VEO moet buigen voor KVS…

VEO 1 trad voor de tweede zaalwedstrijd in de overgangsklasse een overvol Essesteijn aan tegen KVS 1. De Scheveningers (voormalig Korfbal League…) zijn zich in de eerste klasse op het veld langzaam aan het oprichten na een desastreuze periode en VEO acteert dit jaar sinds lange tijd weer in de overgangsklasse. Zoals de speaker vooraf aangaf: een derby, die “voor het laatst in de vorige eeuw plaats vond”… Stilletjes werd in Voorburg op een stunt gehoopt, waarbij eenvoudig gezegd…VEO’s vrouwen het zouden moeten gaan winnen van de Scheveningse mannen…

Daan de Groot schiet VEO naar 1-0 uit een vrije worp…

De start was veelbelovend: binnen drie minuten leidde VEO met 3-0 (Daan de Groot vrije worp, Christine van Eijsden en Linda Jongenburger). Echter toen was per abuis bij de schotklok in het voordeel van KVS op 25 seconden gezet, VEO’s Sylvia Jongenburger (niemand anders had het blijkbaar in de gaten…) attendeerde de arbitrage hier naar de zin van de leidsman te nadrukkelijk op, maar vervolgens werd de klok echter wel goed gezet. In deze fase had de VEO-verdediging de KVS-aanval in de tang, want tweemaal klonk voor hen de zoemer van de schotklok…

Christiaan Enderink kweet zich knap van zijn taak tegen KVS-“baas” Pieter Redelijkheid, hier pakt hij de rebound, geheel rechts Sylvia Jongenburger, midden Linda Jongenburger en Robin Fuchs…

Hierna kwamen de gasten echter terug: via 3-2, 4-2 (de Groot), 5-3 (Robin Fuchs fraai uitgespeelde kans…) tot 5-5 ongeveer halverwege de eerste helft, waarbij KVS reeds viermaal voor een strafworp had mogen aanleggen (tweemaal mis trouwens…) en VEO nul keer. Na 6-5 (Fuchs) en 6-6 had van Eijsden bij een vrije doorloop opeens wel erg de wind mee, maar waar heel Voorburg eindelijk een strafworp verwachtte ging het spel verder, profiteerde KVS van de frustratie en liep onmiddellijk uit naar 6-8. Bij deze stand werd een doorloop van Sylvia J (Snijden…) afgekeurd en pakte KVS door naar 6-9 met nog 7 minuten te gaan in het eerste bedrijf. De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug naar 8-9 (Linda J en Roy van der Kroft (Eindelijk: de eerste strafworp, verdiend door de Groot…). Bij 8-10 zag Sylvia J voor de tweede keer een goal afgekeurd en werd gerust bij een stand van 9-11 (Opnieuw Linda J).

Bij deze stand leek alles nog mogelijk, alhoewel het mannenkwartet van KVS de wedstrijd meer en meer naar zich toe leek te trekken…

Direct na de thee mocht van der Kroft (“Ice” was een zekerheidje vanaf de stip…) opnieuw voor een strafworp aanleggen (Dankzij Jeanne Jongenburger…): 10-11. Bij 10-12 zag Sylvia J een derde doelpunt afgekeurd (Opnieuw wegens vermeend snijden…) en ‘mazzelde’ KVS toen een bal van afstand op de korf stuiterde en uiteindelijk besloot door het gat te vallen. De tegenslagen ten spijt gaf VEO zich nog steeds niet gewonnen: 11-13 (Vrije worp Sylvia J, goedgekeurd…) en 12-14 fraai schot van van Eijsden… Er waren toen nog 22 minuten te spelen… Echter toen scoorde KVS vijf maal op rij alvorens de Voorburgers (opnieuw van der Kroft) acht minuten voor het einde weer doel troffen 14-19, maar toen was het gat te groot geworden en leek de wedstrijd gedaan… Via 14-22 (de KVS-mannen schoten steeds scherper…), 15-22 (Korte kans van der Kroft…) regende het een tijdje doelpunten… Toen KVS er 25 (15-25) in had liggen kon VEO iets terug doen, immers elk (tegen) doelpunt kan belangrijk zijn straks wanneer eventueel een rangordebepaling moet plaats vinden… Van der Kroft, de Groot en invaller Bram Habermehl brachten de Voorburgers op 18-25, waarna Sylvia J met een doorloop (dit keer niet afgefloten…)  19-28 en Renee Molman (ook ingevallen…) met 20-28 het laatste woord had.

Roy van der Kroft (“Ice”) tilt VEO naar 8-9 vanaf de stip…

Op deze uitslag valt weinig af te dingen, KVS kwam na de 3-0 terug in de wedstrijd en besliste met een serie van vijf in de tweede helft de match. De ploeg uit Scheveningen bleek hier en daar gewiekster en (vooral…) het schoot in de tweede helft beter dan de Voorburgers…

Enfin, VEO weet dat men in een zware poule is ingedeeld en een strijd tegen degradatie waarschijnlijk is… VEO heeft het vorige week prima gedaan tegen titelkandidaat Fiks en naast de eerste helft vandaag, kan de ploeg moed putten uit goede resultaten op de Haagse Korfbaldagen… Ik zou zeggen: volgende week er gewoon weer vol tegenaan!… Die zaterdag wacht namelijk een cruciaal treffen in het Zuiderpark om 20.05 u tegen Achilles (waar in de Haagse Korfbaldagen van gewonnen werd…), de Hagenaars wonnen van -net als VEO- het nog puntloze Futura. Bij winst komt VEO naast Achilles…

[Scores VEO 1: Roy van der Kroft 5x/ Linda Jongenburger en Daan de Groot 3x/ Christine van Eijsden, Sylvia Jongenburger en Robin Fuchs 2x/ Renee Molman, Christiaan Enderink en Bram Habermehl 1x.]

