Titanen volbrengen de recordpoging!!

De recordpoging, wat een evenement! Boudewijn vertelt

…na een uurtje of 42 wakker te zijn geweest (de derde helft was ook nog leuk), met vermoeide beentjes maar voldaan wakker geworden. Listig potje, gelukkig hebben we de tegenstander niet onderschat, en gingen we na een korte maar duidelijke voorbespreking gemotiveerd en scherp het veld in. Na 20 minuten stond er al een riante marge op het bord en was het eigenlijk al gespeeld. Slechts een kwestie van nog een uurtje of 32 consolideren en kijken of de voorsprong nog wat uitgebreid kon worden.

Iedereen van Team Blauw en Kamil in het bijzonder, bedankt voor het verliezen. Al zo vroeg tegen een achterstand aanlopen die je niet meer in kan lopen en toch doorspelen. Dat is karakter. Net als blijven doorspelen met een schurend kruis, Bouke van alle blessures die ik op voorhand kon bedenken zat deze er echt niet bij. Maar de wijdbeense vakwissels nadat je weer een onmogelijk goal had gemaakt (je weet het, als ik het voor het zeggen had zat je sowieso in VEO 1 volgend jaar) gaan nooit meer van m’n netvlies. David die na 3 uur volle bak door z’n enkel ging, maar met de nodige tape en verzorging ook de 32 uur vol heeft gemaakt. En natuurlijk Christiaan met wie ik de NLKorfbal snapchat beheerde, die bleef dansen als de bal in het andere vak was zodat hij meer stappen op z’n stappenteller kreeg, en met wie ik zoals altijd ontzettend veel heb gelachen.

Team Oranje, monsters, ik heb van jullie genoten. Wat een team. En wat een mooie goals. Lachen is de sleutel tot succes, en dat zat in ons team wel goed. Heb net zoveel spierpijn in m’n buik als in m’n kuiten. Voor zover ik weet is er geen onvertogen woord gevallen, en da’s knap als je 32 uur met elkaar zit opgescheept. Trots dat ik jullie aanvoerder mocht zijn. Rieks bedankt voor het steevast verkeerd om doen van m’n aanvoerdersband en bedankt voor het waarnemen van de honneurs als reserveaanvoerder als ik aan de kant stond.

Laura, de betere helft van koppel 1, blij dat ik met jou een koppel was en niks hoefde te doen in het vak. Behalve high fives uitdelen, omdat er weer gescoord was. En ik af en toe ook positief gestimuleerd werd een poging te wagen en daardoor een paar van de honderdtallen op mijn naam kon zetten.

Iedereen van de organisatie die al weken zo niet maanden in de weer was met de voorbereidingen. Het hele team dat gedurende de Recordpoging alles in goede banen heeft geleid. Speciale shoutout naar de smoothies van Edwin en het hele team verzorgers dat mij en de rest zoveel pijn heeft gedaan (en hier veel te veel van genoten) zodat we daarna weer konden lopen. En de heerlijke voetmassages van Robin niet vergeten natuurlijk, dames hij is nog vrijgezel.

De coaches die de boel hebben geprobeerd op te peppen toen we het nodig hadden, getracht hebben van de kant ervoor te zorgen dat dat wat we binnen de lijnen deden nog op korfbal leek. In het speciaal Damien, de beste assistent-coach waar ik ooit in m’n carrière als speler onder heb mogen acteren.

Het publiek, letterlijk 32 uur lang heb ik mensen langs de lijn gezien. Wat je bezielt om om 5 uur ’s morgens in de regen naar een stel idioten te gaan kijken ik weet het niet, maar gewaardeerd werd het zeker. De actie met de fakkels, ik vind vuurwerk normaal niks, maar wat was dat gaaf. In het bijzonder wil ik Sascha nog even noemen die onverstoorbaar en even hard bleef juichen voor elk van de 1703 goals zelfs toen z’n stem het langzaam begon te begeven.

Bas en Sies voor het nodige speakerwerk. Het is dat we in het veld stonden, maar ik denk dat Team Oranje de pubquiz ook had gewonnen. Bij de naam Maddox wist ik al dat het om Pitt en Jolie ging en dat Oerol op Terschelling wordt gehouden is voor ons ook geen geheim. Bas, die klaar stond met een biertje voor me in de pauze een paar uur voor de eindstreep. En die weer klaar stond met een heel blad met bier toen we het gehaald hadden.

Bier, bedankt je bent geweldig.

Tot slot wil, nee moet, ik Jesper noemen, deze oppertitaan die vanaf dag 1 de regie op zich nam nadat Kamil met het gestoorde idee was gekomen om het Guinness record te pakken en er voor gezorgd heeft dat alle verschillende radertjes van de organisatie gesmeerd bleven draaien. Die zelf ook de hele recordpoging aanwezig was om alles in goede banen te leiden. Onvermoeibaar die man, en 32 uur met veel enthousiasme in de weer. Ik wil hem eigenlijk gelijk voordragen als nieuwe voorzitter als Jan Jaap aftreedt.

Ik zal ongetwijfeld nog mensen vergeten zijn. Mijn oprechte dank gaat ook naar jullie uit voor je bijdrage, volgende keer alleen beter je best doen dan vergeet ik je misschien niet.

CKV VEO, wat zijn we een fantastische vereniging.

Best een aardige voorspelling overigens in het interview, al zeg ik het zelf. Het werd uiteindelijk 811-892. ‪#‎TeamOranje‬

https://youtu.be/ZUe_XGMEpho

Scroll naar boven