Energiek VEO strijdbaar langs IJsselvogels…

In de uitwedstrijd tegen IJsselvogels bereikte VEO vorig seizoen in de zaal de bodem van de gifbeker. Afgelopen zaterdag stonden beide teams wederom in Moordrecht tegenover elkaar. Dit keer in de zonnige buitenlucht en het zou héél anders lopen…

In tegenstelling tot vorige week kwam de Voorburgse productie langzaam (wennen aan het kleine veld?…) op gang, maar niet minder gedecideerd: na een kwartier prijkte een stand van 0-4 op het bord door twee strafworpen van Daan de Groot (zelf geforceerd), een schot van David Nanusevski en van Drunick (actie van Nanusevski) vanaf de stip. Tussendoor hadden zowel VEO als IJsselvogels in deze fase een strafworp gemist. Voor wat betreft VEO zou dit de enige zijn, de Moordrechters daarentegen hadden een “offday” vanaf de stip..

Vanaf deze stand begon de thuisploeg tegen te scoren. Via 3-4 en 4-6 (De Groot, stip / Sylvia Jongenburger, schot) / 5-6 / 5-7 (Marije Scheffers, doorloopbal) / 5-8 (Sanne Cramer, na mooie afleidende actie van en combinatie mét Jongenburger) / 6-9 (schot van Scheffers) / 7-10 (Schot van Nanusevski, weer gedreven bezig en groeiend naar zijn topvorm van enkele jaren geleden!) braken geleidelijk de laatste seconden van de eerste helft aan…

David Nanusevski probeert een schot van Sanne Cramer (rechts) af te vangen, maar krijgt ongevraagd een steuntje in de rug hierbij... Bouke van Drunick borgt de paalzone...
David Nanusevski probeert een afstuitend schot van Sanne Cramer (rechts) af te vangen, maar krijgt hierbij ongevraagd een steuntje in de rug… Bouke van Drunick borgt de paalzone…

Althans… dat dacht het talrijk meegekomen VEO publiek en het thuisscore bord… Echter in een raadselachtige extra tijd van ruim twee minuten kwam IJsselvogels nog twee maal tot scoren en werd de thee bereikt met 9-10… De spanning was terug in de wedstrijd, terwijl deze fase zo nu en dan ook hectische taferelen kende.

Jesper Verschoors wordt door zijn tegenstander geholpen met zijn shirt goed te doen?!..
Het shirt van Jesper Verschoor is voor zijn tegenstander een handig  houvast?!..

Na de rust kwamen de taaie Moordrechters terug naar 10-10. Pas tien minuten na de hervatting kwam de Voorburgse machine weer op gang: Roy van der Kroft was in de ploeg gebracht en deze trok VEO’s productie met zijn eerste schot weer vlot, waarna Jongenburger dit voorbeeld volgde, 10-12.

Het eerste schot van Roy van der Kroft (zonder rugnummer links) treft doel en hij begint net te juichen. Bij de korf Nanusevski en rechts Cramer...
Het eerste schot van Roy van der Kroft (links) treft doel en hij begint de handen al op te steken… Bij de korf Nanusevski en rechts Cramer…

Na goals van Scheffers en de Groot leken de kaarten 20 minuten voor tijd geschud, 10-14. Het murw gespeelde IJsselvogels is vervolgens niet meer dichterbij gekomen en VEO kon verder uitlopen. Michelle Jongenburger (goed voor 11-16) werd nog ingezet. Veo’s “motor” Verschoor kreeg met zijn 12-19 de verdiende kers op zijn taart. Bijzonder feitje was nog dat van der Kroft na zijn tweede doelpunt (12-21) acht minuten voor tijd weer ingewisseld werd (Publiekswissel?… Hij moest als een haas naar zijn eigen wedstrijd…) voor Rieks van Dam. Deze toonde op zijn beurt weer zijn  groeiende vorm met een karakteristiek balletje van achter de korf (16-22), waarna het laatste wapenfeit van de wedstrijd bij VEO uit  handen kwam van de sterk acterende kleine Scheffers (tegenover IJsselvogels’ langste vrouw…), die met een schot voor de vierde maal doel trof: 16-23 eindstand.

Alle hens aan dek bij de vrouwen van IJsselvogels als Sylvia Jongenburger een vrije worp neemt. Ondanks dat de bal door de korf gaat telt hij niet... Links is de scheidsrechter zichtbaar die de bal al afkeurt. (Prijsvraag van de week: Zoek de reden hiervoor?...) Van der Kroft en Nanusevski zijn bij de korf, Cramer is aanspeelbaar...
Alle hens aan dek bij de vrouwen van IJsselvogels als Sylvia Jongenburger een vrije worp neemt. Ondanks dat de bal door de korf gaat telt hij niet… De scheidsrechter keurt de bal af. (Prijsvraag van de week: Zoek de reden hiervoor?…) Van der Kroft en Nanusevski zijn bij de korf, Cramer is aanspeelbaar…

VEO oogde energiek en vol strijdlust. Het knokte voor elke meter en was beide speelhelften trefzeker. De strategie leek gericht op de grote vrouwen van IJsselvogels uit de paalzone te weren (Margit Heine verdedigde haar tegenstander letterlijk uit de wedstrijd…) en tegelijk gevarieerd aan te vallen. Daarbij liet men zich niet uit het veld slaan door het afkeuren van doelpunten van Scheffers (doorloop) en Sylvia Jongenburger (vrije worp).

De Voorburgers zochten in de loop van de wedstrijd (evenals de thuisploeg) enkele malen de confrontatie met de arbitrage. De leidsman had het deze middag zwaar, maar –laten we eerlijk zijn- een korfbalwedstrijd is niet bedoeld als discussieforum… Helaas ‘pakte’ aanvoerder Sylvia Jongenburger in de hitte van dit ”debat” een onnodige gele kaart. Uiteindelijk trok VEO zichzelf steeds weer op het pad en stoomde na de rust onder aanvoering van de onvermoeibare Verschoor (super tandem met de Groot) met een korte pauze onverdroten door, waardoor de ruime overwinning verdiend een feit werd…

Margit Heine (12) plaatst de bal op Verschoor bij de korf in de voorbereiding van een aanval. Links is Marije Scheffers zichtbaar...
Margit Heine (12) plaatst de bal op Verschoor bij de korf in de voorbereiding van een aanval. Links Marije Scheffers…

Na afloop toonde het team uitgebreid waardering voor de meegereisde supporters, van wie sommigen er dankzij het werk aan de weg dat weekend, foutieve duiding van speellocatie door ondergetekende én een pittoreske bui van de Tomtom via de mooie omringende weilanden noodgedwongen een dagje uit van maakten…

Volgende week wacht VEO (nu stevig derde met acht punten) thuis ONDO uit ’s Gravenzande (voorlaatste met vier punten) op het Westvlietpark. Het is de laatste wedstrijd voor de start van de zaal. Zal ONDO, dat de laatste twee wedstrijden won, dit ontketend VEO tot staan kunnen brengen? Over een week zullen we het weten… Spektakel lijkt gegarandeerd!…

[Scores VEO: Daan De Groot 5x/ Marije Scheffers en David Nanusevski beiden 4x/ Sylvia Jongenburger 3x/ Roy van  der Kroft 2x/ Sanne Cramer, Michelle Jongenburger, Bouke van Drunick, Rieks van Dam en Jesper Verschoor allen 1x]

[Noot: De opmerkzame lezer merkt, dat IJsselvogels in tegenstelling tot in vorig verslag gemeld niet in Capelle aan de IJssel maar in Moordrecht is gehuisvest… Wees gerust, volgend weekend wordt écht in Voorburg gespeeld, er is geen sprake van een nieuwe verrassingspuzzeltocht…]

Daan de Groot verzilvert zijn vijfde strafworp, Verschoor (6) is ten overvloede alert...
Daan de Groot verzilvert zijn vijfde strafworp, Verschoor (6) is ten overvloede alert…

 

Scroll naar boven