VEO 2 stuurt KIOS 2 met boter en suiker naar huis…

Het tweede van VEO doet het in de reserve eerste klasse hartstikke leuk onder het bewind van de heren Ivo van der Kwast en Wouter Sies: Voor aanvang van de thuismatch tegen KIOS 2 staat het team op een gedeelde tweede plek, slechts twee puntjes achter het Zaandamse ZKV, waar in de allereerste wedstrijd ongelukkig was verloren, maar ZKV komt eind oktober nog naar de Arena dus wie weet? Daarnaast werd terloops thuis gewonnen van TOP 4, (in mijn beleving…) toch altijd een beetje een “angstgegner”, welke in het verleden óf steeds net langszij wist te komen óf de Voorburgers op de valreep passeerde, dit kwellende scenario is op 12 september omgezet naar een duidelijke 18-15 winst voor VEO 2 (het enige verlies van TOP tot dusver…). Is dit de hand (of kan ik misschien beter zeggen: “de kwast”…) van het enthousiast creatief boetserende trainersduo? Enfin, KIOS 2 stond bij aanvang van vandaag nog op nul (zero) punten… In de voorbereiding op het seizoen had VEO 2 de Nieuw-Vennepers eerder onder de duim weten te houden…

Marloes Verdonk (geheel links) ziet kort na rust haar schot in de korf verdwijnen (14-5). Merle Spreeuw (22), Dion ten Brummelaar (19) en Bram Habermehl kijken gebiologeerd toe…

Het erg jonge KIOS zou stevig aan de tand gevoeld worden: bij rust keken de gasten al tegen een 13-5 achterstand aan door o.a. vijf goals van David Nanusevski en vier van Bram Habermehl, twee van Roy van der Kroft, één van Dion ten Brummelaar (deze had ook een flitsende actie met Nanusevski) en één van Janneke van Aalst. VEO onder aanvoering van captain Larissa Nagtegaal (Makkelijk schietend, maar vandaag helaas wat onfortuinlijk met het vinden van de korf…) gaf vanuit de verdediging vol druk op de aanvallers waardoor het arme KIOS amper tot een aanvalsactie kon komen, steeds werd de bal onderschept… Het Voorburgse overwicht was werkelijk enorm, maar de weersomstandigheden verhinderden een monsterscore reeds bij de thee.

Voor de teambespreking in de rust hadden de coaches een lekker plekkie gevonden!

Het tweede bedrijf was het de beurt aan de vrouwen: na Marloes Verdonk pikte Laura Dekker haar verdiende goaltje mee, waarna opnieuw van Aalst met een karakteristieke hoge bal en Merle Spreeuw (Koel afmakend uit een vrije worp van Nagtegaal…) de stand op 17-6 brachten, waarop Habermehl zijn laatste (en fraaie) treffer aantekende, 18-6. Intussen werd het kouder en de regen nam in intensiteit geleidelijk toe, wat zijn tol ging eisen bij de spelers en speelsters. Twee keer van der Kroft (eerder een “fade away” en nu o.a. een fraaie “Lay-up”) zorgde voor een 20-10 tussenstand.

Janneke van Aalst schiet op haar karakteristieke wijze (hoge boogbal) de bal loepzuiver raak (16-6). Roy van der Kroft (midden) kijkt nog even voor de zekerheid, terwijl Laura Dekken (voorgrond) en David Nanusevski (verstopt) in beweging zijn…

Bij deze stand kreeg VEO 2 een injectie met nieuwe energie: Junioren Pepijn Verschoor en Sanne Theil maakten 10 minuten voor tijd hun opwachting en vlogen er vol gas in. “Nestor” Habermehl (23 lentes 😜…) was in zijn vak opeens omringd door alleen maar jong bloed (ook Spreeuw maakte deel uit van dit viertal…) en het was mooi om te zien, dat hij automatisch de dienende rol op zich nam, waardoor de jeugd naar hartenlust kon attaqueren… Dit resulteerde in een fraaie goal van Theil (21-10, foto hieronder), die na de 22-12 van opnieuw van der Kroft, in de allerlaatste minuut ook nog eens de eindstand bepaalde op 23-12!

Invallende junioren Sanne Theil en Pepijn Verschoor gaven VEO 2 weer een boost. Hier schiet Theil 21-10 in de korf, terwijl Verschoor bij de korf klaar is voor de afvang. Op de achtergrond is ’youngster’ Merle Spreeuw (inmiddels vaste kracht bij de reserves) zichtbaar en “nestor” 😜 van het vak Bram Habermehl spoedt zich naar de korf voor het geval de bal geen doel zou treffen…
Een fractie later, zie hoe blij men is …

De concurrentie maakte geen fouten, dus bleef de bovenste helft van de ranglijst zoals voor dit duel. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Tempo 3, met twee punten voorlaatste. VEO 2 doet volop mee om de bovenste plek.

De “lead”-foto: Hierop de einduitslag van VEO 2 met de cameramensen, waar vele mensen hun dank naar willen uitspreken (op 4/10, 10.30 u is jullie werk reeds 656x bekeken…): Britt Camphuijsen, Britt Epping en Esther Welschen: in de stromende regen en ijzige koude hielden zij het vol. Super bedankt!!! (op deze foto geeft Ruud Welschen zijn cameramensen instructies…)…

Geplaatst

in

door

Tags: