La Grande Finale: 3,4,5,6,A1,A2,B1,B2,C1,C2,D1,D2,D3,D4,E1,F1,F2

Voor alle teams zit de compititie erop. Op naar het eindfeest! Om alle teams een keer in het zonnetje te kunnen zetten, hoop ik dat jullie allemaal iets willen opsturen als afsluiting van een korfbaljaar. hieronder zie je wie al wat stuurde.. Een terugblik of een verslag of alleen een foto, kies maar. Hier is jouw plekje gereserveerd. Stuur op die foto! schrijf dat tekstje! luuk@neureka.nl

VEO 3

Speelde thuis tegen Tilburg 2 gelijk en eindigde tweede in de poule. Mooi resultaat! Foto? verslag?

VEO 4 PROMOVEO 4 – IJsselvogels 4

Het begon allemaal eind augustus 2016 op een zwoele trainingsavond op de velden van C.K.V. VEO. Onder het genot van een biertje ontstond een gloednieuw team VEO 4, samengesteld uit allerlei onbekende en bekende VEO gezichten. Je zou zo een poule kunnen maken van alle verenigingen waar de spelers van het 4e in het verleden gespeeld hebben: VEO, Tempo, KVS, Moedig Voorwaarts, Futura, Paal Centraal, Tjoba etc. Je zag de good old VEO’ers raar opkijken van al dat nieuws wat daar opeens rond de bar en op het terras liep en al snel was de bijnaam VEO Bier geboren. Eenieder had toen al kunnen voorspellen dat het kampioenschap in de 3e helft geen enkel probleem zou opleveren, maar of dat ook gold voor de 1e en 2e helft was nog maar te betwijfelen.

De allereerste wedstrijd was een grote chaos, want hoe heette iedereen ook alweer? Je gooide maar naar de VEO-shirtjes en helaas werd net in de laatste seconden de overwinning uithanden gegeven. Echter al snel kwam het besef dat er wat moois kon gaan gebeuren voor dit nieuwe team. De winstpartijen stapelde zich snel op en met een keurige 2e plaats gingen we de zaal in. Vrijwel elke andere zaalpoule had ook promotie kunnen opleveren. Helaas moesten wij het doen met twee tegenstanders die niets te zoeken hadden op het 4e klasse niveau (coaches, camera analyses, 2x trainen etc) en boven ons eindigden in de poule. Maar het 4e had een ander doel voor ogen namelijk promoveren op het veld…

Op 20 mei moest het gebeuren: promotie veiligstellen met een winstpartij tegen IJsselvogels. Iedereen was er opgebrand om er geen Feyenoordje (Kampioenuh!) van te maken en vandaag al de slag te slaan. IJsselvogels is een laagvlieger in de poule met maar 2 winstpartijen, waarvan een tegen ons. Er was dus wat recht te zetten en dat werd het eerste gedeelte van de wedstrijd getoond door de tegenstander helemaal te overpoweren. Het openingsdoelpunt werd door iedereen behalve Tim gescoord en Mevr. van Dokkum ging helemaal los door met hoge schoten 2 uit 2 te scoren.  Het kleine veld was extra klein en de verschillende lijnen maakte het er ook niet duidelijker op. Zelden zijn er zoveel ballen de zijlijn over gegooid. Joost presteerde het zelfs om met het uitwerken van de bal onder de korf van het eigen aanvalsvak uit te komen. Toen kwam de regen en hoe harder het ging regenen hoe meer IJsselvogels ging scoren en een 2-5 voorsprong ging plots naar een 9-6 achterstand. Marten maakte vlak voor rust een belangrijk doelpunt waardoor er gerust werd met 9-7 stand. In de kantine werd de thuisploeg al onthaalt alsof de korfbal leaguefinale bereikt was.

