HKD: VEO strijdend ten onder…

Maandagavond was het druk rekenen geblazen en waren er bewonderenswaardige wiskundige hoogstandjes voor de wedstrijd van VEO tegen Weidevogels. Wie zou bij welke uitslag door zijn naar de halve finale?? Maassluis had al gespeeld en gewonnen van ONDO. Weidevogels had het  voordeel: de Bleiswijkers mochten simpelweg niet verliezen en uiteindelijk bleek het voor VEO ook simpel: winnen zou genoeg zijn om door te gaan.

De Voorburgers beschouwen de Haagse Korfbaldagen als een oefentoneel en traden wéér in een gewijzigde opstelling aan. Weidevogels heeft een sterk team, dat op het veld weliswaar lager speelt dan VEO, maar in haar poule alle wedstrijden met grote overmacht wint, met uitslagen voorzien van diep in de 30(!) doelpunten vóór. In de zaal speelt men op een gelijk niveau als VEO. Desalniettemin koos de evident aanwezige coach van de oranjewitten ervoor om nadrukkelijk in de “underdog” rol plaats te nemen.

Er ontwikkelde zich een heel leuk gelijk opgaand duel, met veel spanning en aan beide kanten de wil om te winnen. De eerste helft pakte Weidevogels het initiatief, liep uit naar 3-6, maar de Voorburgers kwamen –scorend over veel verschillende schijven- terug en halverwege het eerste bedrijf stond er 7-7 op het bord. Vervolgens werd om en om gescoord en nam VEO kort voor rust een 12-10 voorsprong, die luttele seconden voor het rustsignaal weer naar 12-11 terugliep.

Foto: David Nanusevski (rechts) schiet en Bouke van Drunick (5) knokt voor de rebound, Sylvia Jongenburger (3) loert alweer op de afvallende bal, haar tegenstandster probeert haar niet uit het oog te verliezen...
Foto: David Nanusevski (rechts) schiet en Bouke van Drunick (5) knokt voor de rebound, Sylvia Jongenburger (3) loert alweer op de afvallende bal, haar tegenstandster probeert haar niet uit het oog te verliezen…

In de tweede helft pakte VEO de handschoen als eerste weer op en liep uit naar 16-13, maar kon géén gat van vier goals slaan. Bij 18-16 sloeg het noodlot toe: David Nanusevski (tot dan toe weer hardwerkend en tweemaal trefzeker) kwam stevig ten val en moest gehavend in het aangezicht het veld verlaten. Vervolgens kon de niet fitte Jesper Verschoor (ook twee goals, belangrijk in rebound en met onderscheppingen) niet verder. Ondanks een fenomenale Sylvia Jongenburger -bij vlagen ongrijpbaar en met scherp schietend (minstens zeven goals, ik raakte de tel kwijt…)- kwam Weidevogels langszij om tenslotte de enerverende wedstrijd met 21-22 winnend af te sluiten.

VEO was nog in experimentele fase en trof een ingespeelde geoliede machine tegenover zich. Weidevogels kende een hoog schotpercentage vooral bij de mannen, die zich van fraaie techniek bedienden, maar het moest wel tot het uiterste gaan om de keihard werkende Voorburgers van zich af te schudden (Het was de avond van Halloween… De tegenstandster van Sylvia Jongenburger zal nachtmerries van haar gehad hebben…). De Bleiswijkers hoeven niet de rol van “underdog” te kiezen, hen past een favorietenrol voor de bovenste plekken in de eerste klasse beter…

Foto: VEO in de aanvalsopbouw: Links Margit Heine, met bal Michelle Jongenburger wachtend op de actie van Jesper Verschoor (rechts), in het midden Daan de Groot, die zijn tegenstander uit de reboundzone weghoudt...
Foto: VEO in de aanvalsopbouw: Links Margit Heine, met bal Michelle Jongenburger wachtend op de actie van Jesper Verschoor (rechts), in het midden Daan de Groot, die zijn tegenstander uit de rebound zone weghoudt…

Coach René Arnoldus, had uiteraard liever gewonnen, maar was niet ontevreden over het vertoonde spel. Hij maakte achteraf zijn basisacht bekend voor de komende zaalcompetitie. Voor wie weten wil wie dat zijn: Aanstaande zaterdag 20.00 u oefent VEO 1 met de basisacht in Essensteijn tegen KOAG.

De lead foto: Beraad kort na de rust, Michelle Jongenburger (21), Margit Heine (12) en Jesper Verschoor (6) op de rug gezien en uiteraard steekt Bouke van Drunick overal bovenuit....
De lead foto: Topberaad kort voor de tweede helft, Michelle Jongenburger (21), Margit Heine (12) en Jesper Verschoor (6) op de rug gezien en uiteraard steekt Bouke van Drunick overal bovenuit….

 

Scroll naar boven