VEO dendert in eerste helft over KZ Danaïden…

Vier dagen voor het begin van de competitie speelde VEO op 30/8 ’s avonds in beperkt kunstlicht de laatste wedstrijd in de oefencampagne (in Leiden) tegen KZ Danaïden. Beide zijn eersteklasser en omdat de huidige trainer van VEO (René Arnoldus) vorig seizoen nog KZ onder zijn hoede had, een extra leuke krachtmeting…

De score kwam langzaam op gang: na 20 minuten stond er 4-4 (met twee treffers van Sylvia Jongenburger) op de teller, terwijl legio kansen passeerden. Vanaf dat moment ging het Voorburgse vizier echter op scherp: Margit Heine knalde binnen één minuut tweemaal raak, waarna wederom tweemaal Jongenburger (met o.a. één simpele doch heerlijk doeltreffende vrije worp…) 4-8 aantekende. Vervolgens liep de score op naar een 5-12 ruststand met als kanttekening, dat de stopwatch van de scheidsrechter het begeven had en de 1e helft circa 42 minuten had geduurd…

VEO (voor deze gelegenheid in de oranje reserveshirts spelend) kende een bijzonder aangename eerste helft waarin de vijf meegereisde supporters konden genieten van een moordend hoog baltempo, afwisselend aanvalsspel, fraaie treffers (Jesper Verschoor 5-11 “afdrukkend”), zekere stippen (Daan de Groot opnieuw) en scores van bijna alle spelers. Dat er af en toe als gevolg van het tempo en spaarzame verlichting een balletje uit het veld vloog mocht de pret niet drukken….

Leiden in last in de voorbereiding op weer een vrije worp van Jongenburger....
Leiden in last in de voorbereiding op weer een vrije worp van Jongenburger….

De tweede helft (deze gewoon 35 minuten…) verliep qua tempo aan Voorburgse zijde vergelijkbaar met de eerste, maar men deed zich tekort door te vergeten raak te schieten. Alhoewel VEO als een geoliede machine soms veel en lang aanviel stierven meerschotsaanvallen in schoonheid. Het inbrengen van Yannick Sterk, Michelle Jongenburger en Christiaan Enderink bracht hierin qua spel noch schotpercentage wijziging.

Gaat deze bal er nu wel of niet in?... Volgende week de uitslag van deze prijsvraag...
Gaat deze bal er nu wel of niet in?… Volgende week de uitslag van deze prijsvraag…

KZ Danaïden daarentegen had aan een enkel kansje genoeg om de bal (soms van grote afstand of ingestudeerde vrije worp) in de korf te deponeren. En zo kon het gebeuren dat, ondanks het grote veldoverwicht met goed verdedigend werk van de Voorburgse “stofzuigers” De Groot en Verschoor, de Leidenaren dichterbij kropen en dit oefenpotje eindigde op 14-16.

Achteraf bleek het in de eerste helft geslagen gat groot genoeg om het verlies aan Voorburgse scherpte te compenseren. Het spel was (net als de eerste helft tegen Pernix) echt leuk en sprankelend, maar de Voorburgse motor leek in de tweede helft ietwat in de “overdrive” te raken. Doseren, variëren en scherpte vasthouden zijn uitdagingen voor deze ploeg in opbouw, maar wat in de eerste helft is gelukt zal vast ook in de tweede helft gaan lukken…

Een andere optie kan natuurlijk ook zijn: het KNKV toch nog op heel korte termijn zo ver krijgen, dat de rust wordt afgeschaft, maar dat lijkt voor de competitiestart aanstaande zaterdag (uit tegen het Haarlemse Rapid) geen haalbaar streven…

[Scores VEO: Sylvia Jongenburger en Daan de Groot beiden 4x / Margit Heine, Marije Scheffers en Jesper Verschoor elk 2x / Sanne Cramer en Bouke van Drunick ieder 1x.]

Scroll naar boven