Na scherpe woorden in de rust werd de tweede helft gestart met dezelfde power als de eerste. Al snel werd de stand gelijk getrokken en even leek het of er gemakkelijk doorgepakt kon worden. Alleen IJsselvogels bleef aanhaken, pakte zelfs nog een voorsprong, maar aan alles voelde je dat het 4e deze wedstrijd niet uit handen zou gaan geven. Langzaam werd de voorsprong gepakt en uitgebreid en na 70 minuten zwoegen werd een mooie 13-18 overwinning behaald dus een welverdiende PROMOTIE! Een fantastische prestatie al zeg ik het zelf!

De doelpunten werden mede mogelijk gemaakt door topscoorder Rianne (5 stuks!!) en Thanim, Q, Marten, Tim, Rick, Laura en Boudewijn met de steun van Fiona, Joost, Ricardo en onze topcoach Wouter. Speciaal dankwoord aan de spelers van het 3e, bedankt voor het reserve zitten en coachen.

Inmiddels in de teruggekeerde stralende zon werd er geproost. Het geplande teamuitje werd een promotiefeestje met een promotieproeverij bij de Kompaan en het feestje werd tot in de vroege uurtjes doorgezet. We hebben het geflikt en volgende week kunnen we in de vroege ochtenduren de laatste wedstrijd van het seizoen gaan spelen. Wie weet zijn er nog wat trucjes die geshowd kunnen worden aan ons eigen thuispubliek. Zaterdag 27 mei: VEO 4 vs Reeuwijk 3 om 11.00 uur, komt dat zien!

hier is plek voor een foto!

VEO 5

Won thuis van Fluks 2 en is kampioen! WIE Heeft een foto?

VEO 6

Won uit tegen Velocitas 9 en is tweede geeindigd in de poule! als dat geen mooi verslag is..

VEO A1

Verloor van Excelsior A1. Maar niet getreurd, stuur een foto!

VEO A2    1,2,3 WINNEN!

Zaterdag 20 mei, wat als een dood normale zaterdag begon groeide uit tot een climax waarbij de laatst terugkerende ploeg die dag zich mocht kronen tot kampioenen van de junioren klasse 4A. Opgewacht door een harde kern werd de ploeg, ditmaal versterkt door een kleine delegatie uit de B1, warm onthaald en toegesproken door vers aangetreden bestuurslid de heer R. van Amersfoort. De taart mocht hier uiteraard niet in ontbreken net als het spelen ermee (taart in het gezicht van Melanie proppen).

Dan over de tweestrijd deze middag, Fiks A2 uit Oegstgeest was de tegenstander. Fiks dat een moeizame start van de tweede helft van het veldseizoen ervoer herpakte zich schijnbaar goed door de week ervoor met 23-6 te winnen van Danaïden. De ploeg uit het nèt geen Leiden kwam in de zaal uit in de 3e klasse dus helemaal verrassend was deze uitslag niet. Aan de trainers de taak om onze A2 scherpt te krijgen voor de wedstrijd en zeker niet te onderschatten.

Terugkerende naar de roots van het veldkorfbal op het nog altijd goed verzorgde natuurgras van Fiks was het begin wat mak en werd er duidelijk met de punt naar achter gespeeld door de formatie uit Voorburg. Een snelle 0-2 achterstand was het gevolg van dit onnodig slappe begin.  Goed om te zien was dat de ploeg zich snel herpakte en zich terug in de wedstrijd wist te korfballen. Mede dankzij scores van onder andere Robin Kuijpers en de uit de B1 overgevlogen Ivan Habermehl kwam de ploeg voor rust op voorsprong en ging dus met een gerust hart richting de bespreking.

Maar goed de bal is rond, dus er was nog een klus te klaren in de tweede helft. In de rust werd naast Puck, de tweede Verschoor (Pepijn) het veld in gebracht onder fanatiek toezien van vader Peter Paul. Noemenswaardig is overigens het aantal meegereisde supporters om onze toppers naar de overwinning te coachen, waarvoor hulde.

Terug naar de wedstrijd, de tweede helft begon scherp en het 8-tal liep uit naar een comfortabele voorsprong. Onder leiding van Robin Kuijpers in het ene vak en Hristo Dest in het andere vak werd de rebound zeer goed verzorgd, men mag zeggen dat hierop de wedstrijd uiteindelijk ook is gewonnen. Laatst genoemde zorgde overigens nog even voor wat onrust langs de lijn toen hij, volgens de tegenstander, iet wat onbesuisd het duel in vloog waardoor zijn opponent het licht even niet meer zag. Maar goed “de bal was los” dus we spelen gewoon door, en terecht in mijn ogen.

Middels wat wanhoopswissels aan de kant van Fiks probeerde de coach nog wat vuur in de ploeg te brengen, maar ook hier wist VEO A2 goed mee om te gaan en liet zich niet gek maken. Al met al werd er een zeer degelijke pot op de mat gelegd door onze junioren.

Wat als een wat moeizaam seizoen begon, met het zoeken naar elkaars krachten en zwaktes is uitgelopen op een seizoen waarbij iedereen bereid is voor elkaar te werken en zijn of haar rol met verve vervuld. Naast de prestatiedrang die iedereen in zich heeft, is dit nooit ten koste gegaan van de gezelligheid. Sterker nog, gezelligheid voert de boventoon bij VEO A2!

VEO A3

speelde tegen Futura A1, uitslag onbekend. Stuur het me! met een foto:) 

VEO B1

Kampioenuh! Verslag (en meer foto’s volgt.

VEO B2 Sportiviteit wint altijd

Door Frank, Marchiano en Oscar

De laatste wedstrijd van onze B2 alweer van dit veldseizoen. Wat vliegt de tijd. Alle 3 de coaches spelen tegelijk een eigen wedstrijd. Harry is bereid gevonden om de dames daarom vandaag te coachen. De file richting KVS in Scheveningen viel ondanks alle wegafsluitingen mee, zelfs de zon is van de partij. Frank en Marciano versterken de dames vandaag. Om 14.11 uur gaat de wedstrijd van start. Ondanks een snelle break-out van VEO weet KVS vrij snel de 1-0 te maken.

KVS is voor het grootste gedeelte van de tijd de bal, maar VEO pakt ook de nodige schoten. VEO nu met een mooi aanval en de doorloop gaat maar net naast. Veo is er goed vanaf gekomen, een doorloop van KVS gaat er bijna in en daarop volgt nog een lange aanval van KVS maar gelukkig zonder doelpunt. Nu de 1-1 door Gabrielle met een korte kans achter de paal. Daarop volgt bijna gelijk de 2-1 van KVS met een doorloop. VEO zet gelijk de tegenaanval in met wederom een doorloop, maar helaas zonder doelpunt. Helaas bouwt KVS de voorsprong uit het is 3-1 dankzij, welja, een doorloop….KVS is nu lang in de aanval, maar VEO weet de bal er tussenuit te halen. VEO heeft een paar mooi schoten en Marciano scoort de 3-2. VEO onderschept de bal meteen en Marciano schiet ook de 3-3 er in. Goede teaming! VEO in meteen weer in een kansrijke positie, maar na twee korte kansen en een doorloop is het volgende doelpunt nog niet gevallen. KVS heeft veel lange aanvallen, maar weet geen bal er in te krijgen. Er gaan nu wat aanvallen over en weer,  de spectaculaire acties blijven echter een weg. VEO is een beetje de draad kwijt en er worden veel plaatsfouten gemaakt. Vrije bal voor KVS en die gaat er naast. Het is rust en het staat 3-3 de wedstrijd kan nog alle kanten op. KVS is erg gefrustreerd maar VEO blijft koel onder andere omstandigheden. Coach Harry steek het team nog even een hart onder de riem.
VEO is klaar voor de 2de helft. De bal gaat lekker rond. Na het eerste schot wordt de bal onderschept door KVS.  Na een doorloop van KVS krijgt VEO weer balbezit. In de eerste aanval van VEO komen 2 kansen . KVS onderschept de bal weer. Twee kansen gehad en VEO is weer aan de beurt. Nu KVS de bal onderschept ontstaan er wel kansen,  maar die gaan niet raak. VEO krijgt balbezit en speelt netjes rond. Weer ontstaan er kansen, maar die worden niet afgemaakt. KVS krijgt balbezit. Bij het eerste schot krijgt VEO weer balbezit. Na een afstandsschot krijgt KVS de bal weer. Gelijk onderschept KVS de bal weer. Na een tijdje krijgt VEO balbezit. Op naar de 3-4? Weer geen punt dus het blijft 3-3. KVS krijgt balbezit. En VEO onderschept de bal meteen. En dat herhaalt zich nog even.
KVS krijgt balbezit. Met een paar kansen krijgt KVS geen punt. Een afstandsschot brengt KVS op 4-3 en vlak daarna ook op 5-3. VEO geeft het vandaag echter niet weg! De aanval krijgt de bal er in deze fase echter moeilijk in, de wind speelt hun daarbij parten. De verdediging staat als een huis en KVS komt daardoor lastig voor de korf, ondanks dat veel spelers een kop groter zijn. Harry rent op en neer tussen de aanval en verdediging om het team te coachen. KVS weet op afstand weer te scoren en wisselt weer een inmiddels voor ons bekende speler uit een hoger team het veld in. Het brengt KVS wat meer dynamiek en geeft ze na enkele minuten de 6-3 gevolgd door de 7-3. Marciano heeft een mooie tegenactie die er net niet in valt. Een poging later lukt het wel! 7-4. De verdediging van VEO weet de omslag snel te pareren en zet de aanval weer in, maar fuut fuut fuut. Einde wedstrijd. Het seizoen is voorbij. Dapper gestreden en eervol ten onder. VEO toppers: sportiviteit wint altijd! Op naar het Hemelvaartstoernooi…

VEO C1

fotootje / terugblik !?

VEO C2 kampioen!

Door Daniëlle Haantjes

In alle vroegte ging de C2 zaterdagochtend op bezoek bij grote concurrent Fluks in Noordwijk. Het beloofde een zeer spannende strijd te worden daar het einde van de competitie nadert en beide teams alle wedstrijden gewonnen hadden. Wie deze wedstrijd wint, wordt in ieder geval kampioen.

Al vroeg kwam het team van Ricardo en Menno op een heerlijke voorsprong. Door meteen scherp  aan de wedstrijd te beginnen stond VEO binnen een mum van tijd op 0-2 door 2 prima ballen van Sven. De tegenstanders konden nauwelijks wat terug doen en zo werd het na mooi samenspel en heerlijke combinaties 0-4 door 2 doelpunten van Naomi. Julian razendsnel ter been voorkwam een tegendoelpunt.

Na rust wisselde Fluks nog en kreeg het een paar kansen, maar kon het het tij niet keren. VEO ging gewoon door met scoren. Kasper vloog door de lucht en onderschepte vele ballen. Na prachtige combinaties scoorde Sven zijn derde en daarna was het raak door Amber. Malou ontfutselde de bal heel mooi van de tegenstander en kwam bijna tot scoren. Een paar schoten van Fluks gingen net mis. De blijvende inzet van alle VEO-spelers werd wederom beloond. Lucas scoorde zowat vanaf het strand en VEO leidde met 0-7. Helaas miste VEO een strafworp, maar niet getreurd daar was na een mooie onderschepping van Marit de tweede van Lucas.

Het slotakkoord was van Fluks en het jaagde op een doelpunt, maar de bal wilde er gewoon niet in. De doelpunten kwamen vanochtend van VEO. Daar was dan ook nog de 0-9  (eindstand) door Amber. Toen een heerlijke ontlading na het eindsignaal. VEO C2 is kampioen.

Wat leuk om te zien hoe het team gegroeid is.

Daarna vlug naar het clubhuis om te genieten van de welverdiende taart.

