Gehavend VEO walst over Movado heen…

In het kader van de Zuid-Holland Cup speelde VEO dinsdag 9/11 tegen tweedeklasser en “triple” fusieclub Movado in Dordrecht bijna een “nachtwedstrijd”… (aanvang 21.15 u).

De Voorburgers begonnen met een verdienstelijk spelende Ascha Strampraad (een paar leuke combinaties met vakgenoot Jesper Verschoor… Toeval??…) op de plek van de ziek thuis gebleven Sylvia Jongenburger aan de wedstrijd en zagen na vijf minuten Marije Scheffers met een oogblessure het veld verlaten. Zij werd goed vervangen door Melanie van der Weijden, die naast de aanvallend gevaarlijke Michelle Jongenburger kwam te spelen.

Desalniettemin legde VEO vanaf het eerste fluitsignaal Movado de wil op. In hoog tempo werden aanvallen opgezet en de verdediging van de Dordrechters werd soms zichtbaar duizelig gespeeld. Verdedigend speelde VEO met veel druk op de ballijnen waar de thuisploeg zich geen raad mee wist. Gaandeweg de wedstrijd sloeg de frustratie toe bij Movado, wat zich op de weer excellent op de bal verdedigende Daan de Groot richtte, die ondanks enkele uitlokkingspogingen het hoofd koel hield. Via bijvoorbeeld vier goals van de weer met scherp schietende Bouke van Drunick en belangrijke treffers van Strampraad en Sanne Cramer (resp. 4-9 en 4-10) kon VEO met 7-12 gaan rusten.

Lead Foto: Strampraad met bal verdeelt en moet kiezen tussen Verschoor en Cramer (4), die een actie maakt. Van Drunick, (achtergrond) staat garant voor de rebound...
Lead Foto: Strampraad met bal verdeelt en moet kiezen tussen Verschoor en Cramer (4), die een actie maakt. Van Drunick (achtergrond) staat garant voor de rebound…

Het was uiteraard wel zaak bij de les te blijven, en daar hadden de Voorburgers in het begin van de tweede helft wat moeite mee. De thuisploeg liep in tot 10-12, maar toen gaf VEO weer gas en sloeg de inloop poging af door via 12-16 het definitieve gat te slaan. Bij die stand begon coach René Arnoldus halverwege de tweede helft de meegereisde wissels in te zetten: David Nanusevski kwam in de ploeg, waarna Bram Habermehl (14-20, koel een strafworp benut) en Janneke van Aalst (14-21, mooi schot) ook hun kunsten mochten gaan vertonen. Uiteindelijk stonden alleen nog Rieks van Dam, De Groot en Cramer als laatsten van de basisacht van VEO 1 in het veld toen het laatste fluitsignaal klonk bij 14-22.

VEO was duidelijk een maatje te groot voor Movado, wat de cijfers nog magertjes uitdrukten. In het kader van hetzelfde toernooi speelt aanstaande vrijdag 11/11 VEO D1 in Dordrecht tegen Movado D1 -gelukkig op een wat gunstiger tijdstip: 19.00 u- in de Oranje Wit hal.

VEO kan zich nu op de competitie richten. Zaterdag 20.20 u in Essensteijn barst het spektakel los. Er is maar één advies mogelijk: “Be there!!!!…..”

[Scores VEO: Bouke van Drunick en Daan de Groot beiden 5x/ Rieks van Dam 4x/ Jesper Verschoor 3x/ Michelle Jongenburger, Janneke van Aalst, Sanne Cramer, Ascha Strampraad en Bram Habermehl allen 1x)

Scroll naar boven