VEO’s “Chinese Dromen”…

De periode rondom de kerst en jaarwisseling is immer een moment van bezinning… Wat kunnen we leren van het verleden en waar willen we in de toekomst naar toe?…

De serie “Chinese Dromen” van Ruben Terlou is voor Europeanen (én VEO’ers dus ook…) een prachtige spiegel. De reeks gaat over dit enorme land met haar bijzondere historie, maar tegelijk over individuen, met heel veel te wensen en verbeteren… Als je de reportages van Ruben ziet, bekruipt je het gevoel: wat hebben wij het hier in ons kikkerlandje toch goed, waar kunnen wíj́ nu nog van dromen??…

2019 was een jaar, waarin boeren met hun trekkers opstoomden naar het Malieveld -een machtig gezicht trouwens…- en bouwers dit voorbeeld volgden; een jaar waarin Brexit een ‘soap’ werd, terwijl VEO hossend op Hollandse meezingers de kick-off beleefde richting 100-jarig bestaan. Avondvierdaagse en Hemelvaarttoernooi waren massale topevenementen, naast ook sportieve successen als handhaving in de overgangsklasse (VEO maakte géén deel uit van de ‘Hexit’…).

Niet te vergeten waren er geboortes…  Nieuw leven, dat vol verwachting ons midden en de wereld binnen stapte…

Natuurlijk waren er zware momenten van verdriet, stress en boosheid. Ieder kent zwarte vlekken in 2019 en gedachten dwalen in deze fase uiteraard ook hiernaartoe terug…

2019 gaat voor VEO vooral de boeken in als de opmaat naar 2020, het jubileumjaar!

Want dát wordt onze nabije toekomst: we gaan in 2020 100 jaar oud worden! En dit gebeurt met een aaneenschakeling van geweldige activiteiten. Een kleine greep hieruit: Dart Special (7/2), Gala en veiling (18/4) met het Westvliettoernooi, Hemelvaarttoernooi en avondvierdaagse (beide in mei), familietoernooi (juni) en in september het Jubileum weekend met knallende “events”  -er wacht ons zelfs een ‘mystery guest’…- waar wij natuurlijk allemaal (voorzien van stoere pet en sjaal…) bij zullen zijn. Houdt u de evenementenkalender goed in de gaten?!…

En passant worden onze velden aanstaande zomer fantastisch gereviseerd en helemaal “up-to-date” gemaakt, waardoor wij in de toekomst met de hele vereniging op moderne velden kunnen spelen en wellicht ook eens kunnen inschrijven op evenementen als organisatie van een NK e.d.

Die volle evenementenkalender maakt trouwens, dat wij er dit jaar van afzien een aparte nieuwjaarsreceptie te beleggen, immers… voor je het weet, gooien we alweer met minstens 100 man en vrouw pijltjes naar een met kringetjes en getallen gevuld bord aan de muur…😀

VEO is gezond, een prachtclub met rijke historie en heeft met het vernieuwde complex straks een stevige basis voor een mooie toekomst.

Heeft VEO nog eigen “Chinese dromen”…? Hebben wij nog wel iets te wensen?!…. Wat dacht u van: de opvolging van drie bestuursleden straks in september? Handhaving overgangsklasse? Versterking van de jeugd schittert  bovenaan de lijst van dromen… Ledenaanwas in de jeugd is een belangrijke wens!….

Namens het bestuur wens ik iedereen fijne feestdagen, een geweldig 2020 en… prettige dromen!

Cock Fuchs,

Voorzitter

 

Scroll naar boven