HKD VEO-ONDO: Genieten geblazen!!…

Zaterdagmiddag trof VEO tijdens het toernooi van de Haagse Korfbaldagen in een replay van de laatste veldwedstrijd ONDO, dat op het veld de Voorburgers in de eerste helft het vuur aan de schenen legde, maar uiteindelijk met een duidelijke 21-15 nederlaag naar ’s Gravenzande teruggestuurd werd. Door een gunstige uitslag in de andere poulewedstrijd heeft VEO nog kans om de halve finale te bereiken, maar dan moest het deze en de volgende wedstrijd winnen. Na het verlies tegen Maassluis donderdag was de beginopstelling in het kader van de oefencampagne weer gewijzigd. VEO was belust op revanche en het arme ONDO bleek op het verkeerde moment op de verkeerde plaats…

Foto: De doorgebroken Marije Scheffers (midden) kijkt verbaasd naar haar lege handen en scheidsrechter net als Daan de Groot (7). Sanne Cramer (4) is bliksemafleider en Rieks van Dam (paal) is klaar voor de vang. De ONDO geheel rechts zal de bal moeten inleveren voor een vrije worp voor VEO, waar de scheidsrechter (midden) al voor fluit...
Foto: De doorgebroken Marije Scheffers (midden) kijkt verbaasd naar haar lege handen en scheidsrechter net als Daan de Groot (7). Sanne Cramer (4) is bliksemafleider en Rieks van Dam (paal) is klaar voor de vang. De ONDO dame geheel rechts zal de bal moeten inleveren voor een vrije worp voor VEO, waar de scheidsrechter (midden) al voor fluit…

Een deel van de eerste helft konden de Westlanders nog illusies koesteren, want na een 4-0 voorsprong binnen zes minuten (scores over vier verschillende schijven), kon ONDO nog terugkomen tot 4-2, maar VEO kwam onder aanvoering van een sterk spelende Marije Scheffers (tweemaal op rij van afstand raak knallend met slimme steun van Rieks –voor intimi “Rieksie”- van Dam) en drie “Powershots” van een weergaloze Bouke van Drunick geleidelijk op stoom. Met snel spel schudde het de Westlanders van zich af. De rust kwam bij 11-7 voor de thuisploeg.

Foto: de Groot (7) benut de hierboven verworven vrije worp, Scheffers (2) kijkt toe, van Dams hoofd (midden) is net zichtbaar....
Foto: de Groot (7) benut de hierboven verworven vrije worp, Scheffers (2) kijkt toe, van Dams hoofd (midden) is net zichtbaar….

Daarna kon het grote genieten beginnen: de Westlanders werden volledig van de mat gespeeld met snelle combinaties en efficiënte afronding: Sylvia Jongenburger benutte drie vrije worpen en van Dam –langzamerhand terugkomend van blessure naar topvorm- “drukte” driemaal vanuit alle standen (soms in volle vlucht…) op karakteristieke wijze “af”. Bij de vrouwen had Scheffers overzicht, kaapte her en der de ballen voor ONDO’s neus weg, behaalde verrassende rebounds, forceerde een strafworp en scoorde terloops nog tweemaal van middenafstand (Een dijk van een pot!). VEO swingde langs ONDO. Coach René Arnoldus liet de bank meedelen in de flow en bracht gaandeweg de tweede helft nog Janneke van Aalst, Yannick Sterk, Bram Habermehl en Melanie van der Weijden in de ploeg.

Foto: Alle vrouwen van ONDO rennen naar Sylvia Jongenburger (rechts) die een vrije worp neemt, Bouke van Drunick speelt de bal echter naar Michelle Jongenburger (geheel vrijstaand links), op de achtergrond David Nanusevski stand by...
Foto: De vrouwen van ONDO rennen massaal ”full speed” richting Sylvia Jongenburger (rechts) die net een vrije worp genomen heeft, Bouke van Drunick speelt de bal echter -i.t.t. wat ONDO verwacht- niet terug naar de eerste maar slim door naar Michelle Jongenburger (geheel vrijstaand links) die onbelemmerd kan aanleggen, op de achtergrond David Nanusevski stand by…

Het publiek genoot met volle teugen en het kroonde van Drunick bij zijn publiekswissel tien minuten voor tijd middels een langdurige ovatie tot onbetwiste ”Man of the Match”. Een geweldige pot: vele rebounds (soms met achteloos gemak slechts de arm uitstrekkend) en zeven keer trefzeker: machtige schoten, maar ook korte kansen en tweemaal –als altijd- ijskoud vanaf de strafworpstip. Een verdiend “kippenvelmomentje”…

Uiteindelijk bleef de teller steken op 26-16 in het voordeel van de Voorburgers en dat deed het overwicht eigenlijk nog tekort…

VEO revancheerde zich ten opzichte van de donderdagse wedstrijd tegen Maassluis op grootse wijze. Arnoldus’ zaalpuzzel lijkt langzamerhand af te geraken. Zou hij maandagavond in sporthal het Hoge Veld in Wateringen het laatste stukje kunnen leggen? Weidevogels is dan de tegenstander. Inzet: een plek in de halve finale, de Bleiswijkers kunnen dan om 21.10 u de borst nat maken, VEO is “on fire”…

(Scores VEO: Bouke van Drunick 7x/ Sylvia Jongenburger en Daan de Groot beiden 5x/ Marije Scheffers en Rieks van Dam beiden 4x/ David Nanusevski 1x)

De lead foto: VEO heeft er voor de wedstrijd zichtbaar zin in. Vlnr: Marije Scheffers, Sylvia Jongenburger, Sanne Cramer, Michelle Jongenburger, Daan de Groot, Bouke van Drunick, Rieks van Dam (enthousiast zwaaiend) en David Nanusevski..
De lead foto: VEO heeft er voor de wedstrijd zichtbaar zin in. V.l.n.r.: Marije Scheffers, Sylvia Jongenburger, Sanne Cramer, Michelle Jongenburger, Daan de Groot, Bouke van Drunick, Rieks van Dam (Enthousiast zwaaiend naar het publiek) en David Nanusevski..

 

Scroll naar boven