Anouk Mulders en Renee Molman hebben voor Blue Tiger sjaals gezorgd. Hier Anouk in haar verkoop-stalletje, ik begreep dat de sjaals inmiddels uitverkocht zijn… Goed gedaan dames en dank!!

VEO 2 trof in de voorwedstrijd van de hoofdmacht Twist 2 (een fusieclub uit de regio Vlaardingen). In de poule van de reserves is ondanks het -in mijn ogen- wat geflatteerde verlies tegen Fiks 2 vorige week, van alles mogelijk, omdat andere teams (Fiks, Oranje Wit) de nodige punten in mindering hebben gekregen alvorens de competitie begon. Reden: zij hebben onvoldoende scheidsrechters geleverd in het voorgaande seizoen, iets waar VEO dit jaar overigens nadrukkelijk voor zal moeten waken, onze mannen (Tim, Olaf, Bas, Patrick, Mark) doen hun best, maar ze zijn met weinigen, wie wil helpen en meldt zich aan als scheidsrechter of beoordelaar???…

Bij VEO 2 viel vooral in de eerste helft veel te genieten: hoog tempo en flitsende combinaties… Het waren de vrouwen die het voortouw namen: via 2-0 (Marije Scheffers en Denise Sies-van Wees, van afstand), 2-2, 3-2, 3-3 en 4-3 (opnieuw Sies en Melanie van der Weijden), luidde bij 5-4 eindelijk de eerste man de bel (David Nanusevski). Vervolgens trok VEO langzaam maar zeker de balans naar zich toe: 6-5 (Robin van den Bosch), 7-6 (opnieuw Nanusevski, na een lange flitsende combi), 8-6 (Sies -wederom van afstand- in de eerste helft scherp en korfballend lekker op dreef… ) Twist hield VEO tot dusver goed bij en straalde ook (ondanks een stevig verlies de week ervoor) vertrouwen en dreiging uit. Tegelijk viel hier en daar een enorme snelheid op bij de gasten (Vlaardingen ligt onder de rook van Europoort, ze zeggen dat de lucht daar slecht is, maar ik vermoed, dat je er wel héééél snel en wendbaar van wordt…), met name Robin van den Bosch had verdedigend (Petje af!…) de handen vol aan een tegenstander waar de rookwolkjes van de schoenen kwamen…

Maar bij 10-8 (Opnieuw van den Bosch en Nanusevski), wisten Renee Molman en Bram Habermehl (beiden heel nuttig vandaag…) een gat van vier goals te slaan (12-8) en toen Nanusevski twee minuten voor rust zijn vierde aantekenende leek er voor VEO geen vuiltje meer aan de Voorburgse lucht (13-8).

Bram Habermehl brengt VEO 2 op 17-10 vanaf de stip…

Na de thee stribbelden de gasten af en toe nog wat tegen, maar VEO hield de deur goed op slot. De eerste vijf minuten liet VEO soms een waar bombardement los op de Vlaardingse korf (er werd dus ook goed afgevangen…), maar de trefzekerheid liet te wensen over. Ongeveer halverwege stond er 16-9 op het bord (van der Weijden, van den Bosch en Dion ten Brummelaar) op het bord, maar was er ook een periode van 10 minuten geheel niet gescoord geweest… Tien minuutjes voor het einde bij 17-10 (Habermehl vanaf de stip) vond Scheffers tweemaal binnen 60 seconden de korf (Schot en ‘one-handed’-doorloop), waarna van den Bosch en Dennis Ouwerkerk de eindstand op 21-12 afzekerden.

Marije Scheffers (voorgrond) heeft VEO 2 net naar 18-11 geschoten, David Nanusevski (met bal) is blij en Dennis Ouwerkerk (16) start een vreugde-dansje…

VEO 2 behaalde hiermee een mooie overwinning en het speelde goed. Maar Twist vond ik bepaald niet zwak! Als deze eerste twee wedstrijden model staan voor de poule van VEO 2 zullen de reserves nog menigmaal ‘aan de bak’ moeten, echter: vandaag hebben zij bewezen dit absoluut aan te kunnen, de uitdaging ligt voor coach Wouter Jansen en zijn team in vasthouden en stabiliteit!…

[Scores VEO 2: Robin van den Bosch en David Nanusevski 4x/ Marije Scheffers en Denise Sies- van Wees 3x/ Melanie van der Weijden en Bram Habermehl 2x/ Renee Molman, Dion ten Brummelaar en Dennis Ouwerkerk 1x.]


Geplaatst

in

door

Tags: