Van de Trainer…..

De selectie wenst iedereen een heel Gezond, Sportief en Gelukkig 2024!

Nog 348 dagen te gaan dit jaar dus ik dacht “het kan nog makkelijk”, deze wens vanuit alle spelers en staf.

VEO1 en VEO2 met wisselend succes terug naar huis
In dit nieuwe jaar hebben we één competitie-uit-weekend achter de rug. VEO1 mocht aantreden tegen Vriendenschaar1(B) en VEO2 mocht de degens kruisen met KCC4.

VEO2 trad net als tegen KVS3 aan tegen een tegenstander met zeer ruime ervaring in de hoogste klassen. Oud-KCC1 spelers die hun korfbaldagen slijten in een vriendenteam, KCC4, overigens het cluppie van Gerbert Schippers onze VEO2 coach. Met voldoende informatie werd er gewerkt aan een tactiek om of de schade beperkt te houden of een punt of meer binnen te slepen. We kunnen er kort over zijn. Het verschil werd duidelijk door ervaring en dus in het geslepen uitlokken van vrije ballen en stippen door KCC en het veel hogere rendement. Daar waar wij vol elan en met een grote dynamiek veel onbenutte kansen creëerden, versnelde KCC op tijd om het gat te vergroten en te demarreren. VEO2 kwam vlak voor rust nog tot drie verschil, maar op het einde moest het in Capelle genoegen nemen met 26-18.

VEO1 mocht naar Bodegraven om daar de strijd aan te gaan met Vriendenschaar1. Ook hier een kort relaas. Een fantastische eerste helft (9-15) die we graag als maatstaf hanteren voor de komende wedstrijden en een bijna dramatische tweede helft, die wel met 19-23 werd afgesloten. Die helft gaan we vergeten.

MAAK KENNIS MET LAURA & BOUKE
In de kennismakingsrubriek Laura Dekker (VEO2) en Bouke van Drunick (VEO1) ook deze keer echte kinderen van de club.

Hoe verloopt het seizoen voor jou, kun je dat kort weergeven?
Bouke Eigenlijk best goed. We zijn natuurlijk tevreden met de 2e plek op het veld, en in de zaal zijn we ondanks een aantal zure verliespunten aan het begin, gelukkig weer gaan winnen. Nu wachten er een aantal cruciale wedstrijden waarin moet blijken of we daadwerkelijk mee kunnen doen om de titel. Verder denk ik dat er een goede balans is tussen gezelligheid en competitief korfballen, dat is top.”
Laura Tot nu toe verloopt het seizoen goed! Ik heb het ontzettend naar mijn zin in de selectie. Er is een goede mix tussen gezelligheid en de wil om sportieve prestaties te behalen. Na het veld was ik even bang dat in het tweede de sfeer zou verminderen na alle verliespartijen, maar gelukkig blijken wij te beschikken over echte zaalspelers en gaat het in de zaal een stuk beter dan op het veld.”

Waarvoor kunnen we jou wakker maken?


Bouke “Het liefst eigenlijk voor niets want ook ik hecht vrij veel waarde aan mijn slaap, maar als je het doet dan voor een spannende sportwedstrijd. Voor de Formule 1 of een echte kraker wil ik nog wel eens mijn wekker zetten. En uiteraard om bijvoorbeeld op wintersport te gaan.”
Laura “Je mag me wakker maken om me naar Schiphol te brengen, waar ik met mijn backpack op het vliegtuig stap om de mooiste plekjes van de wereld te ontdekken.”

Hoe lang speel je bij VEO?
Bouke “Dit wordt alweer mijn 20e jaar. Nadat ik blijkbaar de wens had om te gaan voetballen maar mijn moeder hier anders over dacht, ben ik toch maar is een keer bij de welpjes gaan kijken. Ik had namelijk een grote broer (Sanisation spelend in het sterrenensemble van VEO 5) die al op korfbal zat en ook mijn ouders waren korfballers. Achteraf was dit blijkbaar een prima keuze want ik speel nog altijd met veel plezier. Daarnaast zijn korfbalouders altijd handig om te hebben. David en ik krijgen nog wekelijks de gouden tip van Rob: “Schieten om te scoren!”
Laura “Ik ben begonnen in de F-es, dus ik denk dat ik een jaar of 6 was toen ik bij VEO kwam. Nadat al mijn leeftijdsgenoten VEO hadden verlaten, ben ik vervroegd doorgeschoven naar de A. Daar heb ik nog twee hele leuke jaren gehad, tot iedereen uit de A naar de senioren moest. Ik was op dat moment pas 16 en mocht nog drie jaar in de A spelen. Ik heb ervoor gekozen om dit bij Refleks in Rijswijk te gaan doen. Daar heb ik vier jaar met heel veel plezier gespeeld en helaas één jaar met een kruisbandblessure op de bank moeten zitten. Toen ik zelf weer helemaal fit was en weer in de selectie speelde, besloot ik terug te gaan naar VEO, een keuze waar ik vandaag de dag nog steeds geen spijt van heb!”       

Omschrijf jezelf als speler
Bouke “Het logische antwoord zou hier zijn dat ik een pure rebounder ben aangezien ik inmiddels de 2 meter heb aangetikt. En ik ben natuurlijk regelmatig onder de korf te vinden. Ik vind het heerlijk om vanuit daar uit te kunnen delen aan mijn vakgenoten. Toch kan ik er niet omheen dat ik het ook leuk vind om zelf mee te scoren. Daar moet ik het vooral ook van hebben want verdedigen is uiteraard niet mijn sterkste punt haha.”
Laura “Haha, ik denk dat zowel de trainers als mijn teamgenoten zullen beamen dat ik een behoorlijk luie speler ben. Maar als de wedstrijd eenmaal is begonnen ga ik er 100% voor. De zaal gaat mij beter af dan het veld en ik vind de zaal, waarschijnlijk om die reden, ook leuker dan het veld. Aanvallend ben ik sterker dan verdedigend.”

Wat wil je in het korfbal bereiken?
Bouke “Ik vind het vooral belangrijk om zo hoog mogelijk te blijven spelen en alles uit de groep te halen. Natuurlijk komt plezier op plek één, maar iedereen die weleens een spelletje tegen mij heeft gedaan, weet hoe fanatiek ik kan zijn. Dus zolang ik in de selectie speel wil ik vooral het uiterste eruit halen met de groep.
Laura “Korfbal is voor mij vrijetijdsbesteding. Ik heb het in het dagelijks leven behoorlijk druk en vind het heerlijk om ’s avonds al mijn gedachten uit te kunnen schakelen en lekker een balletje te gooien. Dit hoop ik nog vele jaren te kunnen doen.”

Omschrijf de voor jou meest aansprekende wedstrijd in je korfballoopbaan
Bouke “Misschien wel de moeilijkste vraag, want de kraker tegen DOS Westbroek in 2017 vond ik een van de mooiste. En natuurlijk de bekerwedstrijd tegen PKC. Dat zijn potjes waar ik denk ik veel van heb kunnen leren. Maar als ik er dan toch eentje moet kiezen is het de wedstrijd op het schutterstoernooi in de jeugd tegen Pieter Redelijkheid. Ik kwam als pupil tegen Piet die volgens mij al aspirant was, en hoe goed het ook ging, Pieter ging er uiteraard met de winst vandoor. Daarna heb ik de hele middag gehuild en zelfs een ijsje van Pieter kon daar niks aan veranderen haha. Toen kon ik dus al niet tegen mijn verlies.
Laura “Dat is denk ik de finale van de Haagse Korfbaldagen toen ik bij Refleks in de A1 speelde. Wat mij van die wedstrijd vooral is bijgebleven is de ambiance, alle lichten, de muziek en supporters die daar toen waren met hun spandoeken en trommels. Dit vond ik heel gaaf om een keer mee te maken.”

Heb jij rituelen of doe je vaste dingen vóór een wedstrijd?
Bouke “Een echt ritueel heb ik denk ik niet. Wel vind ik het lekker om met de mannen wat muziek te luisteren. En af en toe voor de echte kenners: een blik van het witte goud. Het liefst plan ik over de dag heen zo min mogelijk, op het coachen van de B-tjes na. Een leuk detail is wel dat onze trainer wel degelijk een ritueel heeft. Hij neemt namelijk in elke kantine een overwinningsfrikandel en heeft de neiging die altijd lekker op te peuzelen tijdens de bespreking.
Laura “Ik eet ’s ochtends voor de wedstrijd altijd kaasstengels van de bakker. Tijdens het praatje eet ik altijd een bakje fruit van de Albert Heijn met ananas, appel, druif. Verder goed warmlopen en hoe slechter ik inschiet, hoe meer ik scoor in de wedstrijd.”

Doe je extra inspanningen om fit en in vorm te blijven?
Bouke “Zoals jullie vast hebben gelezen ben ik de vaste padelpartner van Dion. Een oproep tot uitdagers heeft nog weinig opgebracht. Thom en David hebben laatst een schattige poging gedaan, maar we zoeken nog naar het verborgen padeltalent van de club. Daarnaast ga ik graag naar de sportschool.
Laura “Naast mijn werk, masterstudie, korfbal en af en toe nog eens wat leuks doen met vriendinnen houd ik geen tijd meer over om nog meer te sporten. Zoals reeds beschreven ben ik ook nog eens vrij lui. Deze combinatie maakt dat ik weinig extra inspanning verricht om fit te blijven.”

Als je niet voor korfbal had gekozen, welke sport zou je dan beoefenen?
Bouke “Als ik nu zou mogen kiezen 100% basketbal. Ik vind dat naast het zelf doen ook heel leuk om te kijken. Ooit een live wedstrijd in de NBA kijken staat nog hoog op het lijstje.”
Laura “Ik wilde vroeger heel graag op hockey. Mijn vader heeft in een ver verleden de ALO gedaan en van hem moest ik op korfbal, omdat (in zijn woorden) je tijdens korfbal spelinzicht ontwikkelt dat je bij alle sporten goed kan gebruiken. Daarom ben ik begonnen met korfballen en dat vond en vind ik zo leuk, dat ik er nooit meer mee ben gestopt.”

Hoe zou je VEO als club beschrijven?
Bouke Ik zou VEO omschrijven als een hele gezellige club. Ik vind het vooral leuk om te zien dat alles steeds meer door elkaar loopt en iedereen het goed met elkaar kan vinden. Daarnaast zijn er veel mensen die zich willen inzetten voor de club en alle taken en evenementen die daarbij komen kijken. Dat is natuurlijk heel belangrijk, dus dank daarvoor.”
Laura “VEO is de gezelligste vereniging van Nederland. Van de mensen die er rondlopen, het blijven hangen na de wedstrijden op het veld tot de feestjes. Ik kom met veel plezier drie keer per week op de vereniging.”

Bouke over Laura
Ik heb de eer gekregen om wat over Lau te schrijven. Ik denk dat dit wel aan mij besteed is aangezien Lau en ik al heel wat jaartjes hebben doorgebracht bij elkaar in het team. Laura is in het veld een ster in haar tegenstandster een hele vervelende tijd bezorgen. Met name haar snelheid naar binnen wordt elke week weer onderschat en hier maakt ze dan ook dankbaar gebruik van. Ook is het heerlijk om met haar in je vak te spelen. Als we dan een keer punten laten liggen, is Lau de eerste die er weer wat positiviteit in krijgt haha. Maar ook zeker buiten het veld is Lau een topper. We zijn al jaren vrienden en ik hoop dat dit nog heel lang zo blijft!”
Laura over Bouke
“Als ik mijn grote korfbalvoorbeeld zou moeten noemen, is dit met zekerheid Bouke. Zowel in de jeugd als nu in de selectie hebben we regelmatig samengespeeld. Ik blijf me verbazen over zijn afstandsschot, kracht in de rebound en het feit dat hij (zeker de afgelopen weken) regelmatig langs zijn tegenstander rent. En ik ben geloof ik niet de enige, want als Bouke een doorloop scoort, staat de hele zaal op de banken. Buiten dat ik Bouke bewonder als korfballer zijn wij ondertussen ook al ongeveer 10 jaar vrienden. We hebben veel leuke dingen meegemaakt en ik hoop dat er in de toekomst nog veel mooie momenten, goede gesprekken en leuke feestjes gaan komen. Bouke is een topper!”           

Nog een laatste opmerking?
Bouke “Een beetje cliché, maar we hebben zaterdag alle support nodig als selectie. Voor zowel VEO1 als VEO2 zijn het een belangrijke potten, dus we hopen op zoveel mogelijk support.
Laura “Brutaal als ik ben heb ik er nog twee. Allereerst leuk dat je dit allemaal regelt Glenn, dankjewel! Daarnaast speelt de selectie weer thuis dit weekend en we kunnen alle support gebruiken, dus ik zie iedereen graag weer in Essesteijn komende zaterdag!”


Geplaatst

in

door

Tags: