501 of Tactics?

Iedereen kijkt natuurlijk naar darten op RTL 7 maar dat heeft toch andere regels dan we op 18 januari in het VEO clubhuis gaan hanteren. Ten eerste spelen we op het VEO darttoernooi in koppels van twee personen. Dus zoek een maatje en schrijf je in. Ten tweede spelen we het spel TACTICS.

Het spel Tactics darts is een spel voor beginnende darters. Je speelt dus 2 tegen 2 en er worden alleen de cijfers 10 t/m 20, de dubbele bull en de enkele bull gebruikt. Het is de bedoeling om als eerste drie keer de waardes te gooien van de cijfers 10 t/m 20 én drie keer de bull. Dus drie keer 20, drie keer 19, drie keer 18 etc. Stel je gooit echter in vier keer een 20. Je streept er dan eerst 3 af, en vervolgens heb je er één over. Deze punten, 20, mag je dan opschrijven MITS je tegenstander de 20 nog niet heeft dicht gegooid. Het is dus van belang om de hoge cijfers zo snel mogelijk dicht te gooien, om te voorkomen dat je te veel punten tegen krijgt.

De winnaar heeft 3x alle benodigde cijfers gegooid, 3x de bull gegooid en de hoogste puntentelling. Heeft u zich trouwens al ingeschreven voor dit geweldige evenement? De inschrijving stopt bij 50 koppels, en de lijst loopt al vol. Dus wacht niet te lang en schrijf je HIER in voor het Darttoernooi.

Groet en tot 18 januari

Scroll naar boven