VEO maatje ‘De Groot’ voor Eibers…

VEO (middenmoot 1e klasse) en HKV/ Eibernest uit Den Haag (top overgangsklasse) troffen elkaar woensdag 21/12 in een regelrechte regionale bekerknaller. Uiteraard was HKV zwaar favoriet, maar een tot in de haarwortels gemotiveerd Voorburgs team stond in een volgepakt Essensteijn te wachten met het thuisvoordeel en de Blue Tigers op de tribune als steun in de rug.

Foto: De Blue Tigers zijn onmisbaar voor VEO…

Met David Nanusevski op de plaats van de afwezige Jesper Verschoor en Melanie van der Weijden voor de nog niet fitte Sanne Cramer maakte de thuisploeg meteen duidelijk, dat het geen gezellig avondje uit zou worden voor de Hagenaars: Na vijf minuten stond het 3-1 door goals van resp. Van der Weijden (slim afgemaakte vrije worp na pass Sylvia Jongenburger), een doorloop van de zeer gedreven spelende Michelle Jongenburger en een lekker balletje van Rieks van Dam. Vervolgens kwam HKV langszij tot 4-4 en tekende de uiterst energieke Nanusevki (ook VEO’s vierde erin geknald, een horzel voor de Eibers…) voor 5-4. Hierna namen de gasten het heft in handen en wisten ondanks goals van wederom Nanusevski en een relaxte vrije worp van de vandaag absoluut geweldige Daan de Groot (saillant detail: hij speelde vorig jaar nog bij de gasten…) uit te lopen naar een maximale voorsprong van 7-12 met nog vier minuten op de klok resterend voor het eerste bedrijf. Intussen had VEO’s coach René Arnoldus een gele kaart geïncasseerd wegens iets te ‘uitbundige spontane advisering’… (Voor de statistici: VEO’s derde kaart in vier dagen uit handen van dezelfde leidsman, die vier dagen eerder het duel tegen MIA had geleid…). De laatste paar minuten waren echter voor de thuisploeg, die terugkwam tot 9-12 dankzij de Groot vanaf de strafworpstip en Bouke van Drunick.

De wedstrijd was met deze stand nog lang niet gespeeld: Nadat Michelle Jongenburger (in topvorm!) haar tegenstander vol blokte (verdedigend zat het echt goed bij VEO) ging het gas erop aan Voorburgse zijde en maakte van der Weijden (trefzeker en gedegen tegen een sterke tegenstander) haar tweede en de Groot 11-12. Essensteijn ontplofte bij 12-12 (zes minuten na rust, doorloopbal Marije Scheffers), terwijl de coach van HKV steeds luider en nerveuzer langs de lijn acteerde…

Foto: De gelijkmakende doorloop (12-12) van Marije Scheffers (rechts) valt in de mand, Rieks van Dam is klaar voor de vang, Daan de Groot (op de achtergrond) weet het al en begint reeds juichend naar het andere vak te lopen…

VEO ging in die hectiek onverdroten door, liet zich niet van het padje leiden ondanks enkele provocaties en via 13-13 (van Drunick, de reboundzone was vandaag zíjn domein) liepen de Voorburgers dankzij resp. Van Dam, de Groot, van Drunick (stip) en wederom van der Weijden uit en… stond er zomaar opeens 17-14 op het scorebord! Bij 17-15 en na enkele time-outs van Haagse zijde (sloeg lichte paniek toe??…) was er een opstootje, wat door het arbitrale duo zonder kaarten werd opgelost. VEO liet zich in al deze chaos opnieuw niet van de wijs brengen. HKV kwam vijf minuten voor het einde wel nog even terug tot 18-17 (van Drunick), maar toen vonden de Jongenburgers het welletjes: Michelle (ondanks kramp…) legde bij vier minuten een fraaie doorloopbal in de korf en Sylvia maakte een vrije worp dit keer zelf af: 20-17 en nog ruim twee minuten te gaan!!

Foto: Iedereen is blij met Bouke van Drunick’s 18-15!…

 

Foto: Michelle Jongenburger (21) onderweg naar de 19-17, Daan de Groot (geheel links), Marije Scheffers (2) en Rieks van Dam kijken duimend toe…

 

Foto: Deze vrije worp Sylvia Jongenburger betekent 20-17!… (Bouke van Drunick en David Nanusevski hoeven niet meer in actie te komen…)

HKV probeerde wat ze kon, prikte nog 20-18 erin, maar het slot van de wedstrijd was terecht voor de grandioos gemotiveerd spelende de Groot, wie anders dan hij verdiende het slotakkoord van VEO. De Groot had zijn (normaal echt veel scorende) tegenstander volledig in de achterzak en ontelbare intercepties/ rebounds gepakt. Onder begeleiding van een genietend, staand en zingend Essensteijn bracht hij in euforie de beslissing: 21-18. De laatste Haagse treffer (21-19) deed er niet echt meer toe, zelfs zodanig, dat dit doelpunt in de officiële uitslag Sportlink niet is opgenomen, maar het is toch echt gevallen… Opnieuw zorgt VEO -na eerder uitschakeling van de bekerhouder- voor een fantastische stunt in de beker en staat het nu in de kwartfinale!

Coach Arnoldus glom van trots en was vol lof over zijn team, dat hij tot het laatste fluitsignaal geheel intact liet. Elke week wordt VEO een stukje sterker, dit keer werd een achterstand van vijf punten tegen en op papier veel sterkere tegenstander omgezet in winst met twee goals verschil. HKV was weliswaar niet compleet, maar… dat was VEO ook niet… Men liet zich niet provoceren of anderszins beïnvloeden en bleef gefocust op maar één ding: winnen! Voor deze unieke prestatie past slechts een heel, héél diepe buiging…

De Voorburgers kunnen nu verdiend genieten van het kerstreces. In het volgend jaar is de loting voor de volgende ronde (en daar zou zomaar korfbal leagueclub PKC uit kunnen komen!!…) van de beker en op 7/1 is Synergo (één punt, onderaan) in Utrecht de eerstvolgende tegenstander in de competitie. Voor het publiek eigenlijk wel een beetje jammer dat we nog twee weken moeten wachten tot de volgende wedstrijd…

Iedereen heel mooie dagen toegewenst!!!….

[Scores VEO: Daan de Groot 5x/ Bouke van Drunick 4x/ Melanie van der Weijden en David Nanusevski beiden 3x/ Michelle Jongenburger en Rieks van Dam ieder 2x/ Sylvia Jongenburger en Marije Scheffers elk 1x.]

Foto: Het eindfeest was ook weer geweldig hier dankt het team de Blue Tigers…

 

Foto: Fantastische blijheid!… Bouke Van Drunick is al aan het ”crowdsurfen” en niet meer zichtbaar op deze foto…
De Lead Foto: Daan de Groot ondersteund door Michelle Jongenburger onderweg naar 15-13…
Scroll naar boven