Gefeliciteerd kampioenen.

 

VEO D1 neemt mooi afscheid.

Luuk van Hees

Na de geweldige reeks in dit voorjaar is deze final game op het koele veld van Fiks uit Oegstgeest. Deze al eerder genoemde “gezelligste familie van Oegstgeest” is gehuisvest naast een centraal gelegen en prima onderhouden grasveld omzoomt door schaduwgevende bomen wat voor het publiek van harte welkom was. Want het is midden op de dag, het is warm. Maar gras is koeler dan kunstgras en af en toe een nat sponsje in de nek doet wonderen. En VEO heeft toevallig net een dagje getraind op gras dus dat kan ook geen probleem zijn.

Al vrij snel na het begin van de wedstrijd blijkt dat de scheidsrechter wel een beetje last heeft van de warmte. Het lijkt even of VEO tegen negen ipv acht spelers moet spelen verzucht de coach hardop na de zoveelste rare beslissing. (een doorloop nemen met aan iedere arm een dame hangend is al best knap maar als het schot dan ook nog “verdedigd” is en je een vrije worp tegen krijgt..) Enfin, iedereen beseft dat dit niet het moment is om te gaan bozen en zeuren en bovendien kan deze D1 best winnen met 8 tegen 9 🙂

Het begin is even spannend met een gelijkoplopende stand tot 3-3 maar dan rechten de afscheidnemende pupillen de rug en aan de hand van 2 doelpunten van Kelt loopt VEO gestaag uit. De Fiks coach geeft na ieder VEO doelpunt een tip aan zijn team maar is vrij snel door zijn aanwijzingen heen aangezien het na de wissel plotseling hard gaat. Vooral door Kenai die een topdag heeft (6 treffers). Verder Sabine 3 treffers, Esther en Kelt 2  en Inez 1.

Kenai is er weer langs.
Kenai is er weer langs.

Mooi gewonnen met 8 tegen 14 en dus op het voorjaarsveld ongeslagen kampioen. (zie vorige week) Maar verder gewoon een prima wedstrijd op een fijne plek op een mooie en warme dag. En een voorlopig eindpunt voor dit team dat er volgend jaar misschien anders uitziet en wat dan weer gewoon eerstejaars aspiranten zijn. Bovenal een leuk team waarvan ik dit jaar bijna alle wedstrijden heb mogen verslagen en waar ik met plezier naar heb gekeken.

Beste Esther, Deborah, Inez, Kelt, Kenai, Mees, Pepijn en Sabine. Heel veel succes bij de aspiranten! En namens alle toeschouwers dank voor alle mooie wedstrijden. En coaches Esther en Sylvia.. jullie zijn toppers!

Tot op het eindfeest en tot volgend jaar!

Een (half gelukte) waterbucket challenge voor onze (bijna bejaarde) pupillen.
Een (half gelukte) waterbucket challenge voor onze (bijna bejaarde) pupillen.

VEO D2

Wint uit met 5-11 van Fortuna Delft en is kampioen!

VEO D3

wint helaas niet bij Valto maar heeft vast wel een leuk fotootje om op te sturen?

VEO D4

Wint uit van Velocitas D2! en eindigt 2de in de poule. Reden voor een fotootje! 

VEO E1 kampioen

Door de ouders van E1

Vandaag was het dan zo ver, de kampioenswedstrijd van VEO E1.

De afgelopen maanden hebben we enorm veel progressie gezien in dit damesteam en zouden ze hun werk dan eindelijk kunnen bekronen met een kampioenschap?
Sommige dames waren erg zenuwachtig. Feyenoord verloor immers ook hun eerste kampioenswedstrijd. De eerste minuten waren afwachtend en er werd goed verdedigd. Toen het balletje eenmaal door de korf ging was de spanning er een beetje af en werd er enorm goed overgespeeld. Het rendement was hoog en verdedigend stond het ook goed. Laatste 10 minuten waren nog spannend want Danaiden scoorden er 2 op rij maar toen klonk eindelijk het eindsignaal van de scheidsrechter(die overigens heel erg goed aan het fluiten was).

