Van de Trainer…..

GEEN PUNTEN MEE UIT DORDRECHT

VEO 1 en VEO 2 speelden afgelopen zaterdag in Dordrecht in een prachtige entourage tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Bij VEO 2 ontbrak Kjeld Verboom, was Dion ten Brummelaar nog niet volledig fit en speelde Casper Onnink een halve wedstrijd mee. Deze aderlating werd goed gevoeld toen VEO 2 vergeefs een achterstand van vier punten wilde goedmaken, waarmee de eindstand na vele moedige pogingen van de VEO 2 spelers 26-22 werd.

VEO 1 kende een bijna identieke situatie doordat de ploeg de tegenstander direct na de start liet uitlopen tot 7-2. De achtervolging kostte veel kracht en leverde daardoor bij rust wel een hoopvolle 14-13 stand op. In de tweede helft ontspon zich een heroïsche strijd tussen beide ploegen. Het gaf een afwisselend beeld van VEO 1 dat op gelijke hoogte kwam, waarop Oranje Wit “gemakkelijk” pareerde en weer een punt uitliep.
De 14-15 en 15-16 waren de enige keren dat VEO 1 aan de goede kant stond, waarna de hoop op een ruimere voorsprong helaas snel weer vervloog door de uitzonderlijk zuiver schietende opponenten.
Na afloop wisselende gevoelens, 28 keer scoren tegen deze taaie tegenstander is prima maar duidelijk niet genoeg, ook doordat sommigen in het veld het gevoel hadden dat de Dordtse schutters ondanks de hoge druk ook met blinddoek de korf zouden vinden.
De unieke 29-28 tenslotte als eindstand bleef nog lang nagonzen bij het voltallige publiek, ofwel een eindstand de geschiedenisboeken waardig!

KENNISMAKEN MET RENÉE & MARIJE

In onze kennismakingsrubriek zetten we de reserve aanvoerders van VEO 1 en VEO 2 voor het voetlicht, Renée Molman en Marije Scheffers.

Hoe is volgens jou het seizoen tot nu toe verlopen, kun je dat kort weergeven?

 • Renée Goed! Een tweede plek in de hoofdklasse op het veld, wie had dat van tevoren verwacht. De sfeer in de selectie is ook super goed. Er is veel betrokkenheid van de spelers en de staf en ik heb het idee dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Er is een leuke mix dit jaar van jonkies, ervaring en spelers die in hun topjaren zitten wat een goede dynamiek geeft en vertrouwen in de toekomst.”
 • Marije “Op het veld hebben we het met het tweede lastig gehad. Maar het is wel mooi om te zien dat we met het team stappen aan het maken zijn! We hebben een goede voorbereiding gedraaid in de zaal en we gaan er weer voor in de zaal!
Marije “Liever niet… Ik heb mijn slaap hard nodig.”

Waarvoor kunnen we jou in het algemeen voor wakker maken?

 • Renée “Je mag me altijd wakker maken voor een goed gesprek, zonsopkomst op een mooie plek of echt goed gebakken patatjes met mayonaise.”

Hoe lang speel je bij VEO?

 • Renée “Dit is mijn 7e jaar bij VEO en ik heb in die tijd een plekje gehad in alle teams tussen VEO1 en VEO5. Ik ben opgegroeid bij KoogZaandijk en ben naar Fortuna vertrokken toen ik in Delft ging studeren. Omdat ik wat van de wereld wou zien en wel even klaar was met korfbal ben ik in 2012 gestopt tot Marco Rot me overhaalde toch weer een balletje te komen gooien bij Paal Centraal. Daar heb ik 4 jaar gespeeld en zo ben ik met de Paal Centraal-golf bij VEO terecht gekomen.” 
 • MarijeIk denk al zo’n 22 jaar.”

Waarom koos je voor de sport korfbal?

 • Renée “Ik denk niet dat dit een hele bewuste keuze is op je 5e, maar ik had een vriendinnetje die korfbalde en dus wilde ik dat ook.”
 • Marije “Mijn ouders hebben vroeger gekorfbald. Zij hebben mij op korfbal gezet. Ondanks dat ik ook andere sporten deed, vond ik korfbal het leukste!”

Omschrijf jezelf als speler

 • Renée “Op het eerste gezicht val ik niet zo op. Ik ben zeker geen spits, maar ik kan wel het spel verdelen en genieten als er een mooi doelpunt komt uit een goede aanval. Ik ben een harde werker en probeer altijd mijn medespelers in de juiste mindset te houden tijdens de wedstrijd. Verdedigen vind ik leuker dan aanvallen.”
 • Marije “Ik ben een steunende speler. Ik vind het leuk om andere spelers in stelling te brengen en te steunen. Mij moet je zeker niet laten spitsen, maar soms een doelpuntje mee laten scoren.”

Heb je idolen of voorbeelden van korfbalspelers?

 • Renée “Ik heb nooit een korfbalposter boven mijn bed gehad, maar ik vind het heel leuk om te kijken naar Jessica Lokhorst die een goede spits uit de league verdedigend uitschakelt of naar Marjolijn Kroon, die met haar inzicht altijd een goede kans vindt.”
 • Marije “Poeh.. Ik heb geen specifieke voorbeelden, maar ik kan genieten van iedereens kwaliteiten. Waar de ene speler goed kan verdedigen, kan de ander weer goed schieten en de ander juist weer een vak laten draaien.”

Welk gevoel krijg je als je in een volle zaal speelt?

 • Renée “Ik denk dat het publiek zijn eigen kracht altijd onderschat, de trommels, het geschreeuw en de aanmoedigingen geven je vleugels en kunnen juist op belangrijke momenten de doorslag geven om dat laatste doelpuntje te maken. Dus doe ik een oproep… komt allen en deel je enthousiasme ;).”
 • Marije “Eén woord: genieten!”

Heb jij rituelen of doe je vaste dingen vóór een wedstrijd?

 • Renée “Geen rituelen of bijgeloof, ik ben wel een beetje een structuurjunkie, dus mijn warming-up heeft altijd dezelfde opbouw.”
 • Marije “Ik heb niet echt vaste rituelen. Ik probeer een goede warming-up te doen. Wel doe ik altijd nog net even mijn veters strakker, maar dat is meer zodat mijn schoenen goed strak zitten.”

Doe je extra inspanningen om fit en in vorm te blijven?

 • Renée “Als het seizoen is begonnen vind ik het lastig hier tijd voor te vinden, maar ’s zomers fiets ik (op zo’n snelle). Verder ben ik graag in de natuur, wat me mentaal fit houdt.”
 • Marije “Nu ik terugkom van een blessure probeer ik mijn oefeningen te doen. Voorheen ging ik naast de korfbal ook naar de sportschool, maar dit is nu wat minder. Focus lag vooral op het terugkomen/ korfballend fit worden. Maar ik ben denk ik weer snel terug te vinden in de sportschool. Ik vind de groepslesjes erg leuk.”

Waar sta je met je team aan het einde van het zaalseizoen?

 • Renée “Met de hele club in de kantine vanwege het kampioensfeestje!”
 • Marije “Aan het einde van het zaalseizoen zijn we als team gegroeid en we gaan voor handhaving. Er zit veel potentie in VEO 2. Gedurende de zaal gaan we de potentie van eenieder beter naar boven laten komen!”

Wil je iets zeggen over vorig en dit seizoen?

 • Renée “Ik zat vorig jaar niet bij de selectie, maar heb wel een paar keer meegedaan. Het is leuk om de ontwikkeling te zien van de spelers en van de groep. Ik vind dat de technische staf een duidelijke visie heeft op het spel en dat de groep dat goed op pakt.”
 • Marije “De afgelopen twee seizoenen heb ik de keuze gemaakt om lager te spelen. Ik heb in VEO 3 en 5 gespeeld. Beide leuke en goede teams. Nu ben ik weer blij dat ik mag aansluiten bij de selectie. Ook ben ik erg blij dat ik na een langere blessure mijn eerste volle wedstrijd weer heb gespeeld.”

Welk clubfeest vind je het leukst?

 • Renée “De zaterdagen dat alle seniorenteams thuis spelen en er na de wedstrijden een biertje in het zonnetje wordt gedaan, zijn mijn favoriet.”
 • Marije “Oktoberfest! Maar ik moet zeggen de feescie verzint altijd wel iets leuks.
  Oh Oh Den Haag was ook een goed thema. Credits naar de feescie!”

Renée, vertel eens iets over Marije
“Op Marije kun je bouwen zowel in als buiten het veld. Zij heeft het in zich om voor het hele team te zorgen en is onze rots in de branding als het in de wedstrijd even iets minder gaat. Marije is een van de beste rebounders in het veld, zonder dat ze ooit onder de korf te vinden is. Met haar timing weet ze alle wegspringende ballen weg te stofzuigeren, altijd gevolgd door het “Lekker Babe” van háár steun en toeverlaat Chris op de tribune.”
Marije, vertel eens iets over Renée
“Renée, een echte topper. Sociaal, gezellig, een luisterend oor en een slimme meid. Korfballend is ze erg sterk in steunen, kansjes afronden, spel verdelen en natuurlijk verdedigen! Erg leuk dat ze weer is aangesloten bij de selectie.”

Nog een laatste opmerking?

 • Renée “Zaterdag de eerste thuiswedstrijden van de selectie in Sporthal Essesteijn, superleuk als je er bij bent! Om 16:10 VEO 2 – KVS 3 en om 17:55 VEO 1 – Reeuwijk 1”
 • Marije “VEO is een gezellige en leuke vereniging. Met veel vrijwilligers die zich inzetten voor de club. Ik vind het mooi om te zien dat bijna iedereen iets voor de vereniging doet. Super!”
Scroll naar boven