Futura-VEO, gelukkig scheen het zonnetje…

De tweede veldwedstrijd trof VEO het Haagse Futura, dat in de zaal -een klasse lager dan VEO- oppermachtig kampioen geworden was. Op het veld zijn beide ploegen gewikkeld in een strijd om de tweede plek (1e klasse), onder een tot dusver te sterk lijkend KCR. Dat de Hagenaars in een flow verkeren werd deze mooie lentezaterdag op hun knusse complex al snel duidelijk….

40 seconden na het eerste fluitsignaal pakte VEO voor de enige keer deze wedstrijd een voorsprong via Rieks van Dam (0-1), maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen: Met snel en slim spel (waar het bij VEO in de heenwedstrijd juist tráág acteerde…) werd de Voorburgse verdediging ontregeld. Binnen acht minuten stond er 6-2 (strafworp Daan de Groot) op het bord en moest VEO achter de feiten aanlopen, maar het kromde de rug en zette aan…

Via opnieuw van Dam vanaf de strafworpstip (verdiend na een flitsende combinatie met Jesper Verschoor), de Groot (2x vanaf de stip) stond er met nog 13 minuten te gaan voor de rust 8-5 op het bord, terwijl in en om het veld van alles gebeurde, wat niets met korfbal te maken had. Er heerste een “derby-sfeer”, waarbij verbaal geweld en fysieke slimmigheden aan de orde van de dag waren. Bouke van Drunick moet zich soms in een pot Grieks-Romeins worstelen gewaand hebben, maar VEO’s “Rookie” hield zich in de rebound-zone knap staande, de bal soms op de vingertoppen jonglerend… Meermaals moest de leidsman mensen tot de orde roepen en het “regende” op deze zonnige lentedag (terecht) strafworpen…

Bouke van Drunick (5) ziet zijn 10-9 door de korf vallen, let op Daan de Groot onder de korf: In een soort van “okselklem”…

Via Sylvia Jongenburger (lekker in de wedstrijd o.a. een pracht blok!), de Groot, van Dam en van Drunick sloop VEO naderbij (10-9) en toen diezelfde Jongenburger VEO in de laatste minuut naar 11-10 schoot leek een alleszins respectabele ruststand bereikt, maar toch drukte Futura er in de laatste seconden nog ééntje bij: 12-10.

Hier wordt van Drunick warm “omarmd” en voelt tegelijkertijd “iets” in zijn rechter knieholte…

Na de thee had de thuisploeg slechts twee schoten nodig om naar 14-10 uit te lopen, waarna VEO pas bij 16-10 weer enigszins bij kennis kwam. De Groot (2x) hielp VEO naar 16-12, maar daarna verdween Futura uit het zicht van de Voorburgers, die en passant nog hun teambegeleider van het veld gestuurd zagen worden. Pas na 24 minuten spelen in de tweede helft (inmiddels waren David Nanusevski en Melanie van der Weijden in het veld gekomen) viel weer een Voorburgse score: 22-13 (de Groot). De laatste fase van de wedstrijd liet de thuisploeg de teugels wat vieren en uiteindelijk stond de teller stil op 25-16 (nog 2x van Dam en 1x Verschoor).

Sylvia Jongenburger (3) scoort 11-10, van Dam (rechts van de korf) en Verschoor (8) hoeven niet meer in actie te komen voor de rebound…

Futura zat direct beter in de wedstrijd. Het is vol vertrouwen uit de zaal gekomen, speelde in hoog tempo en zocht in veel opzichten het “randje”: het provoceerde, trok en buitelde naar hartenlust. Vooral Futura’s aanvoerder deed zich van meet af aan verbaal gelden en tartte zijn tegenstander (de Groot) waar hij kon -gelukkig beheerste deze zich knap- maar… jammer… dat dit het korfbal ontsierde, de man heeft het helemaal niet nodig, want hij is zonder deze kwalijke franje gewoon een klasse-korfballer…

Coach René Arnoldus sprak achteraf van een “off day” en zag het definitieve gat kort na de rust geslagen worden: Waar VEO meerdere schotpogingen niet beloond zag en twee strafworpen onbenut liet, waren de eerste twee schoten van Futura raak, benutten zij elke stip en stond zeven minuten na de rust een deprimerende 16-10 op het bord, wat een te groot gat was voor de Voorburgers op deze verder zonnige middag. Het zit weleens mee en het zit weleens tegen… Het is in elk geval te prijzen, dat het team zich al niet in de eerste helft gewonnen gaf, maar zich vastbeet, terugkwam tot 12-10 en toch door bleef gaan, zodat de laatste 10 minuten met een positief saldo afgesloten werden…

Volgende week wacht VEO de zware uitwedstrijd tegen koploper KCR in Ridderkerk. Tot vandaag de huizenhoge favoriet voor de titel, echter…. De Ridderkerkers hadden deze zaterdag blijkbaar ook last van een “off day”, want zij verloren de uitwedstrijd bij hekkensluiter Rapid (tot deze dag 0 punten en vorige week nog verloren van VEO). Zou de poule op een knotsgek einde afstevenen???

Met KCR op 15 punten, Futura op 13, VEO en Achilles op 12, lijkt -in de wetenschap, dat KCR alle drie haar belagers nog thuis op bezoek krijgt- nog van alles mogelijk…!

[Scores VEO: Daan de Groot 7x/ Rieks van Dam 5x/ Sylvia Jongenburger 2x/ Bouke van Drunick en Jesper Verschoor elk 1x]

De ”lead foto”: Het schot van Rieks van Dam (geheel links) is onderweg naar 9-8, Jesper Verschoor (8) voelt een “steuntje” in de rug, Sanne Cramer (voorgrond) ziet het allemaal gebeuren…
Scroll naar boven