VEO bezorgt titelfavoriet “bibbers”…

In Maartensdijk trof VEO gedoodverfd titelkandidaat DOS, dat tot dusver alle gespeelde wedstrijden in de zaal met minstens tien (!) doelpunten verschil won.

Ondersteund door een behoorlijk aantal meegereisde supporters én VEO 2, dat de voorwedstrijd na een indrukwekkende inhaalrace onder aanvoering van invallend “superduo” van Lith & van der Kroft

nipt verloren zag (21-19 na een img_1227eerder acht goals achter) startte VEO 1 geïnspireerd en brutaal.

Na precies tien minuten spelen stond er 4-4 op het bord (oa. twee strafworpen van Daan de Groot, geforceerd door Marije Scheffers en twee fraaie schoten van Jesper Verschoor en Bouke van Drunick). DOS leek hier wat verbaasd van op te kijken… Vervolgens werd om en om gescoord tot 6-6 (resp. een tweede “powershot” van van Drunick en een fijnzinnig afgemaakte vrije worp door Sanne Cramer). Hierna leek de thuisploeg (Echt een goed team, sportief, technisch sterk en beschikkend over een goed vrouwenkwartet) afstand te nemen: in twee minuten liep de thuisploeg uit naar 8-6 en weer drie minuten later stuiterde de tiende thuisgoal twijfelend in de korf, 10-6. Maar VEO gaf zich niet gewonnen… Via 10-7, 11-8, 11-9 en 12-9 (De Groot, van Drunick en Sylvia Jongenburger) klampten de Voorburgers aan en was het Michelle Jongenburger, die een sterke wedstrijd (gedreven en veel nuttige intercepties) beloonde met een fraai afstandsschot: 12-10 met nog vijf minuten op de klok. Van Drunick knalde 12-11 in de korf en toen DOS een strafworp miste (tekenend voor de twijfel, die in de ploeg sloop?…) schoot Sylvia Jongenburger met minder dan een minuut te gaan 12-12 op de borden. Dit leek een terechte ruststand, maar een door VEO fel betwiste strafworp (Sinterklaascadeautje of niet… DOS liet déze kans niet liggen…) bracht de thee bij een stand van 13-12. En het was thuisploeg, wat blij leek met deze adempauze… VEO had de “schwung” te pakken…

 

 

Na de rust drukte Rieks van Dam na een flitsende combinatie direct (binnen 15 seconden…) 13-13 in de korf en hield VEO de thuisploeg opnieuw goed bij: 14-14 (strafworp van Drunick, verdiend door Cramer). Hierna trok DOS echter het initiatief weer naar zich toe en liep uit tot 18-14. Bij deze stand verscheen “supersub” Jascha van Lith in het veld en de spanning kwam terug in de wedstrijd door de Groot (tweemaal, waarvan eenmaal een benutte strafworp verkregen door een actie van Michelle Jongenburger) en…. Toen was daar opnieuw Cramer (U weet wel… die met dat neusje voor belangrijke goals…): 18-17 met nog 10 minuten te spelen! DOS leek te wankelen, maar toonde aan een goede ploeg te zijn: Het herpakte zich en leek een tandje bij te zetten, liep weer uit naar 19-17 om uiteindelijk te finishen met 22-17.

VEO had gestreden voor wat het waard was!… Het meegereisde publiek (bijna meer in aantal dan het thuispubliek??…) beloonde het team terecht met een heel dik applaus!

img_1235En… als misschien…. misschien als…?? Feit is, dat VEO bewonderenswaardig geknokt heeft. Het speelde zich tweemaal terug in deze sportieve wedstrijd en hield tot dusver als enige de titelkandidaat “Nummero Uno” op een verschil van minder dan tien doelpunten, terwijl het bij 18-17 tien minuten voor tijd DOS de “bibbers” gaf. Dat uiteindelijk een einduitslag van 22-17 op het bord stond, was over de eerste 50 minuten gezien een geflatteerde uitslag.

VEO heeft nu de top twee van haar competitie zien passeren. Het ziet zichzelf in spel en afwerking steeds meer groeien. De bovenste plek mag misschien voorlopig uit beeld zijn, maar als de Voorburgers zo doorgaan hoeft men niet te vrezen voor de onderste regionen. Integendeel, men deelt met drie andere ploegen nu de derde plek. In klasse 1F zijn er nog minstens vijf ploegen in beeld voor plek twee en drie op de ranglijst. Hiervan komt VEO in de aanstaande weekenden er twee tegen (ODIK en MIA). De Voorburgers hebben een hogere/ stabiele klassering geheel in eigen hand.

De komende week staan meerdere wedstrijden op het programma: 7 december 20.15 u in Essensteijn om de beker tegen Nieuwerkerk (momenteel tweede plek in de overgangsklasse) en op 10 december mag men in Barneveld om 18.30 u aantreden tegen ODIK, dat bijvoorbeeld won van Rigtersbleek en verloor van Telstar, twee ploegen waar VEO tegen gelijkspeelde.

 

[Scores VEO: Bouke van Drunick en Daan de Groot ieder 5x/ Sylvia Jongenburger en Sanne Cramer beide 2x/ Michelle Jongenburger, Jesper Verschoor en Rieks van Dam allen 1x.]

Scroll naar boven