Sprankelend S5 oefent tegen Refleks 4…

VEO heeft een nieuw ‘vriendenteam’ in de gelederen: Senioren 5, afgekort S5… Waar je vroeger met S5 je dienstplicht niet hoefde te vervullen, omdat je anders misschien de commandant voor roze olifant zou aanzien, is dit VEO S5 bepaald niet van lotje…

Boven alles: Eindelijk… eindelijk weer eens lekker ballen met z’n allen in het zonnetje!!! 🤩..

De teamfoto v.l.n.r.:
Voorste rij: Ascha Strampraad, Marije Scheffers, Sannah Goedhart, Esther Boogert, Sanne Koot. Achterste rij: Boudewijn Vermolen (aanvoerder), Philippe Nanusevski, Remi Hartgers, Yannick Sterk, Bouke van Drunick (Voor de skyline van de foto ertussen gepiept als stand-in voor de afwezige Dion ten Brummelaar) en Christiaan Enderink.

Een mooie mengelmoes met: vorig seizoen nog selectiespelers Christiaan Enderink, Marije Scheffers, Ascha Strampraad, Dion ten Brummelaar, Yannick Sterk/ jong en onstuimig bloed: Anne Koot, Sannah Goedhart, Philippe Nanusevski/ terug van weggeweest: Esther Boogert en Remi Hartgers/ onder de vaderlijke hoede van “old Fox” Boudewijn Vermolen. Een garantie voor spektakel?!… Deze zaterdag voor het eerst serieus oefenend aan de bak tegen het in de competitie één klasse hoger acterende Refleks 4. Wat zou dat worden??…

Een strak geregisseerde “warmloop-act” á la het vroegere voetbalteam van Brazilië vroeger zat er niet in: hier en daar wat gestrek en gerek voor de bühne, al geitend een beetje heen en weer hobbelen, terwijl de oude vos zich met een interessante koker voorzien van diverse knobbels en bobbels al liggend langs de lijn rollend de kuiten vertroetelde… Opvallend was, dat men zó serieus bezig was, dat de opstelling zelfs voor elkaar een goed bewaard geheim bleek! Een tactische tip voor VEO 1?… Refleks leek echter niet te schrikken van dit geroutineerde machtsvertoon …

Sannah Goedhart is haar opponente keer op keer te snel af en legt aan. Links Marije Scheffers en midden Yannick Sterk kijken hoopvol toe. Helaas… VEO had het lastig met het vinden van de korf…

Enfin, vol verwachting klopte ons hart: Binnen twee minuten was de eerste goal een feit: Marije Scheffers rondde fraai af van achter de korf, waarna Refleks snel weer op 1-1 kwam. Vervolgens kwam Esther (“Es”) Boogert voor de korf, dat was gauw gepiept -nog steeds een techniek om je vingers bij af te likken- een schot en een doorloop, 3-1 binnen luttele minuten. Het eerste bedrijf zou Refleks steeds aanklampen wat leidde tot 3-3 na 10 minuten. 4-3 werd door Christiaan Enderink aangetekend, waarna een schitterende “one-handend” doorloop van Boudewijn Vermolen na een bliksemende acceleratie (vast door die prettige bobbelkoker?…)… 5-3 betekende met nog 18 minuten te gaan. Remi Hartgers (gedreven als altijd en nog steeds graag bereid de scheids -Vandaag onze eigen Jeroen Breeschoten: Tuurlijk een foutloze pot…-  bijles te geven) tilde VEO naar 6-3. Refleks hield als een Gallisch dorpje tegen beter weten dapper stand: 6-4, waarna achtereenvolgens “Es”, ”The old Fox” en Enderink VEO 10 minuten voor de thee (of wat zou dit team eigenlijk in de rust drinken??) op 9-4 brachten. Een blessure bij Refleks was sneu voor de getroffene (gelukkig niet heel erg zo te zien), maar was voor de titanen van VEO een welkom rustmomentje… de stoelen werden nog net niet in het veld gezet… Het moordend tempo in de brandende zon eiste ook haar tol… De ruststand werd gehaald met 10-7, waarbij opnieuw de oude vos van zich liet spreken: slinks heen en weer schuifelend om dan plots als een schicht accelererend richting paal te vertrekken, na een prachtige combinatie tussen Ascha (“As”) Strampraad/ Enderink de bal keurig in de handjes te krijgen en ouderwets met één oog langs de loop van het geweer mikkend soepeltjes vanaf de heup af te drukken…

