Van de Trainer…..

VEO1 met kater, VEO2 euforisch

De VEO Selectie mocht afgelopen weekend in Sporthal Essesteijn de selectie van KCR verwelkomen. Voor VEO1 én VEO2 was deze wedstrijd beslissend om aansluiting te houden in de poule.
Bij VEO2 een compleet ander beeld dan de voorgaande wedstrijd tegen BEP2. Vanaf de start domineerde VEO2 door goed spel en de scherpte in de schoten. In een oogwenk, zo leek het, was er van 5-1 een fantastische run naar 11-3 en om niets aan twijfel over te laten, werd een ruststand bereikt van 17-8. Wat heerlijk om zo te rusten! Na de rust liet VEO2 de teugels wat vieren en kwam KCR2 nog terug tot 17-14. Daarna rechtte VEO2 zich nog voor even de rug en gaf de eindstand 21-16, alle reden tot een verdiende euforie.
VEO1 had de messen eens goed geslepen. Het was “erop of eronder”. Na het startsignaal bleek dat KCR1 zich niet de kaas van het brood liet eten. In een gelijk opgaande strijd haalden de ploegen een ruststand van 10-10. Nog geen vuiltje aan de lucht voor spelers en staf. De 2e helft moest VEO1 het verschil maken als de ploeg niet wilde afhaken in de strijd om de Top 4 plaatsen. Het verliep moeizaam, want het team leek de focus te verliezen, gelet op de kwaliteit van het spel en het matige schot. Tot 14-14 kon VEO1 nog bijblijven. Bij deze stand echter bracht KCR1 de nekslag toe, omdat de toen opgelopen achterstand van 14-17 niet meer was goed te maken. In deze periode verloor VEO1 vooral door gebrek aan voldoende inzet en gretigheid de controle over de wedstrijd. Bij 17-18 was er nog hoop op een punt, maar ook dit werd door een gretiger spelende opponent de grond in geboord.
De 18-20 eindstand was een volslagen deceptie voor VEO1 en menigeen had de maandag nog een dikke kater, omdat alleen nog door een wonder de eerste plek behaald kan worden. Gelukkig luidt het cliché “De Wonderen zijn de Wereld nog niet uit!”

KENNISMAKEN MET KARIN & DION

Nu in de rubriek opnieuw twee matties die elkaar al zo lang kennen, Karin Olthof (VEO1) en Dion ten Brummelaar (VEO2).

Hoe is volgens jou het seizoen tot nu toe verlopen, kun je dat kort weergeven?

Karin “Goed! Met VEO 1 zijn we 2e op het veld geworden in de hoofdklasse en hoewel de resultaten voor het zaalseizoen tot nu wat achterblijven, kijk ik tevreden terug op de afgelopen periode. We hebben een leuke groep en enthousiaste staf.”
Dion “Een beetje dubbel. Ik heb het onwijs naar mijn zin in de selectie en vind de groep erg gezellig en leuk. Helaas is het veldseizoen niet gelopen zoals ik gehoopt had. Ik ben een aantal wedstrijden geblesseerd geweest en de wedstrijden die ik wel kon spelen heb ik niet mijn niveau gehaald. Dit zaalseizoen verloopt tot nu toe wat beter. Ik speel met meer vertrouwen en zaterdag hebben we onze eerste overwinning over de streep getrokken.

Waarvoor kunnen we jou in het algemeen voor wakker maken?

Karin “Vakantie! En dan het liefst voor een lange reis naar een bestemming die ik nog niet ontdekt heb.”
Dion “Als ik eenmaal slaap krijg je me moeilijk wakker hoor…  Ik heb wel eens geroepen dat je me voor een portie kibbeling wakker zou kunnen maken, maar ik denk dat ik me toch weer lekker om zou draaien als je ermee voor mijn neus zou staan.”

Hoe lang speel je bij VEO?

Karin “Als 11-jarige ben ik gaan korfballen bij VEO, dus al een hele tijd terug! In mijn studententijd ben ik wel een tijdje weg geweest en heb ik met veel plezier bij Paal Centraal in Delft gespeeld, maar nu ben ik sinds 2020 weer terug bij mijn oude vereniging.”
Dion “Ik ben wat later op korfbal gekomen. Volgens mij ben ik in de D-Pupillen begonnen, dan ben je een jaar of 10. Uiteraard meteen bij VEO.”

Waarom koos je voor de sport korfbal?

Karin “Ik deed mee met het schoolkorfbal toernooi terwijl ik in de wachtrij stond om op hockey te gaan. Toen bleek dat ik korfbal eigenlijk ook wel heel leuk vond en mijn beste vriendinnetje Eline zat ook op VEO. Zo geschiedde!”
Dion “Ik kende veel kinderen die op korfbal zaten. Ik had me opgegeven voor een proeftraining, maar omdat er te weinig aanmeldingen waren mocht ik meteen meetrainen met een team. Ik vond het zo leuk dat ik nooit meer weggegaan ben.”

Omschrijf jezelf als speler

Karin “Ik denk dan toch een aanvallende speler. Ik hou ervan om mezelf en anderen op snelheid vrij te spelen. Maar verdedigen vind ik ook leuk! Dan sta ik ook het liefst tegen de spits, waar ik echt 1 tegen 1 kan verdedigen en niet iemand die heel de wedstrijd onder de paal staat.”
Dion “100% rebounder!  Ik vind het heerlijk om lekker te beuken en ballen te vangen.  Ik sta veel onder de paal waardoor ik goed overzicht heb over het spel. Ik zet vooral aanvallend de lijnen neer en bepaal wanneer er geschoten kan worden en geef mijn medespelers vertrouwen.  Ik ben een speler die alles voor een bal geeft en altijd hard werkt op zaterdag. Ik heb een goede balbehandeling, waardoor ik snel na een rebound tweede kansen kan aangooien. Niks is lekkerder dan een aanval waarbij ik vier of vijf ballen pak en uitdeel om vervolgens de zesde erin te zien vallen.”

Heb je idolen of voorbeelden van korfbalspelers?

Karin “Nee, ik speel liever korfbal dan dat ik het kijk. Zelfs toen ik tijdens het WK korfbal voor werk in Taipei was heb ik daar geen wedstrijd van gezien, erg hè…?
Dion “Wouter Jansen! Als klein jongetje kwam ik op VEO toen Wouter in het eerste van VEO stond. Wouter kan zo goed inschatten waar een bal gaat komen en beschikte over een uitstekende timing. Ik heb het geluk gehad dat ik Wouter als trainer heb gehad een aantal jaar geleden. Ik kreeg elke week tips en tricks waar ik nu nog elke wedstrijd profijt van heb.”

Welk gevoel krijg je als je voor een volle zaal speelt?

Karin “Een volle zaal is natuurlijk top, van fijn publiek krijg ik ontzettend veel energie!”
Dion “Dat is altijd een heerlijk gevoel voor een speler. Ik hou wel van wat interactie met het publiek.  Ik geniet er altijd van als ik met een slim of grof duwtje een rebound pak. Ik kijk dan vervolgens met een lach naar het publiek en geniet van de reacties daarop.”

Heb jij rituelen of doe je vaste dingen vóór een wedstrijd?

Karin “Ja, wel een beetje. Ik ben wel zo’n gekkie die altijd dezelfde sokken aan wil op zaterdag. Op weg naar de wedstrijd heb ik dan het liefst harde muziek op om helemaal wakker te worden. Tijdens de warming-up vind ik het fijn uitgebreid te rekken en strekken, zodat ik het gevoel heb dat alles helemaal los is voor we beginnen.”
Dion “Eigenlijk niet hele bijzondere dingen. Ik strik tijdens het praatje altijd mijn veters opnieuw en vind het lekker om bij thuiswedstrijden zelf de bal uit te nemen. Ik zoek altijd vlak voor het fluitsignaal nog even oogcontact met mijn ouders die er gelukkig bijna altijd zijn.”

Doe je extra inspanningen om fit en in vorm te blijven?

Karin “Tijdens het seizoen is de enige andere beweging die ik krijg van de dansjes op zaterdagavond. Maar buiten het seizoen; ja dan ga ik hardlopen, surfen, padellen, wandelen of iets anders! Ik heb dat dan zeker nodig om lekker in mijn vel te zitten.”
Dion “Ik ben de trotse padel partner van Bouke. Ik vind het heerlijk om met Bouke samen nog één á twee keer in de week te spelen.  We hebben samen al aardig wat VEO leden verslagen. Mocht iemand nog durven dan hoor ik het graag haha!”

Waar sta je met je team aan het einde van het zaalseizoen?

Karin “Kampioen worden zal lastig worden met de punten die we tot nu toe hebben laten liggen in de zaal. Toch denk ik dat we er nog een ontzettend mooi seizoen van kunnen maken en dat het zeker niet gespeeld is. Het zou toch wel heel lekker zijn om nu even een goede comeback te maken…”
Dion “Ik hoop op een vierde plek in de zaalcompetitie. Ik hoop dat VEO 1 kampioen wordt en we lekker een feestje kunnen bouwen in de kantine!”

Wil je iets zeggen over vorig en dit seizoen?

Karin “Beide seizoenen zijn heel leuk (geweest)! Met toch best wat wisselingen in de selectie is de dynamiek weer anders, juist verfrissend.”
Dion “Ik kijk niet mega positief naar vorig seizoen. Ik heb zeker genoten van vorig jaar, maar ik ben een flink deel geblesseerd geweest door een breuk in mijn sleutelbeen waardoor het seizoen een beetje in het water viel voor me.”

Welk clubfeest vind je het leukst?

Karin “Op het veld op een zonnige zaterdag biertjes na de winst met een vette shoarmapizza is altijd goed. Maar mijn favoriet is toch om met heel VEO op Koningsdag in de Herenstraat te staan.”
Dion “Ik weet het eigenlijk niet zo goed! Ik vind ze allemaal leuk. Het openingsfeest van het clubhuis een aantal jaar geleden zal ik niet snel vergeten. Toen stond het helemaal vol met jong en oud door elkaar.”

Karin over Dion
“Dion is één van de vrolijkste personen uit de selectie met zijn aanstekelijke lach. Hij staat als een huis in de rebound en kan vanuit daar mensen perfect wegpassen voor de tweede kans. Liedjes afspelen na een goal motiveert hem kennelijk om ook nog eens te gaan scoren. Alleen niet op je telefoon op de fiets, want deze politieagent ziet alles!”
Dion over Karin
“Ik heb in elke leeftijdscategorie wel is met Karin in het team gezeten. Van samen naar VEO fietsen tot aan uit de hand gelopen teamfeestjes in de jeugd. We hebben het allemaal meegemaakt. Ik kan hier uren over vertellen, maar zal het kort houden.
“Staat de brommer aan??”  Vraag ik meestal voor de wedstrijd. Ik ken niemand die zo snel naar binnen kan racen voor een doorloop als zij. Een nachtmerrie voor elke tegenstandster aangezien je Karin ook niet vrij kan laten schieten.”

Nog een laatste opmerking?

Karin “Heel erg bedankt iedereen voor jullie support de afgelopen thuiswedstrijden. Hopelijk kunnen we blijven rekenen op jullie!!!”
Dion “Zaterdag om 13:00 uur speelt VEO A1 thuis tegen Velocitas. Ik heb dit seizoen al een aantal wedstrijden van de A1 gekeken en ze doen het echt top!  Het zou leuk zijn als hier, net als bij de selectie, ook lekker veel VEO-publiek bij aanwezig is.”

Scroll naar boven