Van de Trainer…..

VEO toont twee gezichten in de uitwedstrijd tegen BEP

De VEO selectie ontmoette afgelopen zaterdag BEP in Purmerend. Winst was de enige optie om niet al ver achter te geraken in de strijd om bij de eerste vier te blijven. Na het beginsignaal leek het voor VEO2 een gelijk opgaande strijd tot aan de 4-4. Bep2 zette een demarrage in en bij rust keek VEO2 tegen een achterstand van 18-11 aan. Er is weinig meer te zeggen over de wedstrijd dan dat VEO2 zo’n heuse offday had. De meeste spelers haalden zaterdag hun niveau niet, de bal wilde er niet in, verdedigend ging het moeizaam en dan weet je -ook in het veld- dat het een verloren zaak is. Ondanks het moedige terugvechten werd de wedstrijd met 28-18 beslist. “Snel vergeten, ervan leren en blik vooruit” zeggen wij als staf dan.

Voor VEO1 leek er bij de start van de wedstrijd geen vuiltje aan de lucht. Daar kon BEP1 het volhouden tot 2-2 en vanaf dat punt had juist VEO1 een versnelling. Veel controle, goede kansen gekozen en “gewoon” raak schieten. Een 7-11 ruststand was dan ook verdiend. Direct na rust kregen we een andere tegenstander te zien. Via 7-12 kwam de opponent terug tot 10-12. VEO1 wist het verschil daarna gelukkig op 2 of 3 te houden ondanks het onverklaarbaar loslaten van het getoonde spel in de 1e helft. Er werd hard gewerkt, maar de lijnen waren niet optimaal, de timing onzorgvuldig en de kwaliteit van de schoten en de concentratie liepen achteruit. Ondanks de inbreng van wissels was het resultaat in het laatste deel van de wedstrijd onder andere, dat wij een tactische zet van de tegenstander niet adequaat konden pareren (dame BEP vond 4 keer knap de korf) en dat we door een stip te missen niet het verschil op 4 doelpunten brachten. Ondanks alles wat ervóór gebeurde, denk je met een knappe 15-18 en nog slechts 3’37” op het scorebord als ploeg de wedstrijd binnen te slepen. Helaas door onze “Scoren-DNA” vergaten we de wedstrijd te consolideren, op slot te gooien, zoals dat in het vak heet. Een kwestie van ervaring: winnen gaat vóór scoren. De tegenstander kwam terug tot 18-18, wij hadden in de laatste minuut met een prachtige doorbraakkans kans op 18-19, maar helaas…… Weer wat geleerd, punt meegenomen, geen zorgen en snel de focus op de laatste concurrent KCR aanstaande zaterdag.

De voltallige selectie roept hierbij op om ons te komen steunen. Vanaf 17.20 uur je laten horen, veel kabaal te maken en ons daarmee in de komende belangrijke wedstijden tegen KCR naar de overwinningen helpen. Dat zou mooi zijn!

KENNISMAKEN MET BRITT & ESTHER

Twee younsters in onze kennismakingsrubriek, kersvers uit de VEO juniorenpoel, Britt Camphuisen (VEO1) en Esther Welschen (VEO2).

Hoe is volgens jou het seizoen tot nu toe verlopen, kun je dat kort weergeven

Britt “Naar mijn idee verloopt het seizoen tot nu toe goed. Aan het begin van het seizoen was het wel wat wennen zo het eerste jaar senioren, ander spel maar ook heel leerzaam. We hebben op het veld supergoed gedaan want we zijn tweede geworden in de Hoofdklasse.”
Esther “Ik heb er een dubbel gevoel bij, aangezien de resultaten in punten eigenlijk constant uitbleven, maar we als team wel echt stappen hebben gezet. Ik hoop vooral dat die vooruitgang ook snel beloond gaat worden!”

Waarvoor kunnen we jou in het algemeen voor wakker maken?
Britt “Je kan me altijd wakker maken voor een lekker bakje kwark met ongezouten nootjes met wat honing, maar ook voor Lay’s sensations Thai sweet chili.”
Esther “Ik slaap echt overal doorheen dus ik zou de moeite om me wakker te maken vooral besparen ;)”

Hoe lang speel je bij VEO?
Britt “Ik speel als sinds de F bij veo en daarmee is dit alweer mijn 12de seizoen. Ik ben op korfbal gaan door het schoolkorfbaltoernooi die op VEO was georganiseerd waar ik uiteraard heb gewonnen met mijn team haha.”
Esther “Toen ik 5 jaar was, ben ik begonnen bij de welpjes dus ondertussen speel ik bijna 13 jaar bij VEO!”

Waarom koos je voor de sport korfbal?
Britt “Na het schoolkorfbal toernooi mocht ik een paar keer mee trainen en vond het nog steeds super leuk dat ik ook mee mocht doen met het Hemelvaartstoernooi.”
Esther “Ik werd door een vriendinnetje meegenomen en was zo enthousiast dat ik gelijk lid ben geworden en nooit meer ben gestopt.”

Omschrijf jezelf als speler
Britt “Een fanatieke speler die altijd wil winnen, maar wel goed tegen haar verlies kan. Veder zie ik mezelf als een allround dame die ook graag haar korte kansen neemt. Daarnaast offer ik me graag op voor het team als dat nodig is.”
Esther “Ik ben vooral een aanvallende speelster, die bijna altijd een paar goaltjes meepikt, maar ook het vak lekker probeert te laten draaien met passing en steun op timing.”

Heb je idolen of voorbeelden van korfbalspelers?
Britt “Ik heb veder geen idolen/ voorbeelden maar ik geniet wel altijd van de wedstrijden van Fortuna 1.”
Esther “Niet echt een bepaalde speler. Ik geniet er vooral van als een speler of een vak ook het publiek kan vermaken met mooie acties en door snelle passing tot een mooie goal komt.”

Welk gevoel krijg je als je voor een volle zaal speelt?
Britt “Adrenaline door m’n lichaam, ook aardig wat spanning maar als je eenmaal de wedstrijd begint is de spanning weg en ben ik gefocust op mijn tegenstander en het spel.” 
Esther “Veeeeeel adrenaline!! Het geluid van het publiek kan net wat extra energie geven om de punten binnen te slepen, dus pak vooral de trommels en toeters erbij en laat je horen!”

Heb jij rituelen of doe je vaste dingen vóór een wedstrijd?
Britt “Ik heb veder geen rituelen voor de wedstrijd. Ik let wel op dat ik goede voedingstoffen voor een wedstrijd binnenkrijg. Daarnaast doe ik mijn oefening van mijn warming up altijd in dezelfde volgorde.”
Esther “De dag van de wedstrijd probeer ik altijd al lekker een beetje met korfbal bezig te zijn door een wedstrijdje te coachen of even een ander team aan te moedigen, maar vlak voor de wedstrijd probeer ik juist zo min mogelijk te doen zodat ik daarna echt kan knallen!”

Doe je extra inspanningen om fit en in vorm te blijven?
Britt “Jazeker, ik ben vaak in de sportschool te vinden, helaas wat minder dit jaar doordat ik het druk heb met school maar meestal ben ik er 2 à 3 keer in de week.”
Esther “Twee keer per week training en een wedstrijdje op zaterdag is voor mij genoeg om fit te blijven dus daar laat ik het meestal ook gewoon bij :)”

Waar sta je met je team aan het einde van het zaalseizoen?
Britt “Wij hebben met Veo 1 als doel om aan het einde van het seizoen kampioen te zijn en daar gaan we volledig ons best voor doen, zodat we aan het einde feest kunnen vieren.”
Esther “Ik hoop dat we met z’n allen aan het vieren zijn dat we gehandhaafd zijn in de overgangsklasse!”

Wil je iets zeggen over vorig en dit seizoen?
Britt “Vorig seizoen speelde ik in de A1 samen Esther, waar we met ons team een strek seizoen hebben gespeeld. Er zaten helaas wat missers tussen waardoor we helaas geen kampioen konden worden. Ik heb een onwijs leuk seizoen gehad vorige jaar.”
Esther “Vorig jaar hebben we met de A1 een vrij simpel seizoen gedraaid en vooral genoten van de laatste wedstrijdjes met het team waarin we al sinds de D speelden, dus de overstap naar de selectie was best even wennen! Maar ik ben heel blij met de groep die we nu hebben in de selectie en de manier waarop we in de selectie zijn opgevangen!”

Welk clubfeest vind je het leukst?
Britt “Ik vind altijd het Oktoberfeest het leukst maar ik geniet ook van de momenten dat we met iedereen een drankje doen.”
Esther “100% Oktoberfest, want daar komen vaak veel mensen op af en iedereen is helemaal in thema natuurlijk!!”

Britt over Esther
“Esther en ik kennen elkaar al superlang. Wij hebben samen gespeeld in de a1 waar we eventjes vakmaatjes waren. Daarnaast is Esther altijd heel gezellig en is ook echt een toevoeging binnen elk team. Esther heeft altijd goeie acties en kan daarmee altijd haar doelpuntjes mee te pakken.”
Esther over Britt
“Britt is zowel binnen als buiten het veld fijn om naast je te hebben! Wat Britt zo goed maakt is haar technische en zuivere schot in combinatie met veel snelheid en kracht om goeie acties te maken. Hierdoor pikt ze altijd wel haar goaltjes mee en na de wedstrijd is ze altijd in om gezellig een drankje te doen!”

Nog een laatste opmerking?
Britt “Kom VEO 2 en VEO 1 aanmoedigen! Aanstaande zaterdag worden belangrijke wedstrijden: VEO 2 : 17:20 en VEO 1 : 18:55”
Esther “We spelen zaterdag weer thuis tegen een mooie tegenstander, KCR, dus kom ons vooral allemaal aanmoedigen!!”

Scroll naar boven