Eindstand 4-7 en de dames konden genieten van een welverdiende taart in de clubhuis van VEO.

GEFELICITEERD DAMES!

VEO F1 sluit af met goed gevoel.

Ouders F1 – Oscar

Tussen de kassen in de Lier gaat onze F1 op bezoek bij Valto. Vroeg op want om 9 uur al spelen, wat wel fijn is want er is een tropische dag voorspeld. Met het Hemelvaartstoernooi nog in de benen, zowel voor de spelers als gelegenheidscoaches Renske en Claudia, start VEO (dat dit jaar voor het eerst in de 1e klasse speelt) in een slaapstand. Valto (2e in de poule en bij winst kampioen) komt hierdoor snel 4-0 voor. Julian (het gips is er weer af!) lijkt als eerste wakker en maakt de eerste treffer voor VEO van dichtbij. Valto haalt uit de omschakeling gelijk helaas het vijfde doelpunt binnen. De verdediging komt nu ook in een fase van hogere alertheid, voor Valto nemen de kansen nu af. Na het eerste kwart is het 5-1 voor Valto. Tijd voor de coaches om even de tactiek met het team door te nemen.

Het tweede kwart zet VEO gelijk druk, een snelle aanval leidt tot een schot, maar helaas er net niet in. VEO speelt nu wat losser, wat niet voorkomt dat Valto met een lange bal de 6-1 kan maken. Dat Valto wat langere spelers heeft maakt dat ook de 7-1 snel op het bord staat, door Kirsten overigens prima verdedigd. Julian scoort de 7-2. Onder meer doordat Julian vandaag het verdedigen niet zo ziet zitten (terwijl scoren prima lukt) en een speler van Valto wel heel makkelijk scoort vandaag, loopt Valto snel uit en is de stand 12-2 na het 2e kwart.

Het derde kwart begint na een korte pauze, het wordt namelijk al snel warmer. Claudia belooft het team ijs als er wordt gescoord en gelijk maakt Mila het derde punt voor VEO!
VEO zit er nu wat scherper in de wedstrijd wat na een schot van Kirsten en afvang tot de 12-4 leidt door Florian. Vlak daarna scoort Valto 13-4, VEO door Florian 13-5 en Valto weer 14-5. Het wordt nu meer een wedstrijd. VEO lijkt te ontwaken….Lianne is ondertussen stevig aan het verdedigen. Het veld beweegt nu heen en weer. Valto weet meer de vrije ruimte op te zoeken en maakt 15-5. Mila maakt een afstandsschot de 15-6. Valto kijkt dat kunstje af en scoort ook van afstand 16-6. In het derde kwart heeft VEO de score uit de eerste helft verdubbeld. Zou dat richting het vierde kwart ook lukken?

VEO valt aan, maar mis. Valto valt aan en raak. VEO valt weer aan en Julian scoort. Stand is nu 17-7. Mila probeert een doorloop maar wordt geblokt. De hieruit verkregen strafworp gaat mis, maar uit de rebound schiet Mila hem er alsnog in. VEO heeft nu meer overwicht en weet de superspeler beter te benutten. Het leidt tot leuke aanvallen en meer balbezit. Het voorkomt helaas niet dat Valto de 18-7 maakt. Enorm gejoel op het aanpalende veld waar een team naar het lijkt kampioen wordt, maakt dat we het eindsignaal van de wedstrijd bijna missen. Terugkijkend was dit een wedstrijd die voor VEO eigenlijk te vroeg begon….

Dit seizoen in de eerste klasse kan VEO F1 met een goed gevoel afsluiten. Er is veel geleerd en leuk gespeeld. Dit team is klaar voor de E!

VEO F2

Wint thuis van Weidevogels F1! Goede reden voor een fotootje op de site!
Scroll naar boven