VEO legt Pernix één helft het vuur aan de schenen…

Op een tropische woensdagavond trof VEO 1 (1e klasse) thuis op het Westvlietpark in de voorbereiding van het nieuwe seizoen het sterke Leidse Pernix (overgangsklasse), dat deze zomer meerdere aanwinsten zag komen.

VEO startte brutaal met vier doelpogingen binnen 30 seconden, waarmee de toon was gezet. Tot ruim halverwege de eerste helft nam de thuisploeg het heft in handen met goals van Daan de Groot (2x), Sanne Cramer en Sylvia Jongenburger (4-4). Daarna begonnen de Leidenaren zich voorzichtig aan de Voorburgse druk te ontworstelen. Twee opeenvolgende verdedigende intercepties van Cramer stelden Bouke van Drunick in staat om met een karakteristiek machtig schot van grote afstand 6-7 te scoren, nadat David Nanusevski eerder VEO’s vijfde in de korf had gelegd. Jesper Verschoor bepaalde de ruststand op 7-8, wat weliswaar een respectabele tussenstand was, maar met een beetje meer mazzel / scherpte aan blauwzwarte zijde had deze balans wellicht net zo goed positief kunnen zijn!…

Met verschillende gevoelens zijn alle ogen gericht op scheidsrechter Bouke Velzen, die (terecht) opnieuw en gedecideerd naar de stip wijst...
Met verschillende gevoelens zijn alle ogen gericht op scheidsrechter Bouke Velzen, die terecht opnieuw en gedecideerd naar de stip wijst…

In het tweede bedrijf luwde de Voorburgse storm en kon Pernix met enkele flitsende acties weglopen van VEO, dat bij vlagen mooi repliek gaf met bijvoorbeeld de 17e treffer door de scherp ingevallen (voor Verschoor) Dion ten Brummelaar, die een diepe pass vanaf de middenlijn (door Jongenburger, die zelf tussendoor nog een prettige ” one-hander” in de korf zag vallen..) schitterend verzilverde. De teller stopte uiteindelijk bij 18-24 met een schot van Margit Heine.

Van de 18 Voorburgse treffers kwamen er zeven van de strafworpstip (VEO kreeg in totaal acht strafworpen toegekend). De goed spelende de Groot benutte alle zes stippen, die hij en zijn vakgenoten (Marije Scheffers alleen al drie) forceerden. Hopelijk verlost hij met deze kwaliteit VEO van een al jaren voortslepende frustratie…

Ook deze stip werd benut door Daan de Groot, alhoewel de bal nog lijkt te twijfelen, wellicht heeft de blik van Margit Heine (rechts) het laatste zetje gegeven....
Ook deze stip werd benut door Daan de Groot, alhoewel de bal nog lijkt te twijfelen, wellicht heeft de blik van Margit Heine (rechts) het laatste zetje gegeven….

Coach René Arnoldus heeft een duidelijke visie op de gewenste spelwijze van zijn ploeg (veel beweging) en heeft zijn opstelling daarop bepaald. Hij was tevreden over de eerste helft, waarin zijn fit ogende ploeg zonder enig ontzag voor de Leidse overgangsklasser druk zette, frivool spel op de mat legde en mooie kansen creëerde, maar nét doeltreffendheid ontbeerde om met voorsprong de rust in te gaan. Dat Pernix in de tweede helft orde op zaken stelde was het aan zijn stand verplicht en te verwachten.

VEO kan uit het spel van de eerste helft moed en vertrouwen putten voor de toekomst. Door het slijpen van Arnoldus begon “de ruwe diamant” bij het kunstlicht fraai te glinsteren op deze zwoele zomeravond…

(Scores VEO: Daan de Groot 7x / Sylvia Jongenburger 3x / David Nanusevski en Dion ten Brummelaar beiden 2x / Sanne Cramer, Jesper Verschoor, Margit Heine en Bouke van Drunick allen 1x)

Scroll naar boven