Schottraining S5 vorige week betaalt zich uit…

Zaterdag 2/10 hing een donkere gloed over de wedstrijden van VEO: Erelid Fred Breedveld overleed enkele dagen voor deze competitiedag. Ik heb Fred beleefd als een geweldige vent, zeer betrokken en zijn gewicht in goud waard voor onze club. Mensen, we hebben een kanjer verloren… Ik wens Dieuwie en de familie heel veel sterkte toe!…😢…

……

Deze zaterdag vertrok de selectie van VEO S5 gehavend naar Delft om daar Excelsior 6 te bekampen. Men moest het doen zonder Esther Boogert, Dion ten Brummelaar en Anne Koot. De Delftenaren waren tot dusver een grote onbekende in de poule  met nul verliespunten net als de Voorburgers…

Een doorbraak van Philippe Nanusevski betekent alle hens aan dek bij de verdedigende mannen van Excelsior. Christiaan Schefferink kan slim wegtrekken om uit de pass van Messi te scoren (1-3). Ascha Strampraad (rode schoenen) en Sannah Goedhart kijken toe…

De eerste helft stribbelden de zwartwitte gastheren en -vrouwen (alhoewel … stribbelden die gastvrouwen wel…? Uiteindelijk zou er maar één Delftse goal uit vrouwenhanden komen… Onze vrouwen hadden ze echt in “the pocket”…)  nog wel tegen: na een snelle 1-0 en een afgekeurde Delftse goal stond het binnen de eerste minuut al 1-1, omdat Marije Scheffers met een lepe bal direct antwoordde op de start van de thuisploeg. Met treffers van Philippe Nanusevski en Christiaan Enderink ging VEO er direct “overheen” en zijn meteen de hoofdrolspelers van deze middag genoemd… De eerste twintig minuten deed Excelsior haar best om aan te haken: via 2-4 (Yannick Sterk), 3-5 (Nanusevski), 3-6 (Scheffers), 4-7 en 4-8 (beide Nanusevski) werd de afstand stiekempjes door VEO vergroot. Scheffers en Christiaan Enderink (een paar apart, zie verderop…) tilden de stand naar 5-10, waarop achtereenvolgens Sterk, Scheffers en opnieuw Nanusevski de ruststand op 6-13 aftikten.

Een serietje van twee: Marije Endeffers heerste “ter land, ter zee en in de lucht”. Hier wordt met dubbele dekking haar doorbraak gestuit maar Babe ziet in haar ooghoeken rechts Jada de Graaff geheel vrij staan. Yannick Sterk (midden) en Remi Hartgers (voorgrond rode pantoffels) zie je denken “Wat gebeurt hier allemaal?’’…
Een fase verder heeft Jada de Graaff de bal gekregen en komt tot schot, helaas zou deze nog geen doel treffen, maar prima dat deze kans genomen wordt 👍🏻💪🏻… Sterk en Hartgers zie je nog steeds denken en Babe staat achter de paal klaar om ook deze bal weer te pakken…

De eerste helft onderscheidde het duo Schefferink -of Endeffers, zo u wilt- zich in meerdere opzichten: De vrouwelijke helft was een ware horzel voor de Delftenaren en dan bedoel ik niet alleen hun vrouwen…: Had zij net aan de ene kant van het veld gescoord, werd direct na de vakwissel in de verdediging de bal alweer door haar geblokt of onderschept. Zij strooide met mooie passes, intercepties en terloops vielen de ballen er achter elkaar in. (U begrijpt wel van wie zij dít moet hebben?… 😇…). De mannelijke helft stond pal onder de korf, deelde ballen uit en pakte zijn kansjes mee. Met name in het tweede bedrijf werd de “Beer van Westvliet” zwaar verdedigd door een tegenstander, die een heel bijzondere verdedigingstechniek hanteerde (Wellicht afgekeken van een horror-achtige SF-film, waarin weekdierachtige aliens zich als een soort van rugzak aan mensen vastzuigen… 😱 brrr…) Knap dat onze “Beer” -zoals het een ware “goeie lobbes” betaamd- stoïcijns blijft…

Bij de korf is Christiaan Schefferink verwikkelt in een potje armworstelen… Philippe Nanusevski en Sannah Goedhart hebben net als iedereen oog voor iets in de lucht…

Excelsior had eigenlijk aanvallend steeds minder tot niets in te brengen. Door hoge verdedigende druk werden de schutters steeds verder van de korf gedrongen en VEO ging qua score na de rust door waar het gebleven was. Messi komt steeds beter in vorm (ik zei in het eerste verslag al: “Megazuiver” en dat was vandaag het geval…): na de vijf van de eerste helft plakte hij er nog eens twee bij, waar het de vorige wedstrijd bij vijf in het eerste bedrijf bleef (Je begrijpt… dit schept wel verwachtingen hé …😜…)… Soepel accelererend en met een fraaie stijl de ballen nemend, tegelijk soms ook “errug” hoog springend… Deze speler is voor de liefhebber echt een genot om naar te kijken… Ook Babe pakte de draad weer op, maar net als Messi kwam zij dit bedrijf tot twee treffers. Halverwege de tweede helft stond het 8-19(!).

Marije Endeffers (links) onderweg tijdens de doorloop die 9-20 betekende… Let op het lengteverschil met Yannick Sterk, die zij onderweg passeert… Bij de korf wijst Remi Hartgers, waar de bal heen moet en Jada de Graaff loopt zich alweer vrij om de bal te ontvangen mocht haar terug zakkende opponente Babe de pas afsnijden…

VEO schoot veel minder dan vorige week en scoorde veel makkelijker… De 19 werd bereikt door achtereenvolgens: Nanusevski (“who else”?…), Sterk (na weer een mooie pass van Babe), Remi Hartgers, Nanusevski (stilistisch mooie bal), Hartgers met een “droge plof” en Ascha Strampraad (De wedstrijd begon trouwens iets vertraagd omdat zij haar vijf paar kousen in een verkeerde volgorde had aangetrokken of zoiets… 😉…).

Remi Hartgers schiet op geheel eigen wijze 6-16 binnen. De VEO-vrouwen (Endeffers en de Graaff) vertrekken al richting middenlijn voor de vakwissel zo lijkt het… Yannick Sterk lijkt nog enigszins te twijfelen….

9-19 en 9-20 waren voor de vrouwelijke helft van Schefferink/ Endeffers, waarbij deze wervelwind zich door een woud van armen een weg baande… Gelukkig bleek achteraf een gang naar de tandarts niet nodig.. Vervolgens brak een fase aan, waarin invalster Jada de Graaff een stempel op de wedstrijd drukte: zij veroverde een paar ballen door lekker brutaal voor te verdedigen en daarnaast pakte de Graaff na de 10-22 van Sannah Goedhart haar verdiende goaltje mee. Hartgers bepaalde de eindstand op 10-24.

Tot slot een multiplechoicetest: Remi Hartgers loopt hier met de hand voor de mond naar de kant. Jada de Graaff (links) en Marije Scheffers (midden) zien het glimlachend aan… Wat is hier aan de hand? ….Antwoord 1: Hartgers maakt indianengeluiden na een gescoord doelpunt/ Antwoord 2: Hartgers loopt geeuwend naar de kant om zich daar te besproeien met water/ Antwoord 3: Hartgers heeft net de tanden en kiezen geteld na een onopzettelijke botsing en is opgelucht dat ze er nog zitten/ Antwoord 4: Er ontglipt Hartgers een besmuikt boertje… Uitslag te bevragen bij de Grote Smurf himself.

De S5 heeft het op deze (letterlijk en figuurlijk…) kille zaterdag goed gedaan: veel efficiënter gespeeld dan vorige keren, alle spelers hebben gescoord en er was duidelijk plezier in het team. Het tweekoppig meegereisde publiek heeft genoten… Voor deze keer één simpele tip: “Houwen zo!”

Hoog, hoger, hoogst… Ergens in de stratosfeer plukt Yannick Sterk een bal uit de lucht.

De Voorburgers hebben de volle buit uit vier wedstrijden, alle andere ploegen hebben minstens twee verliespunten. Volgende zaterdag komt Dijkvogels 3 om 14.00 u op bezoek op Westvliet. Zij hebben vier punten uit vier wedstrijden en verloren van twee eerdere opponenten van VEO 5. Binnenkort verjaart de “Beer van Westvliet”. Denkende aan diens 30e verjaardag in het verschiet… Zie ik daar als cadeautje een fraai “target”?… Met een ontketende Babe en Messi?… Wie weet?!… 😃👍🏻…

(Scores VEO: Philippe Nanusevski 7x/ Marije Scheffers 6x/ Remi Hartgers en Yannick Sterk ieder 3x/ Christiaan Enderink 2x/ Jada de Graaff, Ascha Strampraad en Sanna Goedhart allen 1x.)

De team “pimping” voor de wedstrijd. Strampraads kousen zijn net op tijd weer op orde…

Geplaatst

in

door

Tags: