VEO doet zichzelf tekort in Maarssen…

Zaterdag 26-9 stonden OVVO en VEO tegenover elkaar in Maarssen. De thuisploeg had tot dan toe drie punten veroverd en VEO twee punten. De posities op de ranglijst in deze overgangsklasse waren vooraf respectievelijk nummer vier en vijf. VEO had al twee ploegen van de “grote drie” (in mijn optiek: GKV, KVS en Nieuwerkerk) getroffen, waarvan OVVO er één had ontmoet. Nieuwerkerk is de absolute, huizenhoge en gedoodverfde favoriet in deze poule, VEO zou (in het licht van het vreemd afgelopen vorig seizoen en de aanwinsten van dit seizoen) als doel kunnen hebben: handhaven en misschien een voorzichtig oogje op het linker rijtje…. Voor de competitie hadden de ploegen tegen elkaar op hetzelfde veld geoefend, waarbij VEO nipt verlies incasseerde. Kortom: alles wees erop, dat deze dag een strijd om een goede plek in de middenmoot zou worden en voor mij vooraf geen gelopen race, fifty-fifty kans…

 

VEO speelde vandaag in het koninklijk oranje. Christine van Eijsden (13) is één van VEO’s speerpunten, hier op de rug gezien. Helaas mist deze doel zien ook Marije Scheffers (links) en Ivan Habermehl (rechts).

 

Kort op het vorige moment ziet van Eijsden (onder de korf) haar doorloop wél in de korf verdwijnen (10-6, kort na rust.).

Het eerste bedrijf verliep voor VEO (dat de geblesseerde Julia Schoenmaker moest missen) helaas redelijk dramatisch. Pas na 10 minuten wist Christine van Eijsden na een flipperkastsituatie doel te treffen, maar toen had de thuisploeg er al vier in liggen. Bij 5-1 nam Ivan Habermehl (gave schoenen trouwens…) zijn ploeg op sleeptouw met goals uit een doortiksituatie en een fraaie afstandstreffer. Zo stond er met nog 11 minuten te spelen voor de rust 5-3 op het bord en was alles mogelijk. Echter OVVO is niet van gisteren, de voormalig leagueploeg was van begin af aan messcherp en knokte voor iedere centimeter. De thuisploeg gaf veel druk op de ballijnen en wist VEO daarmee behoorlijk te ontregelen. Al met al werden de VEO-coaches Arnoud Kok en Remco Breedveld na 20 minuten al tot een chirurgische wissel gedwongen, waarbij van Eijsden en Karin Olthof van vak wisselden. Intussen wist Robin Fuchs 7-4 aan te tekenen (Mensen wat kan die man hoog springen…), maar OVVO had VEO die eerste helft in de tang: Alleen Olthof kon voor de rust nog doel treffen voor de Voorburgers. De thuisploeg speelde de tijd keurig uit naar de thee en kon gaan uitblazen met een comfortabele 10-5 op het bord.

Sylvia Jongenburger (De laatste der “3J’s”) schiet een vrije worp raak (11-7). Karin Olthof (links), aangever Daan de Groot en achterin Bouke van Drunick zullen hier blij mee zijn…

Je zou zeggen (met de pot tegen KVS in het achterhoofd…) alles is nog mogelijk… En het zou inderdaad nog een minuutje of tien gaan spoken in Maarssen… Bij 11-7 (intussen hadden van Eijsden en Sylvia Jongenburger de korf gevonden…) kwam -met nog 23 minuten te gaan- een man in het veld, die OVVO deed sidderen: David Nanusevski kende een furieuze invalbeurt, motiveerde en joeg zijn team op. Habermehl tekende knap voor 11-8, waarna Daan de Groot en Bouke van Drunick VEO op 12-10 zetten. Het volgende aanvalsvak met daarin Nanusevski, Habermehl, van Eijsden en Marije Scheffers deed haar stinkende best, maar had zes minuten lang de wind niet mee. Via een prachtige actie tussen Nanusevski en Habermehl werd een strafworp (VEO’s eerste waar OVVO al driemaal vanaf de stip had mogen aanleggen…) veroverd, die een beter lot verdiend had, maar zelfs ondanks deze teleurstelling men ging stug door in deze aanval: Een waar bombardement barstte los op de Maarssense korf, maar alleen Nanusevski wist 12 minuten voor tijd de bal door de korf te jagen, waarop OVVO het vege lijf (anders kan ik het niet betitelen…) redde door in twee minuten naar 14-11 los te breken uit de Voorburgse armklem. Larissa Nagtegaal kwam de gekwetste van Eijsden vervangen, echter de strijd was gestreden. Een strafworp van Daan de Groot bracht de eindstand op 14-12, maar OVVO pakte ook in deze fase de gelegenheid om de tijd rustig uit te spelen.

Habermehl (17) is vandaag met drie treffers VEO’s topscorer, David Nanusevski is bij de korf klaar voor de afvang, rechts van Eijsden en Scheffers op de achtergrond. Dit schot zou geen doel treffen
Deze knalt Habermehl er wel in (op de achtergrond, gele kicksen..), 11-8..

