VEO géén “eitje” voor Eibernest…

Zaterdag 28/10 speelde VEO in de thuishal van HKV Eibernest haar eerste wedstrijd in het toernooi van de Haagse Korfbaldagen. De Voorburgers zijn als enige eersteklasser ingedeeld in een poule met verder uitsluitend overgangsklassers. Dit tot genoegen van coach René Arnoldus, die -met het oog op de zware competitie straks- graag oefent tegen sterke tegenstanders, terwijl in deze groep de wedstrijden met de schotklok gespeeld worden, ook een mooie oefenkans om te wennen aan het door dit attribuut veranderde spel.

De ”beste stuurlui” zitten startklaar voor Eibernest – VEO….

Eibernest was vorig seizoen door VEO beentje gelicht in het toernooi om de Zuid-Holland cup en leek hiervoor op revanche belust. Geroutineerd, gewend aan de schotklok en vooral dankzij zuiver schietende mannen liep de thuisploeg in de eerste helft snel uit tot halverwege een tussenstand van 10-3 en het talrijk Voorburgs publiek hield het hart vast, maar toen begon een kentering en gloorde een wederopstanding: via goals van Sylvia Jongenburger 2x, Jesper Verschoor 2x, Michelle Jongenburger 2x, Daan de Groot en Sanne Cramer was het verschil zes minuten voor rust gereduceerd naar 13-11. Bij 14-11 wist de lekker op dreef zijnde Verschoor in volle galop op miraculeuze wijze de bal met één hand achterwaarts in de korf te krijgen, waarmee een golf van hoop zichtbaar door de blauwzwarte gelederen ging. De rust werd bereikt met 16-13 (de Groot) en de strijd leek nog niet gestreden…

Peter doceert, Arnold luistert aandachtig…

Na de pauze bleef VEO netjes bij (16-14, 18-16 een uitblinkende Sylvia J 2x en Bouke van Drunick) en begon behalve aan te klampen ook nog eens dreigend in te lopen (18-17, 20-18, 20-19: 2x de Groot en een fraaie doorloop van Ascha Strampraad). De Groot (maakte het zijn oude ploeg weer behoorlijk lastig) bracht VEO langzij vanaf de strafworpstip, waarna wederhelft Sylvia J de underdog zelfs (let wel: na 7 goals achter gestaan te hebben…) op voorsprong bracht: 20-21, met nog tien zuivere speelminuten te gaan…!

Sylvia Jongenburger (half achter de paal) scoort uit een doorloop kort na de rust 16-14. Bij de korf Jesper Verschoor (8) en op de achtergrond Bouke van Drunick…

Deze vorsing aan Voorburgse zijde leidde tot zichtbare onrust bij de thuisploeg, die het absoluut aan zijn stand verplicht was om VEO te verslaan en eigenlijk ook nog wel met duidelijke cijfers, immers: spelend in de eigen sporthal, diverse cracks in de gelederen, gewend aan de schotklok en daarbij in deze wedstrijd genietend van diverse arbitrale beslissingen… Maar… bij deze stand bleek de Voorburgse pijp helaas gewoon leeg: de laatste tien minuten van deze wedstrijd vond VEO de korf niet meer, maar dat was niet verwonderlijk, want, waar eerst een debacle dreigde, herpakte het team zich geweldig en de energievretende inhaalrace was al een groot compliment waard.

Daan de Groot (7) staat nog met uitgestrekte armen terwijl de bal hoog in de lucht onderweg is naar 18-17, bij de korf wacht Kamil Hiralal de bal op met liefdevol uitgestrekte armen, Michelle Jongenburger (21) en Marije Scheffers (rechts) zijn in beweging…

Dat de thuisploeg uiteindelijk met 26-21 de winst binnenhaalde was mijns inziens terecht, maar wel geflatteerd als je bedenkt, dat de Voorburgers twee kansen vanaf de stip onbenut lieten en de verhouding vrije- en strafworpen (m.i. niet conform het wedstrijdbeeld…) veel tegen weinig in Haags voordeel was… VEO lijkt geleidelijk te groeien en de onwennigheid van de schotklok intussen bij tijd en wijle af te schudden…

Maandagavond speelt VEO om 20.45 u in Zuidhaghe tegen oude bekende Achilles en woensdagavond 20.45 u in het vertrouwde Essesteijn tegen het Leidse Sporting Trigon.

(Scores VEO tegen Eibernest: Daan de Groot 7x/ Sylvia Jongenburger 5x/ Jesper Verschoor 3x/ Michelle Jongenburger en Bouke van Drunick elk 2x/ Sanne Cramer en Ascha Strampraad beiden 1x)

Twee van VEO’s toparbiters geconcentreerd in actie in de voorwedstrijd van VEO 1 tijdens de Haagse Korfbaldagen. Links Patrick Fuchs en rechts gelegenheidsassistent Timothy de Graaf…

Eerder in de week voorafgaande aan het treffen met Eibernest traden de Voorburgers nog op woensdag 25/10 in Essesteijn voor de Zuid-Holland Cup aan tegen het sterke GKV uit Gorinchem. VEO werd die avond massaal ondersteund door de “Blue Tigers” die uitgerukt waren om hun favorieten aan te moedigen…

GKV (een klasse hoger in de bovenste regionen acterend in de competitie) was gewaarschuwd, want VEO had vorig seizoen bij haar eerste deelname een zekere faam verworven als reuzendoder en beëindigde het “Cup-fighter sprookje” pas in de achtste finales tegen PKC…

De Gorcummers beschikten over een paar scherpe mannen met een bliksemstart, terwijl hun vrouwenkwartet helemaal geen zwakke plek vertoonde. Zij wisselden simpel per vak in en uit, waarbij nauwelijks kwaliteitsverschil merkbaar was: GKV heeft een heel sterke selectie…

VEO is nog zoekende naar het juiste basisteam voor de zaal en begon sowieso met drie wijzigingen ten opzichte van het vorig zaalseizoen aan deze wedstrijd. Daarbij ziet men de oefencampagne vooral als training om het spel aan te passen op en te wennen aan de schotklok. De thuisploeg leek (meer dan GKV) te moeten wennen aan het spelen met de schotklok, wat voor VEO misschien wel acht seizoenen geleden voor het laatst was?…

Hier Timothy (blauw) en Patrick na bovenstaande wedstrijd in de Haagse korfbaldagen terecht tevreden lachend. Patrick (geheel in het zwart/ grijs) is weer gepromoveerd en deze zaal naarstig op zoek naar een vaste assistent. Patrick: van harte gefeliciteerd, je hebt het verdiend! … En… Wie wil Patrick helpen???….

De gasten namen in de eerste helft meteen het initiatief: op zeven minuten voor de rust waren zij uitgelopen naar een voorsprong, die uiteindelijk te groot zou blijken voor VEO: 7-12. Voor de thee knabbelden de Voorburgers hier nog wel twee puntjes van af, zodat de ArnoldusAcht met 11-14 de kleedkamer in ging.

De tweede helft ontstond er bij 14-16 een soort machtsvacuüm aan beide kanten. Maar liefst 10 minuten vonden de teams de korf niet en leek er een soort korfbal- “vuist worstel gevecht” gaande, waarbij geen van de partijen de arm van de ander op de tafel kreeg. Uiteindelijk pakten de gasten als eerste weer de draad op en sloten deze -voor VEO- eerste zaalwedstrijd met schotklok af met winst: 15-19.

Met deze verliespartij is dit bekerseizoen voor VEO direct afgelopen, maar was het tegelijk een goede test voor de aanstaande zaalcompetitie: VEO zit in de zaal in een zware eerste klasse en kan haar borst nat maken, in dat verband zijn tegenstanders als GKV goede uitdagingen om vast te wennen aan tempo en niveau van tegenstanders.

Overigens een grote PLUIM voor de jurytafel, die voor het eerst dit seizoen in actie was, ik heb jullie op geen enkel missertje kunnen betrappen… Het ging hartstikke goed!!…

(Scores VEO tegen GKV: Daan de Groot 4x/ Sylvia Jongenburger en Roy van der Kroft 3x/ Jesper Verschoor 2x/ Sanne Cramer, Dion ten Brummelaar en Bouke van Drunick allen 1x.)


Geplaatst

in

door

Tags: