VEO ”Herbstmeister” met maximaal puntenaantal…

Juventa, een na onderste met twee punten, kwam voor de laatste veldwedstrijd helemaal uit Hardenberg naar Voorburg. Het ambitieuze VEO 1 wilde graag zonder puntverlies herfstkampioen worden om daarmee een goede basis te leggen voor de aanstaande zaalcompetitie én het “Oktoberfest” later die avond…

De Voorburgers hadden wat moeite op gang te komen, terwijl de gasten geïnspireerd op een stunt uit leken te zijn. Na twintig minuten spelen in een heerlijke herfstzon, stond er (na tussenstanden van 2-1, 2-2 en 2-5) dreigend 3-5 op het bord (resp. Sylvia Jongenburger, Roy van der Kroft en Daan de Groot), waarbij VEO aanvallend naar de juiste aanpak zocht. De blauwzwarten beschikken dit seizoen echter gelukkig over een brede selectie, waar coach René Arnoldus dankzij de nieuwe wisselregels dankbaar gebruik van maakt. Hij bracht op dat moment superduo (B&B) Bram Habermehl en Bouke van Drunick tegelijk samen in één vak in het veld, hetgeen later een gouden zet zou blijken. VEO begon -opgejaagd door meerdere intercepties van de excellerende aanvoerder de Groot- de rug te rechten, terwijl Jeanne en Michelle Jongenburger Juventa’s vrouwelijk gevaar aan de ketting legden. Sylvia J met een flitsende doorloop en de Groot vanaf de stip (door v.d. Kroft verdiend) maakten VEO’s (magere) score van vijf voor de rust compleet, terwijl de gasten er zes in hadden liggen. Ondanks het mooie weer werd de thee (na 4-6) dus geschonken bij een stand van 5-6, VEO’s laagste resultaat in een eerste helft tot dusver in deze competitie…

Terwijl zijn tegenstander “boe” lijkt te roepen om hem te laten schrikken, schiet Bram Habermehl de bal stijlvol richting korf, maar Sylvia Jongenburger (1) en scheidsrechter van Heiningen zien dat de bal er nét zal uitdraaien…

Wat er vervolgens gedurende de onderbreking in de kleedkamers gebeurde is mij onbekend. Wel viel mij op, dat het publiek zich vol vertrouwen alvast in “lederhosen” en “dirndl” begon te dossen, terwijl de eerste schnitzel en bratwurst hun geuren verspreidden. Waren dat de impulsen die de ArnoldusAcht nodig had?…

In de rust ontluikende Beierse folkore in de aanloop naar VEO’s Oktoberfest…

Hoe dan ook: alhoewel reizen naar het westen in het algemeen minder voor problemen zorgt, leken de Hardenbergers na de pauze als gevolg van het passeren van de tijdgrenzen onderweg naar de Randstad door jetlag volledig in te storten en VEO spoot met rokende banden als een “Red Bull” uit de startblokken: toen de rubberdampen opklaarden bleken de Voorburgers 11x op rij gescoord te hebben: pas bij 15-6 volgde weer een oostelijk doelpunt (15-7) en stond er nog zo’n tien minuutjes op de klok. De teller stopte uiteindelijk bij 17-8. Wow, wat een tweede helft!!….

Bouke van Drunick (26) legt op karakteristieke wijze de bal er weer eens in (8-6). Maatje Bram Habermehl gaat voor de rebound (je weet immers maar nooit…. alhoewel… deze van Drunickjes zijn tegenwoordig bijna “zekerheidjes”…). Links Sylvia Jongenburger en rechts Sanne Cramer….

Er waren voor het publiek soms prachtige staaltjes te bewonderen: B&B vonden elkaar blindelings in flitsende combinaties, waarbij van Drunick (3x na de rust) de scores voor zijn rekening nam, in de rebound had hij de bal bijna aan een touwtje en -ingehouden ogend- leidde hij met veel gevoel de bal van machtige afstand in de korf, terwijl Habermehl als bliksemafleider de verdedigende aandacht naar zich toe trok… Ronduit genieten!… Nadat de klus geklaard was mochten zij onder een klaterend applaus en bij geheven bierpullen het veld verlaten… En dan was daar ook nog eens 4x (voor mij “man of the match”) allrounder de Groot: de eerste goal (6-6) na de rust binnen een minuut,  gevolgd door een degelijke strafworp (verdiend door Michelle J), een fraaie draaibal en als vierde met fluwelen “touch” een bijna “tip-in” … Intussen zweepte Sylvia J haar team op, pikte nog een goaltje mee, net als Dion ten Brummelaar, van der Kroft en de weer hardwerkende Jeanne J. VEO op haar best blies in die tweede helft het arme Juventa volledig van het veld…

Roy van der Kroft pakt –bijna dansend…- tot genoegen van Daan de Groot (links) en Michelle Jongenburger (bij de korf) weer slim een korte kans: 9-6…

Concurrent Rigtersbleek verloor, waardoor VEO nu zonder puntverlies “Herbstmeister” is met vier (!) punten voorsprong op de eerste achtervolgende ploeg. Wat moet je hier nog over zeggen?… GEWELDIG!!! GIGA-trots op jullie!!!… Ik kan niet wachten tot de zaal begint… Essesteijn lonkt…

Zum Wohl, Gesundheit und Prost…

(Scores VEO 1: Daan de Groot 6x/ Sylvia Jongenburger, Roy van der Kroft en Bouke van Drunick ieder 3x/ Jeanne Jongenburger en Dion ten Brummelaar beiden 1x)

De “Herbstmeister” (nu vier punten los van nummer 2) koerst tijdens de vreugdedans richting haar trouwste supporter en “Mater Familias”, alom bekend als Tante Ans…

VEO 2 trof Nieuwerkerk 3, een naaste concurrent in de strijd tegen degradatie, beiden met vier punten voorlaatste. Ook in deze pot hadden de ploegen moeite om de eerste helft het gat van de korf te vinden: er werd gerust met 6-6.

Helaas was het Nieuwerkerk dat hier na de pauze de kuierlatten nam en binnen acht minuten op 6-9 kwam. Bij deze stand kwamen Esther Boogert en Marije Scheffers tegelijk in het veld, waardoor de Voorburgse aanvallende dreiging sterk toenam. Kwikzilver Boogert scoorde snel 7-9 en bij de 8-10 (Van Drunick een doorloop met de acceleratie van een Ferrari…) en 9-11 (flitsende handige doorloop Boogert) leek nog van alles mogelijk, maar het ontbrak VEO aan de broodnodige efficiëntie, die Nieuwerkerk deze zaterdag wel had: Waar de Voorburgers fraaie aanvallen speelden en veel doelpogingen namen, hadden de gasten bij zeker drie aanvallen maar één schot nodig om te scoren. Het inbrengen van de Groot, Sylvia J en van der Kroft bracht de reserves nog wel terug naar 13-14 op drie minuutjes voor tijd en er leek werkelijk nog een gelijkspel in te zitten, maar overhaasting leidde tot balverlies, waarop de gasten voor de zoveelste maal een vrije worp mochten nemen, welke VEO fataal werd: 13-15.

De reserves leden dus verlies met een klein verschil, terwijl er opnieuw echt meer in had gezeten. Jammer, maar de realiteit is hard. Dat heet dan ”de wet van Murphy” te zijn, maar het is wel zuur: Echter wanneer het kwartje steeds de andere kant op was gevallen, hadden jullie bovenin meegedraaid… Goed voor de moraal om je dat af en toe eens te realiseren… enne… ten opzichte van vorig seizoen is de uitgangspositie duidelijk beter… Het kwartje moet een keer die andere kant op vallen, dat kan gewoon niet anders…. In de zaal dan maar vertrouwen tanken en in de tweede helft van de veldcompetitie de boel recht zetten!

(Scores VEO 2: Bouke van Drunick 3x/ Esther Boogert en Bram Habermehl 2x/ Janneke van Aalst, Ascha Strampraad, Melanie van der Weijden, Yannick Sterck, Kamil Hiralal en Daan de Groot allen 1x)

Esther Boogert had een prettige invalbeurt in VEO 2: zij scoorde 2x binnen 10 minuten en zelfs deze rebound tussen twee Nieuwerkerkse reuzen lukte ook nog bijna…

Tenslotte… maar “Lest best”…: VEO 3 versloeg in een directe confrontatie concurrent Tempo 2: 21-18. Het team van coach Anton van Heusden (een gebalanceerde mengelmoes van jonge spelers en ervaren rotten), doet het ook dit seizoen weer geweldig goed. VEO 3 staat fier tweede met 10 punten en het plezier straalt er vanaf… Laat de zaal maar komen!…

Remi Hartgers schiet de 21e van VEO 3 vanuit een vrije worp in de korf…
Scroll naar boven