Wedstrijdverslagen 18-03 update!: D1 ,D4

VEO D1 zaalkampioen eerste klasse.

Door Luuk van Hees

Na het najaarskampioenschap, (wat toen op de laatste dag pas duidelijk werd), heeft de D1 het deze keer nog beter voor elkaar. Zoals u heeft kunnen lezen in de D1 verslagen, is de laatste wedstrijd tegen KVS niet meer doorslaggevend aangezien de Scheveningers iets teveel aaltjes hebben laten ontsnappen en VEO het gehele zaalseizoen niet heeft verloren. Behalve dan.. in de Blinkerd tegen ditzelfde KVS. Sportieve revange is dus de drijfveer.

Vooraf aan de wedstrijd werd VEO een taart aangboden door KVS vanwege het behaalde kampioenschap. Een buitengewoon attent gebaar.

Dat KVS het toch niet al te licht opvat, blijkt uit de reservebank. Hier zitten Lisa en Tijn, het neusje van de zalm van KVS C1.

Acht minuten over twaalf wordt er begonnen in Essensteijn, de op één na laatste wedstrijd van dit zaalseizoen. Veel publiek, beide partijen willen graag winnen. VEO D1 kan laten zien dat ze terrecht kampioen zijn. En KVS wil kunnen zeggen dat ze 2 keer van de kampioen hebben gewonnen.

Nog voordat ik mijn electronische notieboekje heb kunnen pakken, scoort Esther al, het is 1 tegen 0 in de eerste minuut. Daarna scoort de dame van Inez. Dit duel gaat misschien wel het belangrijkste worden van de hele wedstrijd zoals later zal blijken….

Drie minuten later een hilarisch moment. Kelt geeft een pass over de korf heen. Maar de bal raakt de buitenkant van de bovenste rand en stuitert recht omhoog.  Vanzelfsprekend zorgt de zwaartekracht dat de bal weer terugkeert op aarde maar de bal gaat daarbij wel precies door de korf heen. Eventjes is het stil maar dan het fluitje van de scheidsrechter; 2-1 voor VEO!

En VEO gaat door, Esther scoort voor de tweede keer en is het 3-1.

Dan gaat het toch wat moeilijker. De aanvallen van VEO zijn kort en die van KVS juist heel lang. Maar VEO houdt het dicht en dat is toch een van de belangrijkste kwaliteiten van deze ploeg. In de poule zie je dat VEO slecht 73 doelpunten tegen heeft en daarmee staan ze 19 doelpunten onder het gemiddelde terwijl ze zeker niet bovenaan staan wat betreft gescoorde doelpunten.

Na de wissel gaat VEO lekker door. Mees heeft er duidelijk zin in, maar is niet gelukkig in zijn schoten en doorlopen. Inez scoort als eerste uit een strafworp omdat haar dame aan de noodrem moet trekken. KVS scoort 2 keer achter elkaar. De VEO aanvallen zijn nog steeds kort, maar dan toch Mees.. tot twee maal toe! 6-3. KVS 6-4, Kenai 7-4. RUST

Op voorsprong, een goede stemming in de D1 kleedkamer!

Na de rust scoort Kelt uit een vrije worp en scoort KVS 2x. Het is dan 8 tegen 6.

Dan de typische KVS wissel.. Lisa uit de C1 wordt in de aanval gezet in het vak van Kelt Pepijn Esther en Sabine. Tijn stond daar al sinds het begin van de tweede helft.  De KVS-ers op de tribune gniffelen dat het nu wel goed gaat komen want dit aanvallers duo is bijna kampioen geworden met de C1 en Tijn speelt in de Noordwest selectie. VEO is erg terughoudend in dit soort noodgrepen,  en gelukkig maar, want het is duidelijk dat het de gewisselde vaste spelers van de KVS D1 erg veel verdriet doet. Zij zijn blijkbaar niet goed genoeg voor hun eigen team.

VEO D1 vs KVS C1?

Dit het moment om even terug te komen op het duel van Inez en haar dame want om te scoren moet je namelijk de bal hebben. (J. Cruijff)  En Inez samen met Mees, Deborah en Kenai kunnen best wel goed verdedigen. Ze staan welliswaar in de aanval maar als dit vak de bal verliest , is de bal nog nog niet bij de C1-ers van KVS aan de andere kant van de middellijn! Daarvoor moet ie eerst het vak uit. En dat ging met heeeel veeeel moeite.  Met als gevolg dat Tijn slecht 2 keer kon scoren en Lisa slecht 1 keer. Inez kreeg nog een strafworp dus de stand was 9 tegen 9 met nog 5 minuten te spelen.

Werkelijk alle technieken worden gebruikt om KVS te beletten de bal naar de aanval te krijgen. En heel succesvol! Status quo minuten lang.

Kenai maakt dan het verschil, hij scoort 2 keer. KVS nog 1 keer en het is 11-10. Een minuut later doet Inez de deur dicht; 12-10 en het eindsignaal klinkt.

Wie is hier de baas?  VEO D1 is hier de baas!

Taart en medailles voor deze zaalkampioenen!

De zaalkampioen VEO D1 bedankt het publiek.

Kampioenswedstrijd VEO D4

door een trotse coach

Afgelopen zaterdag was het dan zover onze D4 mocht eindelijk hun kampioenswedstrijd spelen, waarbij ze ook officieel gehuldigd zouden worden door het bestuur. Dit omdat ze ondanks pas 1 nederlaag, dit zaalseizoen deze laatste wedstrijd alleen kampioen konden worden. Want gedeeld waren ze een week geleden al. Maar de spelers wilden natuurlijk graag alleen kampioen zijn en deze eer niet delen met een andere ploeg.

Dit moest dan gebeuren tegen Tempo in onze eigen hal. Met Roos op de plek van Sabine, die helaas nog steeds last heeft van een blessure, was de beginfase nog wat onwennig. Misschien toch nog wat last van spanning. De eerste die dit van zich afgooide was Ruben waarbij hij maar gelijk de eerste 3 treffers voor zijn rekening nam. Uiteraard kon zijn tweelingbroer hier niet bij achterblijven en tekende hij na 10 minuten spelen al voor de 4-0. Na de vakwissel ging het vervolgens hard en vielen de doelpunten als rijpe appeltjes waarbij iedereen in dit vak scoorde en de ruststand bepaald werd op 13-0.

Wat moet er dan nog gezegd worden in de rust door de coaches. Niet veel, alleen dat we met zijn allen gingen proberen om iedereen aan het scoren te krijgen. Met deze opdracht was iedereen het wel eens en zo begonnen we aan de 2de helft. Dat dit makkelijker gezegd is als uitgevoerd dat bleek al bij een van de eerste aanvallen waarbij Lucas vol enthousiasme schoot terwijl coach Remco net hard riep dat Lisa er voor een doorloop aankwam. Enigszins vertwijfeld moest Lucas toch juichen omdat zijn schot raak was.  Echter in de volgende aanvallen lukte het om in dit vak ook Lisa en Annabel te laten scoren waardoor deze missie geslaagd was. We gingen vervolgens wisselen van vak met een stand van 17-0. In dit laatste kwart werd Roos vervangen voor Sabine die zo toch nog mee kon delen in de feestvreugde. Waarbij Wessel, Stijn, Merle en Sabine heel hard hun best deden om ook Sabine aan een doelpunt te helpen. Aan het aantal kansen heeft het niet gelegen maar deze missie lukte helaas net niet.  We eindigden deze wedstrijd uiteindelijk met een 19-2 overwinning!!!

Dit betekent alweer het 2de kampioenschap voor deze 1e jaars D ploeg. Waarbij we met enige regelmaat tegen kinderen van reuze lengte moesten knokken maar we duidelijk hebben laten zien dat we korfballend enorm zijn gegroeid. Nu weer op naar het veld waar we het in een hogere klasse mogen gaan laten zien.

Namens de kinderen en de coaches willen wij het bestuur bedanken voor de lekkere taart en de medailles en de TC bedankt voor de mooie foto.

wedstrijdverslagen kunnen per e-mail worden aangeleverd: luuk@neureka.nl.                             Graag in een Wordbestand met datum en teamnaam.  Foto’s kunnen ook (een paar).       deadlines: zaterdag 19 uur. zondag 18 uur en dinsdag 18 uur.