Oproep van de selectie!

Ready, set….

 

Ja hoor, het is zover. De eerste officiële thuiswedstrijd van het nieuwe korfbalseizoen. Na een ware thriller in Bilthoven waar VEO in de slotseconden de winst pakte, mag het komende zaterdag aantreden tegen NKC ’51. Een onbekende voor Veo. De opponent won hun eerste wedstrijd van Revival 1 met 18-8. Een ploeg om rekening mee te houden voor de top 3. 

 

Veo 1 

 

De ploeg is zo goed als intact gebleven en kan voortborduren op waar het vorig jaar geëindigd is. Winnen dus. Nieuw in de basisacht zijn Jeanne en Dion. Vorig jaar was het team de sensatie in de competitie; op het veld deed het lang mee om de prijzen. Op één punt eindigen achter de kampioen KCR was al een prestatie van formaat. Dit jaar zullen alle ogen op VEO gericht zijn. Het doel is dan ook om tot de laatste speeldag mee te doen om de prijzen.  

 

Coach Arnoldus heeft er zin in: 
“Het wordt heel interessant omdat het wisselsysteem ook is veranderd. Ik vind dat wij daar een voordeel mee kunnen hebben. Bijna alle reserveteams van onze tegenstanders spelen tweede of derde klasse, terwijl ons tweede reserve overgangsklasse speelt. We hebben een brede selectie. Dat kan zeker meetellen. We zijn sterker dan vorig jaar en het doel is zeker om veld- of zaalkampioen te worden.”

 

Veo 2  

 

Met Robert Schoof als nieuwe trainer aan het roer zal ook dit seizoen het tweede op het veld uitkomen in de reserve overgangsklasse. Wederom zal handhaving doelstelling nummer 1 zijn. De lastige uitwedstrijd bij TZ 2 ging helaas verloren, maar het spel was behoorlijk. De fases waarin er te lang geen goal valt, zal er wel snel uit moeten. Met Marije en Bouke nieuw in het tweede, Esther (yess, eindelijk terug na een hele lange blessure) , Denise (overgekomen van Refleks 2) en Roy (vorig jaar spelend in 3, nieuw in selectie) zullen de automatismen er zeker inkomen. Komende zaterdag kan al eventueel een belangrijke pot worden. 

 

Aanvoerster Marije Scheffers is duidelijk: 
“De doelstelling is om uit de degradatiezone te blijven en richting de middenmoot te gaan. We gaan er volle bak voor en ik heb er alle vertrouwen in. Kwaliteit genoeg. Het is belangrijk dat we met deze jonge ploeg stappen gaan maken met elkaar en ervaring gaan op doen.”

 

Veo 2 – Oranje Wit 2 14:00 uur 
Veo 1 – NKC ’51 1 15:30 uur 

 

Wij gaan voor de 4 punten en support is van harte welkom. Tot zaterdag!


Geplaatst

in

door

Tags: