VEO in tropische context langs Sparta…

Kampioen VEO 1 ontving afgelopen zaterdag op een zeer zomers en warm Westvliet het Nijkerkse Sparta (nummer twee op de ranglijst). Beide ploegen speelden deze middag om “de keizer zijn baard” of het zou om de eer moeten zijn… VEO had nog geen punt verloren (24 uit 12 wedstrijden) en Sparta leek de kampioen wat graag voor het eerst puntjes af te willen snoepen…

Vele VEO-coryfeeën op een plaatje in het zonnetje tijdens de wedstrijd van VEO 2. Wie is wie?… en zie ik daar niet onze Joost?…

VEO begon met Janneke van Aalst en Dennis Ouwerkerk in de basis als vervangers voor Sanne Cramer en Bouke van Drunick. De bezoekers pakten de eerste voorsprong, maar de volgende tien minuten waren voor VEO: achtereenvolgens Rieks van Dam, Daan de Groot, Jeanne Jongenburger en opnieuw van Dam realiseerden 4-1, waarna Roy van der Kroft met zijn specialiteit zijn opponent wist te verschalken: 5-2… Echter, net als in de uitwedstrijd stokte de Voorburgse score en konden de taaie Nijkerkers halverwege het eerste bedrijf weer langszij komen: 5-5… Met name de Spartaanse vrouwen trokken hun ploeg in de hitte weer op de rails, waarna -via 6-5 (de Groot vanaf de strafworpstip) en 6-6- negen minuten voor de rust 6-8 op het bord prijkte en VEO tweemaal een kans vanaf de strafworpstip onbenut had gelaten… Uiteindelijk werd de thee (zal wel ijsthee geweest zijn…) bereikt met 7-9 door andermaal een strafworp van de Groot, geforceerd door eendrachtige samenwerking van Michelle en Jeanne Jongenburger…

Beide ploegen leken -ondanks ingelaste drinkpauzes- last te hebben van de kwellende warmte, want acties leken soms in “ssslllooowww mmmoootttiiiooonnn”… uitgevoerd en veel korte kansen bleven onbenut….

Jeanne Jongenburger’s schot (geheel rechts) betekent 10-10…

Tijdens en kort na de onderbreking paste coach Renè Arnoldus enkele wissels toe, waardoor de Voorburgers weer langszij kwamen: 8-9 door Christiaan Enderink en 9-9 door de multifunctionele van Dam, die door Arnoldus inmiddels resoluut (“Rieks nemen!!!”…) naar de vrije worpstip gedirigeerd was en dit vertrouwen direct beloonde… Daarna brak een periode van “armpje drukken” aan: 9-10, 10-10 (Jeanne J), 11-10 (de Groot), 11-11, 11-13 en 13-13 (van Dam -weer een vrije worp- en de Groot vanaf de strafworpstip, geforceerd door -daar is tie weerrrrr…- van Dam…) werden gevolgd door 13-14 en 14-14 (Sylvia Jongenburger). De laatste tien minuten gooide het ambitieuze VEO (de kampioen wil ècht zonder puntverlies blijven…) in de zomerse warmte het gas nog eenmaal open en met een laatste “vorsing” op de pedalen en “snok” aan het stuur (tegelijkertijd viel Dumoulin Froome volop aan in de Giro…) werd Sparta uiteindelijk met 18-14 teruggestuurd naar Nijkerk (Michelle J, de Groot en 2x Sylvia J)…

De laatste (?) goal in VEO 1 van Rieks van Dam in de maak: geheel links uit een vrije worp scoort hij 12-13…

Deze wedstrijd verliep qua score zoals de eerdere pot in Nijkerk: destijds leidde Sparta met 10-9 bij rust en won VEO uiteindelijk in de stromende regen met 15-20; ook toen namen de Voorburgers bij 14-14 de kuierlatten… de wedstrijd van vandaag was absoluut een “heel zware bevalling”: de hitte speelde iedereen parten en de competitie is gespeeld, alleen een “drive” geen punten te willen morsen houdt de ploeg scherp.

Sylvia Jongenburger (1) bepaalt de eindstand op 18-14…

Na de wedstrijd was het tijd om scheidende helden en heldinnen in de bloemen te zetten: teamplayer Rieks van Dam gaat lager spelen, “krijger” Jesper Verschoor stopte al eerder noodgedwongen, coaches Arnoldus en Robert Schoof gaan naar andere clubs, terwijl Remi Hartgers net als Ascha Strampraad volgend seizoen een stapje terug doet. Tenslotte moet VEO op zoek een nieuwe verzorger want kanjer Niels Waalewijn stopt en gaat wellicht zelf weer ballen.