De teleurstelling was achteraf enorm aan Voorburgse zijde en -het moet gezegd- VEO was niet gelukkig met de arbitrage, maar heeft mijns inziens zichzelf vooral tekortgedaan door missers in de passing en het niet benutten van kansen. Vooraf had trainer/ coach Arnoud Kok echt gehoopt op twee punten, maar het mocht niet zo zijn: “Ons percentage was gewoon te laag”… Net als vorige week tegen KVS (spannende pot met prima tweede helft van VEO) kwam zijn team beregoed terug, naderde tot op één puntje verschil, maar op het “moment suprême” slaagden de Voorburgers er wederom niet in een veelheid aan kansen om te zetten in dat ene belangrijke doelpunt, waardoor het opgejaagde OVVO de kans kreeg weer afstand te nemen… Jammer, jammer, maar de sfeer is goed en kwaliteit is er. Het is een kwestie van tijd dat de puzzelstukjes in elkaar vallen en als dat moment er is, kon VEO nog weleens voor een stuntje gaan zorgen. Vooralsnog is het wonden likken geblazen en zal het vizier naar onderen gericht moeten zijn. Aanstaande zaterdag komt GKV in de Arena van Westvliet buurten, daarna wachten directe concurrenten voor de onderste regionen Velocitas en KVA, zij deelden vandaag de punten, waardoor VEO nu met de Leiderdorpers en het Leidse Pernix met twee punten gedeeld 5e, 6e en 7e staat en KVA laatste met één punt. Ik zou zeggen: Neem die 10 minuten in de tweede helft als voorbeeld, breidt deze uit tot 60 minuten, kansen genoeg, nu nog de bal erin, houdt vooral moed en vertrouwen! Het zál beslist een keer goed gaan komen 👍🏻…

Stilistisch bijzonder fraai schot van Olthof (rechts), maar helaas… na de aangeef van Jongenburger (midden). De man die voor de dugout in het veld overal bovenuit torent is van Drunick, Daan de Groot (Puntje van de bijpassende oranje schoenen is net zichtbaar…) wordt door de arbiter van dienst afgeschermd…

Oh ja, nog even dit: Is het u ook opgevallen? Op de ALV afgelopen donderdag kwam dit ook al voorbij zoeven: VEO (maar ook andere ploegen…) streeft tegenwoordig naar zogenaamd “dynamisch korfbal”, een soort van “totaalvoetbal” maar dan met korfbalpalen… Ik zag VEO hierin de afgelopen tijd, iedere week groeien, alhoewel dat vandaag niet uit de verf kwam. Voor iemand, die begonnen is op een veld met drie vakken met de afmetingen van in totaal 30×90 meter (een waarborg voor gezapigheid en vele rustige momenten…)  is het bekijken van “dynamische” wedstrijden op de huidige kleine velden al een ware uitputtingsslag: U moet zich hierbij voorstellen dat -na het startsignaal door de leidsman- men als een dolle door elkaar heen begint te rennen, onderweg in de meest moeilijke standen uit alle hoeken en gaten schietend, en terloops nog eens vanuit de loop de rebound  pakkend…(Ik neem even de vrijheid tussendoor een kleine tactische tip te geven aan ons coachingsduo: zittend op de rug van een medespeler schieten of rebounden kan het de tegenstanders misschien nog moeilijker maken?!?… Ik zie geen spelregel die dit tegenhoudt??…). “Dynamisch korfbal” imponeert mij als complete korfbalchaos, maar is toch écht een systeem… Voor de kijker duizelingwekkend en wonderbaarlijk dat er geen mega “crashes” tussen spelers plaats vinden. Dit spel is voor het publiek zó attractief, dat kort voor rust de oogbollen al van kas gewisseld zijn, de nek RSI vertoont en grijze massa om ontprikkeling schreeuwt… Tegen het einde van de wedstrijd heb je als toeschouwer een brede “zieleknijpers-divan” (ook handig om 1,5 meter te waarborgen) nodig om bij te komen en het van je af te praten… Laat staan de spelers… Wat een tempo, onvoorstelbaar dat zij dit volhouden… Maar ik als supporter geef niet op…, als zíj́ het kunnen spelen, moet ík ernaar kunnen kijken, ik ben mijn “kijkconditie” erop aan het trainen…Wijzer geworden na de wedstrijd tegen KVS had ik mij beter voorbereid: voor thuis een ouderwetse flipperkast op de kop getikt en mee aan de slag gegaan, daarnaast strooi ik tot ergernis van echtgenote dagelijks enkele malen 20 witte pingpongballetjes met daartussen één rode op onze plavuizenvloer uit, waarbij ik dan het rode balletje probeer te volgen; beide zijn aan te raden en goede trainingsoefeningen om de bal beter te kunnen volgen in de wedstrijd, want het was erg onhandig om vorige week vanuit Scheveningen naar huis te fietsen met mijn rechteroog in de linker oogkas en andersom, dat doe ik geen tweede keer meer 😜….

Zaterdag 3 oktober: VEO 1 – GKV 1, 15.30 u, voorwedstrijd: VEO 2 – KIOS 2, 14.00 u, Plaats: de VEO Arena, Westvliet. Alles is nog mogelijk…. Komt onze mensen aanmoedigen, ze hebben u nodig!!

De ”lead”-foto: Mooi plaatje met eindresultaat van staaltje samenwerking: Links Habermehl (17) en rechts Nanusevski (let op diens geconcentreerde blik…), bijna exact 10 jaar verschil in leeftijd. Nanusevski coacht in het veld VEO’s youngster en samenhouden zij de bal binnen…

 

 


Geplaatst

in

door

Tags: