Meer aanwinsten voor VEO!

In een eerder bericht werd u al geïnformeerd over een aantal versterkingen voor de selectie van CKV VEO. Onlangs is de selectie gecompleteerd met de toevoeging van een drietal spelers:

Terug van weggeweest is Laura Dekker (21). Vanaf de jeugd al bestempeld als een talentvolle speelster heeft zij tot aan de A1 bij VEO gespeeld en is toen tijdelijk overgestapt naar Refleks in Rijswijk. Daar werd zij helaas getroffen door een heel vervelende blessure, waarvan zij zich heeft moeten terug knokken. Laura is vastberaden om zich op het oude nest helemaal waar te maken. Voor wie haar niet kent: Zij was één van de “Titanen” die het wereldduurrecord veldkorfbal heeft aangevallen. Voor wie hier nog even over wil namijmeren zie de prachtige beschrijvingen van alle Titanen (dus ook van Laura…) in een stuk wat eerder op de website heeft gestaan. Ook leuk om even te vergelijken met allen die destijds deelnamen en hoe zij er nu bijstaan… zie: De Titanen. Laura, het is ronduit fantastisch, dat je weer terug bent!

Laura, één van de ’Titanen’…

Tussen twee vrouwen ingeklemd vinden we een geheel nieuwe aanwinst voor VEO: Kjeld Verboom (27). Kjeld komt over van Achilles, waar hij afgelopen seizoen op een lager niveau heeft gespeeld. Hij wil nu weer volle bak voor selectiekorfbal gaan. Kjeld is opgegroeid bij Achilles maar in de A1 naar KVS verhuisd om daar in de hoofdklasse te spelen. Na een aantal jaar KVS weer terug gekeerd op het oude nest om met Achilles van de 2e klasse op te klimmen naar de overgangsklasse. Met Kjeld haalt VEO een spits in huis, die dus inmiddels al de nodige ervaring heeft en hoopt dit met de relatief jonge VEO-selectie te kunnen delen. Kjeld zelf over zijn overstap: “Bij Achilles was ik naast het sportieve gedeelte ook het bestuursschap aangegaan. Ik hou wel van een uitdaging en wilde graag actief bijdragen aan de club waar het allemaal begon en die veel voor mij heeft betekend. Echter als speler stond ik nu voor een tweesprong in mijn ‘drive’ om er nog het uiterste uit te halen in combinatie met plezier (ja ik geloof zeker dat dat kan) heeft ertoe geleid, dat ik de overstap maak naar VEO. Er is door de jaren heen altijd een goed contact geweest tussen de mensen van VEO en dat geeft een goed gevoel van welkom zijn. Ik heb er onwijs veel zin in om mij als korfballer verder te ontwikkelen en de kansen die ik krijg bij VEO zo goed mogelijk te gebruiken en te ontdekken wat er nog in zit.” Kjeld, je bent hartstikke welkom en we kijken uit naar je kunsten op ons straks fonkelnieuwe veld!

Kjeld Verboom in het shirt van zijn vorige club á la Michael (Air) Jordan onderweg naar de korf, het is mij onbekend of dit een ”slam dunk” geworden is….

Tenslotte en wat mij betreft ‘Last but zeker niet least’… Christine van Eijsden heeft na een sabbatical weer aangegeven voor de selectie te willen gaan. En dat is supermooi! Christine is een stille maar tegelijk heel waardevolle grote kracht in het veld, zij pikte menig belangrijk goaltje mee… Zie hieronder ook de foto waarop zij (In het Voorburgse Troje…) mee helpt om de Griekse Held Achilles -sorry nog hiervoor, Kjeld…- te vellen. Deze degradatiekraker won VEO met 21-19. Daarnaast heb ik nog een héél belangrijk momentje op het netvlies van pas afgelopen seizoen, toen Christine als invalster op het veld in de uitwedstrijd tegen Valto op een cruciaal momentje de bal erin prikte en onze mensen de revanche voor de eerder verloren ‘play down’ konden halen…. De sabbatical heeft haar goed gedaan! De voormalig speelster van Refleks en KVS heeft er weer zin in en straalt dat ook volop uit tijdens de eerste trainingen. Ontzettend gaaf, dat je er weer voor gaat!

Christine van Eijsden schiet de Pijl van Paris in de hiel van Achilles… 17-14 voor VEO… VEO won deze degradatie knaller met 21-19…

Het is nogal wat… Al deze verversingen… Maar ook wel nodig, omdat er dus ook een aantal mensen gestopt zijn. Daarnaast hoop ik héél stillekes op nog een enkeling meer, maar ik mag nog geen namen noemen… En dat zal ik dan ook maar niet doen… Enfin…

De vierkoppige trainersstaf (U weet misschien nog: IvArWoRe…) lijkt zo’n positieve aantrekkingskracht te hebben op spelers en speelsters, dat er bij mij een merkwaardig vergelijk opborrelt: Ik zie opeens -strijdend voor het goede en afrekenend met het kwade- Vier Musketiers voor me… Kent u ze nog? Van origine waren er drie Musketiers: Athos (vaderfiguur, nobel, eigenzinnig), Porthos (Extravert, wijnliefhebber, houdt van liederen) en Aramis (Houdt van intriges en vrouwen…). Maar de meest bekende (en de vierde dus…) is toch wel D’Artagnan (Romantisch, edelmoedig, een gentleman). Hun strijdkreet was: “Één voor allen, allen voor één”… Ware helden! Als wij hier nu eens de VEO-selectie met haar vier trainers symbolisch op projecteren is er niet zo heel veel verschil toch? “Eén voor allen, allen voor één”… zo is het toch? Mag u zelf bedenken welke van de heren IvArWoRe voor resp. Athos, Aramis, Porthos of D’Artagnan staat…

[Met wederom dank voor de input aan Wo, voor mij vanaf nu Porthos…)

Scroll naar boven