Record poging: De laatste stand van zaken

Sinds het vorige bericht is er een hoop gebeurd achter de schermen. De feestcommissie heeft het voortouw genomen, maar inmiddels is vrijwel elke commissie binnen VEO bij de organisatie betrokken evenals een aantal bestuursleden. Het programma rondom de poging begint dan ook langzaam vorm te krijgen. Het streven is om het oude record met 10% te verbeteren, dit komt neer op ongeveer 33 uur non-stop korfballen. Met 12 spelers per team betekent dit dat elke speler, of titaan, ruim 20 uur op het veld zal staan. Inmiddels hebben zich al ruim voldoende helden gemeld, we zoeken echter nog ongeveer 6 heldinnen die ook willen helpen het Guinness World Record te bemachtigen. Dus dames, trek die stoute schoenen aan en schrijf je ook in!

Damien Folkerts, Wouter Jansen, Fred Verschoor en Tjitze Postma zijn bereid gevonden de coaching op zich te nemen. En ook het scheidsrechterscorps begint al aardig vorm te krijgen, de nacht is al helemaal bezet, alleen overdag moeten er nog een paar uurtjes ingevuld worden. Dus wil je ook best een uurtje fluiten? Heel graag! Opgeven kan hier.

Alle hulp in de vorm van aanmoediging is dan ook van harte welkom, vooral als de laatste loodjes aanbreken. Hoewel de recordpoging de belangrijkste activiteit is op 10 en 11 juni zal er ook op het andere veld en in ons clubhuis genoeg te beleven zijn om maar zoveel mogelijk mensen naar ons sportpark te trekken.

Om verwarring te voorkomen hebben we een plattegrond gemaakt waarop alles omtrent het terrein staat aangegeven. (Klik op onderstaande afbeelding voor een grote .pdf versie).

Screen Shot 2016-05-02 at 10.50.52

De exacte planning van het recordweekend volgt op een later tijdstip, als hij helemaal compleet is. Wel kunnen we al een aantal dingen verklappen.

Vrijdag

De titanen zullen op vrijdagochtend beginnen om 10 uur. Uiteraard willen we de wedstrijd feestelijk openen en gaan we uit van veel publiek.

Vrijdagavond rond een uur of zes zal de barbecue aan gaan voor alle bezoekers, en kunnen er vleespakketjes gekocht worden in de kantine. Na de barbecue vind er een groot spel plaats voor de hele jeugd georganiseerd door de jeugdcommissie. Vervolgens is er wat te eten en drinken en zal het kampvuur aangezet worden. Daarbij kan er ook nog Weerwolven gespeeld worden!

Voor de wat oudere bezoekers zal er een pubquiz zijn. Meedoen aan de pubquiz kan in teams van 6-10 personen, aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar wouter.sies@gmail.com.

Voor de kinderen die het leuk vinden, maar ook de echte diehards die de deelnemers aan de recordpoging willen blijven steunen is er de mogelijkheid om op het sportpark te overnachten (eigen tentje meenemen, op de plattegrond kun je zien waar je tentje mag staan. Dit kan tussen het clubhuis en de fietsenstalling in).

Zaterdag

Op zaterdag is er ’s morgens voor alle bezoekers een ontbijtbuffet. Om 11 uur zal er op veld 2 een schutterstoernooi beginnen dat tot ongeveer 2 uur duurt. Opgeven hiervoor kan via de inschrijflijsten in de kantine of door een mailtje te sturen naar eindfeest@veokorfbal.nl. Ook gedurende de dag zullen er dingen geregeld worden rondom de wedstrijd zelf, meer duidelijkheid volgt later, maar denk bijv. aan fakkels en een blaaskapel. ’s Avonds zal er weer een buffet zijn voor de bezoekers. Hierna verwachten we iedereen in grote getale bij het veld om de deelnemers te steunen met de allerlaatste loodjes. Nadat we het record weer naar Nederland hebben gehaald moet dit uiteraard gevierd worden, DJ Yorit (Bekend van o.a. de Skihut in Rotterdam en bij veel korfballers van het Pinkstertoernooi bij DES) zal de muziek verzorgen en we hopen het weekend met een mooi en vooral groot feest in de kantine af te sluiten.

Parkeren
Omdat onze buren van v.v. Wilhelmus op 11 juni een Jeugddag organiseren met veel bezoekers, wordt het druk met parkeren bij Wilhelmus. Het is dan ook niet mogelijk voor VEO-bezoekers om daar te parkeren, als het bij ons vol is. Wij willen daarom alle bezoekers aan VEO vragen om op zaterdag zoveel mogelijk met de fiets te komen!

Scroll naar boven