Dank mensen voor jullie inzet en het plezier wat jullie het publiek hebben gegeven!

De afscheidnemende mensen (vlnr.) Ascha Strampraad, Remi Hartgers, Rieks van Dam, René Arnoldus, Jesper Verschoor (vertegenwoordigd door zijn vader Chris…) en (“VEO’s Verzorg Hunk”…) Niels Waalewijn…
(Noot: Robert Schoof, coach VEO 2 ontbreekt op deze foto, maar ook hij kreeg eerder bloemen…)

Volgende week reist de Voorburgse selectie af naar het ver oostelijk in fraaie omgeving gelegen Hardenberg, waar het gedegradeerde Juventa de laatste kans krijgt VEO punten afhandig te maken.  Reistips om van deze lange reis het beste te maken: Gele auto’s onderweg tellen? Ik zie ik zie wat jij niet ziet? Zwolle bezichtigen als citytrip? Een puzzeltocht? Nachtelijke dropping in de Ommense bossen? En tenslotte uiteraard: winnen!…

(Scores VEO: Daan de Groot 6x/ Rieks van Dam 4x/ Sylvia Jongenburger 3x/ Jeanne Jongenburger 2x/ Michelle Jongenburger, Roy van der Kroft en Christiaan Enderink ieder 1x.)

Veelzeggend… Captain Daan de Groot (links) bedankt “RieksRieksRieks”….

Voor VEO 2 viel zaterdag het doek in de strijd tegen degradatie. Er moesten nog twee wedstrijden gespeeld worden en lijfsbehoud was alleen mogelijk wanneer deze beide potten gewonnen zouden worden. Helaas ging deze vlieger zaterdag al niet op…

De reserves moesten de thuiswedstrijd tegen concurrent KCC 3 zonder aanvoerder Marije Scheffers beginnen en zagen in de eerste helft ook nog eens Ascha Strampraad en Kamil Hiralal door de warmte bevangen het veld noodgedwongen verlaten. Desondanks deed VEO wat het kon en als drie schoten automatisch voor één doelpunt zouden tellen (á la drie corners is een penalty, weet u nog?…), hadden de Voorburgers beslist voorgestaan bij de rust, maar dit was wellicht wel de “makke” waar het dit seizoen aan schortte: het schotpercentage lag gewoon te laag, waardoor de gasten met 6-7 de rust in gingen.

Illustratie van de tegenspoed van VEO 2: u ziet het schot van Remi Hartgers (geheel links) bovenin de korf hangen… Het onmogelijke wordt echter waarheid: deze bal verlaat de korf… aan de bovenkant… géén goal dus…

VEO mocht toen nog hopen, maar zag bij 22 resterende minuten 8-13 op het bord en dat bleek een te grote marge, alhoewel… stukje bij beetje kroop men terug, zag Bram Habermehl geblesseerd het veld verlaten, en toen Esther Boogert met nog vijf minuten op de klok voor 12-14 tekende gloorde hoop in Voorburgse harten.

De deur ging echter vervolgens definitief op slot toen VEO massaal een strafworp verwachtte; deze niet kreeg en vervolgens aan de andere kant de bal tot ieders verrassing wel op de stip belandde: 12-15. De eindstand van 13-15 betekent afdaling naar de reserve eerste klasse, wat op zich geen slecht niveau is en VEO 2 vecht al enkele jaren tegen dit feit, maar degraderen voelt natuurlijk altijd heel zuur…

VEO 2 heeft dit seizoen gestreden voor wat het waard was. Te vaak viel het dubbeltje net de verkeerde kant op, waar het team meer verdiend had… Er zijn deze veldcompetitie veel meer punten gehaald dan vorig jaar en toch is er degradatie, gewoon sneu, superwrang… Maar gelukkig was daar het resultaat van VEO 1, waarin de reserves zowel in de zaal (waar VEO 2 keurig in de middenmoot eindigde…) een groot aandeel in gehad hebben, het is dan ook meer dan terecht dat ook zij massaal deelden in de feestvreugde bij de kampioenschappen van het vlaggenschip. Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen!…

(Scores Veo 2: Esther Boogert en Remi Hartgers beiden 3x/ Linda Jongenburger 2x/ Ascha Strampraad, Kamil Hiralal, Yannick Sterk, Christiaan Enderink en Dion ten Brummelaar ieder 1x)

Een fenomeen neemt afscheid… Rieks van Dam dankt zijn fans…

Geplaatst

in

door

Tags: