier heerlijk met blote voeten doorheen lopen! Niet alleen hun voeten, maar ook het kamphuis moest daarna nog even een beetje worden schoongemaakt en niet veel later stonden de eerste ouders al op de stoep om de kids weer mee te nemen naar Voorburg. Het was een geslaagd weekend!

Voor nu wensen wij jullie allemaal een hele fijne vakantie en in het nieuwe seizoen zien wij jullie graag weer bij alle gezellige avondjes!

Groetjes,
De Jeugdcommissie

PS: vergeet niet om een tekencheck te doen!!

Scroll naar boven