VEO maakt competitie voor zichzelf spannender…

VEO ging als derde van onderen met vier punten op zak buurten bij het nog puntloze Velocitas in Leiderdorp. Tussen beiden staat Die Haghe met één punt op de ranglijst voorlaatste. Reken maar uit: Voor beide ploegen een cruciaal duel!

Het zou helaas een zware middag worden voor de Voorburgers… vanaf het begin (ondanks een vrij snelle voorsprong naar 1-4) leek er zand, kiezel en verkeerde brandstof in de blauwzwarte motor gegoten. Ballen kwamen niet aan, het schot werd soms te gretig genomen, Leiderdorpse spitsen profiteerden van veel ruimte en de bal wilde er niet in… VEO ’s schoenen leken vastgeklonken in dikke zuigende blubber (toch was het gewoon kunstgras??..), kortom een zwarte zaterdag maar dan zonder files…

Na een ruststand van 10-5 stond er uiteindelijk een schamele eindstand van 13-9 op het bord, waarbij het een schrale troost is, dat de tweede helft met 3-4 gewonnen werd…

Robin Fuchs (links) schiet VEO 1 in de 12e minuut naar een 1-4 voorsprong. Bij de korf is Velocitas’ Nick van der Zee (Voor mij de “Man of the match” vandaag…) in buikligging (of rug- ’t is maar hoe je het bekijkt…) zichtbaar bij Dion ten Brummelaar, terwijl Linda Jongenburger (22) voor de eventueel afvallende bal gaat… Toen leek er nog van alles mogelijk voor VEO…

Achteraf sprak de teleurgestelde coach Johan van Barneveldt over “door de ondergrens gaan” en een “matige wedstrijd van beide kanten”. Velocitas speelde traag maar degelijk, het maakte weinig fouten, profiteerde van die van VEO en het leek vooraf iets meer peper in de bips gedaan te hebben… Zonder meer een terechte overwinning voor deze groeiende vereniging voorzien van talentvolle jeugd. Echter, kwalitatief gezien hoorde ik meermaals om mij heen dat deze wedstrijd eerder in eerste-tweede klasse thuishoorde dan in de overgangsklasse… Een zeer schamele score gezien het fraaie zomerweer…

VEO kende na eerder fraaie winstpotten tegen Pernix (die wonnen vandaag van koploper BEP…) en Die Haghe, maar ook niet te vergeten de goede match doch het nipte verlies tegen de Meervogels vandaag een volledige “off-day” en dat hebben de beste teams weleens… Belangrijk is hiervan te leren en het kunnen te gebruiken om sterker te worden: dit VEO en haar staf is volwassen genoeg om zich te kunnen herpakken. Daarbij is er de wetenschap dat men het ook écht anders kán.

Daan de Groot (tweede van rechts) schiet acht minuten voor de rust VEO’s 5e binnen (6-5), toen waren de bordjes echter al verhangen… Geheel links Christine van Eijsden, recht Marije Scheffers en bij de korf Roy van der Kroft, die half geblesseerd de wedstrijd afmaakte…

Hier kan het team moed uit putten voor de laatste twee wedstrijden in de buitenlucht alvorens de zaalperiode aanbreekt. Op 20 oktober komt de nummer twee van de ranglijst KVA (8 punten) naar Westvliet waar het vast een op eerherstel belust en driedubbel gemotiveerd VEO treft, waarna de laatste speeldag wacht met de return tegen het vermaledijde Futura, dat VEO zo vaak nét versloeg… Vandaag won Velocitas -voor zover ik heb meegemaakt- in competitieverband voor het eerst van VEO… Laten we hier hoop uit halen, wij kunnen toch ook een keer dat Futura pakken!!??

Velocitas kroop door deze winst echter twee punten dichterbij en gaat volgende week op bezoek bij Die Haghe, het zou mij verbazen als de Leiderdorpers daar niet opnieuw twee punten gaan halen en anders gaan de punten naar de Hagenaars… kortom VEO “watch your back!”…

Enne… een noot terzijde: Enkelen van u weten dat ik menig jaartje de Velocitas-kleuren heb verdedigd. Dit maakt deze wedstrijden voor mij extra bijzonder. Het moge duidelijk zijn dat ik het liefst de punten naar Voorburg had zien komen en mijn oude Leiderdorpse relaties schroomden dan ook niet na afloop doordrenkt van sportief leedvermaak zout in mijn wonde te strooien, maar ik hield mij groot en dapper… meldde dan…”ach ja, je kunt niet altijd winnen en als we dan een keer punten morsen mogen die van mij wel naar Velocitas gaan”… U begrijpt, dat ik de glimlach van een boer met helse kiespijn eruit perste en in het achterhoofd dacht “Straks in de return op Westvliet pakken we ze…” Is dat een deal VEO 1? Yes? Please? Graag?… 😜

[Scores VEO 1: Robin Fuchs en Roy van der Kroft beiden 2x / Sylvia Jongenburger, Linda Jongenburger, Christine van Eijsden, Daan de Groot en Rieks van Dam allen 1x.]

Prijsvraag van de week: Van wie zijn deze knieën na de wedstrijd? (Tip: dit is géén ”selfie”…)

VEO 2 “swingt de pan uit” in Leiden…

De reserves van VEO (vandaag in het oranje acterend) zagen de afgelopen weken met lede ogen punten door de vingers glippen. Coach Wouter Jansen stuurde dit keer (Laat op de zaterdag) zijn team met een eenvoudig lijkende opdracht het veld in: “Haal er plezier uit”, en dat heeft KZ Danaïden 2 geweten…. De Leidenaren (4 punten) hoopten er vooraf vast op om VEO (5 punten) op de ranglijst te passeren, maar kwamen van een zeer koude kermis thuis en kregen werkelijk alle hoeken van het eigen veld in drievoud te zien…

Tot een minuut of tien na het beginsignaal 3-4 (2x Esther Boogert en eveneens 2x Sanne Cramer) mocht de thuisploeg hopen, maar daarna nam VEO met gierende banden de kuierlatten… Kamil Hiralal, Boogert opnieuw, Dennis Ouwerkerk en 2x Bram Habermehl bepaalden de ruststand op 4-9. (Intussen waren de tegenstanders van Hiralal en Habermehl halverwege het eerste bedrijf dolgedraaid tegelijkertijd ín de verdediging gewisseld!?!… Kun je als aanval een grote compliment van je tegenstander krijgen?…)

Bram Habermehl (nr 18 en bezig aan zijn tweede tegenstander) schiet VEO 2 voor rust naar 3-9. Denise Sies (links) en maatje Kamil Hiralal (ook een tweede tegenstander inmiddels) kunnen afwachten en bij de korf borgt Sanne Cramer voor de zekerheid de afvang…

De tweede helft ging VEO “full speed” verder aan de hand van de vrouwen: Boogert 2x (Gouden handjes vandaag..) afgewisseld met een lepe korte kans van Denise Sies-van Wees, die later vakgenote Cramer flitsend bediende voor de afronding van een korte kans. Vervolgens was weer de beurt aan Habermehl (“Lekkurrr Brammie…” schalde over het veld…), Boogert en Habermehl: 8-16.

Boogert schiet VEO 2 kort na de thee stijlvol naar 4-10, Ouwerkerk is alweer bij de korf in gevecht voor de beste vangplek, midden aangever Nanusevski en op de achtergrond van der Weijden…

Nog 20 heerlijke minuten zouden volgen…

Het vak van Cramer, Habermehl, Hiralal en Sies speelde soms zulke flitsende combinaties, dat publiek en tegenstander (duizelend op de benen…) snakten naar een herhaling met vertraagd afspelen, terwijl het kwartet Boogert (“Essie”..), Ouwerkerk (Acterend als een waar “krijger”…, hebt u zijn dienstfoto ook gezien?… brrr… blij dat ik niet tegen hem hoef te spelen… zou er op voorhand slecht van slapen…), David Nanusevski (Voorzien van charmante haarband weer eens een plaag voor zijn tegenstander knokkend voor iedere centimeter…) en Melanie van der Weijden ( Solide met overzicht als altijd…) meer van het “niet lullen maar poetsen”-kaliber bleek. Een genot voor een VEO-oog….

Cramer (links) ziet haar schot in de korf vallen: 6-13. De assist kwam van Sies (minimaal zichtbaar bij de korf), terwijl Habermehl (18) met genoegen deze actie van de vrouwen aanschouwt…

VEO 2 stoomde met goals van van der Weijden en Cramer (Lekker op dreef… Dit keer met een soepel “Side-step” schotje…), 2x de “Warrior” Ouwerkerk, Hiralal en Habermehl (Onnavolgbaar vandaag. Hij versleet vele tegenstanders, er bereikte mij een gerucht dat de KZ heren niet meer tegen hem durfden en uiteindelijk de zure appel eerlijk verdeelden: om de beurt ieder evenveel minuten tegen “Brammie”…) door naar 11-22, waarna Boogert (eerder ook VEO’s eerste gescoord…) welhaast als vanzelfsprekend ook de laatste aantekende… Met met maar liefst 12 goals verschil kwam de Leidse lijdensweg ten einde: 11-23…

Ondanks het verlies van de hoofdmacht eindigde deze zaterdag toch met een brede lach op veel blauwzwarte gezichten, Coach Jansen straalde van oor tot oor, was overduidelijk en terecht trots op zijn mensen. Na een paar zware potten is het de reserves meer dan gegund dat zij deze fraaie zege boekten… met 7 punten staat men nu derde op de ranglijst. Volgende week komt Phoenix 2 op bezoek (nu met 5 punten zesde). Ik kan alleen maar zeggen: ”HOUEN ZO GRAAG!!!” 🙂 …

[Scores VEO 2: Esther Boogert 7x/ Bram Habermehl 5x/ Sanne Cramer 4x/ Dennis Ouwerkerk 3x/ Kamil Hiralal 2x/ Denise Sies-van Wees en Melanie van der Weijden ieder 1x]

Jan Scheffers

 

De Leadfoto: “Krijger” Ouwerkerk verzilvert onder toeziend oog van een heerlijk relaxte scheids Stam een strafworp, welke geforceerd werd door de excellerende Esther Boogert. Dit betekent 3-6 in de wedstrijd van VEO 2. Links is David Nanusevski geconcentreerd en rechts kijkt captain Melanie van der Weijden gespannen toe…
Scroll naar boven