Afsluiting bruggen in Voorburg

De Wijkerbrug en Kerkbrug zullen gedurende een groot deel van ons veldseizoen afgesloten zijn. Hieronder meer informatie vanuit de provincie Zuid-Holland:

Beste ouders/verzorgers,

Afgelopen zomer heeft de provincie Zuid-Holland werkzaamheden uitgevoerd aan de Kerkbrug. Vanaf maandag 11 september starten we met het groot onderhoud aan de Wijkerbrug. De brug wordt tot en met 3 november volledig afgesloten voor wegverkeer. Daarnaast wordt de Kerkbrug afgesloten voor autoverkeer. We hebben hiervoor gekozen omdat de Raadhuisstraat te smal is om extra auto- en fietsverkeer om te leiden. Zo blijft het veilig voor fietsers en voetgangers over de Kerkbrug. Dit groot onderhoud en de afsluiting van de bruggen heeft mogelijk gevolgen voor uw route naar school of sportvelden.

Fietsers en voetgangers kunnen van 11 september tot en met 3 november gebruikmaken van de Kerkbrug en de Sijtwendebrug (fietsbrug). Autoverkeer wordt omgeleid door de Sijtwendetunnel (N14) en via de afslag Voorburg op de A12.

Tijdens het onderhoud van de Kerkbrug zijn er kleine scheurtjes gevonden in het wegdek die hersteld moeten worden. Daarom moeten we de Kerkbrug helaas vanaf 20 november volledig afsluiten voor 3 weken. De Wijkerbrug kan tijdens deze afsluiting wel gewoon gebruikt worden door auto’s, fietsers en voetgangers.

Reden groot onderhoud

Door de brug van groot onderhoud te voorzien blijft deze veilig in gebruik, wordt de kans op storingen kleiner en blijft Zuid-Holland goed bereikbaar voor (vaar)verkeer. Dit groot onderhoud voert de provincie ongeveer iedere 15 jaar uit.

Wat gaat er gebeuren?

Het groot onderhoud aan de Wijkerbrug bestaat onder andere uit het vernieuwen van de brugaandrijving (zoals motor en tandwielen) en de elektrotechnische besturingsinstallatie (bijvoorbeeld kabels en computeronderdelen). Ook verven we de brug en worden er nieuwe camera’s en seinen geplaatst. Daarnaast vervangen we hetzelfde gedeelte waar we bij de Kerkbrug scheurtjes hebben gevonden.

Planning Wijkerbrug

  • Van 11 september t/m 3 november is de Wijkerbrug volledig afgesloten voor wegverkeer en de Kerkbrug voor autoverkeer;
  • De brug wordt uitgehesen op 13 of 14 september;
  • De brug wordt weer ingehesen op 23 of 24 oktober;

Op de hoogte blijven

Alle informatie en het laatste nieuws kunt u vinden op de projectpagina www.zuid-holland.nl/wijkerbrug. Ook kunt u de ‘Werk in de wijk’ app downloaden. Het project is te vinden onder de naam Groot Onderhoud Monumentale bruggen Voorburg. Via deze app deelt aannemer Mourik informatie over de werkzaamheden.

Heeft u vragen?

Dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Jiri Beijer via j.beijer1@pzh.nl. Heeft u vragen of klachten over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met de aannemer via de ‘Werk in de wijk’ app. 


Geplaatst

in

door

Tags: