VEO beeeetje geflatteerd ten onder…

Na de winst op Achilles trof VEO in het oefentoernooi “de Haagse Korfbaldagen” het Pijnackerse Avanti, dat op het veld en in de zaal een klasse hoger acteert. Op het veld kende Avanti dit seizoen een moeizame start, maar lijkt de weg naar boven weer gevonden en in de zaal kwam het vorig seizoen nog in de Korfbal League uit… Kortom: op papier waren de gasten, die hun eerste wedstrijd in dit toernooi speelden, duidelijk favoriet, maarrr… je weet het nooit… De Voorburgers hebben vaker gestunt, weet u nog… die geweldige Zuid-Holland Cup een jaartje of twee geleden?…

In de eerste fase leek VEO van de mat geveegd te worden. Na zes minuten spelen leidden de gasten met 0-5, waarvan zij er twee vanaf de strafworpstip binnen harkten. Pas op dat moment leek VEO met de wedstrijd te beginnen en tekende Daan de Groot voor de eerste Voorburgse goal. Vervolgens ging het gelijk op qua score, maar bleef het “in den beginne” geslagen gat aanwezig. Hier en daar was er van VEO’s zijde onnodig balverlies (rare term eigenlijk, is er wel zoiets als “nodig” balverlies?) en leek Avanti iets scherper belust op intercepties. Via 3-6 (Sylvia Jongenburger en Daan de Groot) en 5-9 (opnieuw Sylvia J en Linda Jongenburger) werd een ruststand bereikt van 7-11 (Sylvia J en Roy van der Kroft met een succesvol wegtrekballetje…). Interessant was nog een moment kort voor de rust, waarin de vrouwelijke referee van dienst bij een spelhervatting -aanvankelijk aan VEO toegekend- als ware het een “VAR” (= “Video Assistent Referee”, voetbalkenners liggen er inmiddels wakker van…) door haar “KAR” (=”Korfball Assistent Referee”) gecorrigeerd werd…

Bij de thee dus een verschil van vier goals in het voordeel van de grote broer uit Pijnacker, die overigens in deze helft driemaal vanaf de stip mocht aanleggen, deze buitenkansjes ook benutte, terwijl VEO geen enkele strafworp kon oefenen in dit bedrijf.

Direct na de rust verkleint Christine van Eijsden (achterin het vak) VEO’s achterstand naar 8-11 met een schot. U ziet de bal net boven de rand van de korf uit “koekeloeren” alvorens naar beneden te duiken… Geheel links Sylvia Jongenburger en bij de korf Roy van der Kroft (20) en David Nanusevski….

De tweede akte leek VEO iets gretiger uit de startblokken te komen: Christine van Eijsden (de laatste weken voorzien van gouden handjes…) bracht direct na de thee de Voorburgers naar 8-11, maar Avanti hield de dreiging af en liep weer uit naar 8-14. Intussen was het grote wisselen begonnen en verscheen onder andere tot hilariteit van het Voorburgs publiek Kamil “Harilal” in het veld (Hiralal dus..)… VEO-coach Johan van Barneveldt werd verwend met een gele prent (voor zover ik van grote afstand kon beoordelen omdat hij zich beklaagde, dat hij geen stoel had??!!…) en tilde Christiaan Enderink -vanuit een vloeiende combi met David Nanusevski- VEO naar 9-14. Een dubbele dosis van der Kroft betekende 11-15 en bij 12-16 (Sylvia J, een flitsende doorloop) mocht VEO eindelijk een keer van de stip aanleggen (Intussen had Avanti dit al zesmaal mogen doen, waarvan eenmaal vruchteloos…). De Groot hoef je dit geen twee keer te zeggen en de 13-16 liet zien, dat VEO zich toch echt niet zómaar gewonnen gaf…

Daarvóór had Renee Molman in deze fase haar opponente verdedigend getrakteerd op een aangenaam blok en Robin Fuchs een keer (breeduit wiekend met de armen…) een aangeef “knallend” gepareerd… Het actief verdedigen met de armen (Bram Habermehl heeft hier het patent op en zou hier wat mij betreft een “Oscar” of zoiets voor mogen krijgen… Kan hij hier niet eens een “clinic” over geven?… ) maakt het aangevers en schutters enorm lastig, dus mijn tip van de dag voor VEO is: Versterk de armtechniek, verhef het verdedigend “klapwieken” tot een kunst… 👍🏻…En wie weet ben je straks ook nog eens de eerste korfballer die opstijgt… Enfin genoeg zijstapjes…

Sylvia Jongenburger (1) piept er weer eens van tussen en scoort 12-15. Geheel rechts Marije Scheffers (2), rechts midden Bram Habermehl en met de armen omhoog (hogere machten aanroepend?…) David Nanusevski…

VEO wist in deze fase Avanti blijkbaar toch wel een beetje bezorgd te maken, want het zette zelfs clubicoon Rick van den Blink in… Nog steeds super leep en scherp schietend… Onze Habermehl hield hem echter keurig aan de ketting…

Op zes minuten voor het einde drukte Robin Fuchs af (zie de fotoserie hieronder…) en prijkte er 15-19 op het bord… Echt een verdienstelijk resultaat tot dusver en als-als-als-als… we iets alerter gestart waren?!… De laatste zes minuten vielen er echter nog zeven goals, waarvan twee voor VEO (twee Nanusevski-poeiers….) en dus vijf voor Avanti, waardoor het eindresultaat uit kwam op 17-24… Wat mij betreft terechte winst voor de Pijnackerianen, maar een beeeeetje geflatteerd…

Al met al een leuke en vooral leerzame oefenpot, waarin alle reserves aan bod zijn geweest. Coach van Barneveldt goochelde naar hartenlust met combinaties. VEO heeft verloren van een goede ploeg maar het blijft jammer, dat VEO’s start ongeveer zes minuten na die van Avanti kwam, want anders had ik het -zeker met een beetje meer geloof erin!…- nog niet zo één-twee-drie geweten… Immers als je puur cijfermatig kijkt: Wanneer we de eerste zes (0-5 voor Avanti) en de laatste drie (0-3 voor Avanti) minuten van de wedstrijd vergeten… zou VEO met 17-16 gewonnen hebben… Jaja…

Nu is het nog afwachten wie de volgende tegenstander wordt en wanneer die wedstrijd gespeeld gaat worden. De Haagse Korfbaldagen draaien volop, maar ik moet nog steeds wennen aan de verstopte ligging van dit mooie complex in het Zuiderpark… Dit keer maar op de fiets gegaan… Kan ik aanbevelen: géén parkeerstress of last van opstoppingen….

[Sores VEO: Sylvia Jongenburger 5x/ Daan de Groot en Roy van der Kroft 3x/ David Nanusevski 2x/ Christine van Eijsden, Linda Jongenburger, Christiaan Enderink en Robin Fuchs allen 1x.)

De beloofde fotoserie:

(1) De eerste van een leuke serie over een fraai uitgespeelde goal: het begint bij Renee Molman (rode schoenen…), zij benut haar lengte ten volle en wordt hier zwaar op de huid gezeten, maar weet zich toch naar balbezit te knokken na – ik meen, maar weet niet zeker meer…- een schot van Christine van Eijsden (links)…. Molman houdt overzicht en….
(2) …Weet de bal naar de vrijstaande David Nanusevski (Zijn tegenstander is het spoor volledig bijster… Hij werd in de rebound afgetroefd door Molman 😄… ) te krijgen…. De tegenstander (19) van Robin Fuchs (8) ziet het onheil naderen en spoedt zich in gezwinde draf richting Nanusevski…
(3) Maarrrr…. Nanusevksi is ook bepaald niet van gisteren… Hij weet dat VEO’s andere man nu vrijkomt en speelt de bal door naar de loslopende Fuchs (8), die een “lekker plekkie” zoekt….
(4) Fuchs (8) legt aan met het oog van een sluipschutter… De bal zal feilloos en zonder de korf te raken (!) doel treffen…
(5) Er kan gejuicht worden: het is op dat moment 15-19 geworden met nog ruim zes minuten op de klok… Er is nog van alles mogelijk…
Scroll naar boven