Na de rust poeierde Refleks binnen enkele seconden 10-8 in de korf, maar daarna was hun pijp volledig leeg en kon VEO naar hartenlust aanvallen. Bombardement na bombardement barstte los op de Rijswijkse korf, maar VEO had het vizier niet op scherp. “Es” trof weliswaar direct na de Rijswijkse goal eveneens snel doel (11-8), maar daarna duurde het vijf minuten alvorens Enderink het gat van de korf weer vond. Het volgende aanvalsvak viel ontketend aan, maar de vele schoten misten doel, terwijl de aanvallen van Refleks snel onderbroken werden. Uiteindelijk nam Hartgers zijn vak bij de hand, zette de “automatische piloot” af (Het bekende “ molentje” werd te staccato afgewerkt volgens hem… Dit tekent het zelf-coachend vermogen wat in deze ploeg schuilt 😉…) en eindelijk… ja eindelijk… na bijna 10 doelpuntloze minuten… kreeg Philippe Nanusevski (De “Messi” van dit team: klein -glipt zo onder verdedigende armen door…-, slim, retesnel en meestal megazuiver…) zijn beloning. Kort daarop gevolgd door een fraaie goal van de hardwerkende Anne Koot – later nog een mooie interceptie in de verdediging-, 14-8 met nog 13 minuten te gaan.

Eindelijk krijgt Philippe (“Messi”) Nanusevski loon naar werken, deze bal zal erin gaan, maar misschien komt dat vooral omdat Sannah Goedhart bij de korf haar zegen mee lijkt te geven aan dit schot??… Remi Hartgers en Anne Koot kijken toe met “fingers crossed”…

Alhoewel Refleks een ingestort kaartenhuis leek, lukte het VEO maar niet om de score veel hoger op te voeren. Yannick Sterk -als een huis reboundend- had voor VEO het laatste woord met VEO’s 15e en 16e, waarbij met name de 15e een hele fraaie “tip in” was op aangeven van Scheffers (“Babe”). Deze stand stond echter al bijna 10 minuten voor het einde op het bord, de bal wilde er maar niet in… ☹️… Met een beetje meer schotpercentage had de score op astronomische hoogte kunnen eindigen…

Ascha (“As”) Strampraads schot wil er dit keer ook niet in. Yannick Sterk maakt zich breed (hij is al lang…) bij de korf, terwijl Marije Scheffers (“babe”, midden) kijkt of Sterk steun nodig heeft en op de achtergrond loert “Vos” Vermolen op zijn prooi…

VEO 5 is duidelijk een team met veel plezier en potentie. De partners, mamma’s en pappa’s aan de kant hadden veel om van te genieten. De komende competitie kan het smullen worden. Hopelijk spelen ze vaak voor of na de hoofdmacht, want dan kun je als publiek meteen doorschuiven naar de volgende gave pot, waarbij je S5 dan een beetje moet zien als ontstressen, bijv. als de “Voorburg Globetrotters”, want hier en daar waren er naast fraaie staaltjes als de goal van Sterk enkele koddige acties die op de lachspieren werkten…

Conditioneel leek het snor te zitten (in ieder geval vandaag ten opzichte van Refleks) en met de gretigheid is ook niks mis (Sannah Goedhart bijvoorbeeld passeerde keer op keer haar opponente…), maar ja… scoren is nog wel een dingetje… de volgende trainingen adviseer ik daarom vooral in te richten op mikken op de ”Bulls eye”, want dit Refleks vertoonde na rust grote gelijkenis met een plumpudding, dat zal niet elke wedstrijd zo gaan… Een klein beetje meer raak scheelt een boel in de moeite… Tip: Een gasttraining van onze dartheld Rieks van Dam?…

En… oh ja, wat een leuk publiek (of is het toch de “staf”??…) heeft dit team… zie de foto’s hieronder…

(Scores VEO: Esther Boogert 4x/ Boudewijn Vermolen en Christiaan Enderink ieder 3x/ Yannick Sterk 2x/ Anne Koot, Remi Hartgers, Marije Scheffers en Philippe Nanusevski allen 1x.)

 

Het was eindelijk weer eens fijn in het zonnetje langs de lijn…

 

Raadsel: wie kijkt er naar de wedstrijd en wie niet?…

Geplaatst

in

door

Tags: