Voorlopige teamindeling Jeugd 2016-2017

Na enkele maanden van voorbereiding, diverse overleggen, wedstrijden en trainen bekijken, gesprekken met trainers en leden hebben wij dan eindelijk een voorlopige teamindeling voor de jeugd gereed.

Voordat iedereen direct doorscrolt naar de teamindeling hieronder een korte uitleg over de criteria die wij hanteren bij het maken van de teamindeling en waar wij dit jaar extra rekening mee hebben moeten houden (o.a. de leeftijdswijziging die in 2017-2018 wordt doorgevoerd).

Bij de samenstelling van de nieuwe jeugdteams hanteren wij de volgende uitgangspunten:

  • leeftijd;
  • niveau van de speler;
  • goede teamcombinaties (zoveel mogelijk goede, bestaande teams handhaven);
  • verdeling jongens en meisjes;
  • vriendjes en vriendinnetjes

Zoals eerder vermeld zal vanuit het KNKV de peildatum (de datum die bepaald in welke leeftijdscategorie iemand mag spelen wijzigen) vanaf het seizoen 2017/2018 worden doorgevoerd. Dit heeft nadelige consequenties voor een deel van onze leden en daarmee gevolgen voor de bestaande teamindelingen.

De afgelopen maanden hebben wij daarom een Ouderavond georganiseerd en diverse gesprekken gevoerd met ouders, kinderen en trainers om zo goed mogelijk een beslissing te kunnen nemen in het belang van het kind en de bestaande teams. Tijdens deze gesprekken kwamen natuurlijk ook individuele wensen naar voren. Ook hier hebben wij aandachtig naar gekeken. En natuurlijk hebben wij alle opzeggingen verwerkt in de teamindeling. Hierdoor is helaas een krappe bezetting bij veel teams te zien.

De komende tijd zullen wij, i.s.m. het bestuur, extra werk maken van ledenwerving. We hopen zodoende dat het aantal jeugdleden zal gaan toenemen. En die nieuwe jeugdleden willen natuurlijk ook snel gaan korfballen en moeten dus ingepast worden in de bestaande teams.

Daarom hebben we besloten dat onderstaande teamindeling alleen voor de eerste periode van het veld van toepassing is en dat voor de zaalperiode weer een volledig nieuwe teamindeling zal worden gemaakt. Dit betekent dus dat iedereen in de zaalperiode in een ander team kan spelen.

Wij hopen met deze toelichting duidelijk te hebben gemaakt dat wij heel zorgvuldig met de teamindeling bezig zijn geweest en dat we al heel veel verschillende mogelijkheden hebben doorgenomen met alle regels waar we ons aan moeten houden.

Ben je toch teleurgesteld met je nieuwe team en wij begrijpen best dat dat kan gebeuren dan is ons eerste advies : Ga het gewoon proberen en je zult zien dat ook dat andere team en die andere kinderen moeten wennen en heus aardig zijn.

En mocht je het toch heel moeilijk vinden geef dit dan eind september/begin oktober aan ons door want voor de zaalperiode worden weer nieuwe teams gemaakt.

Wil je toch binnenkort met ons praten over de teamindeling stuur dan even een mailtje aan veo.tcjeugd@gmail.com.

 

De TC Jeugd

 

Klik hier voor de Teamindeling 2016-2017 (bijgewerkt 4 juni)

Scroll naar boven