Moeizame middag VEO…

Vóór de wedstrijd op sportpark Westvliet tegen Sparta (3e op de ranglijst) had VEO (5e) slechts drie punten minder. De Voorburgers scoorden deze competitie tot nu toe meer: 166 tegenover 130 treffers, maar incasseerden een hoger aantal tegendoelpunten: 169 versus 123.  De eerste match in Nijkerk eindigde na een ruststand van 6-4 in 15-10 voor de thuisploeg. Kortom, gezien de statistiek en prestaties van de afgelopen maanden leek een voorzichtige hoop op een goed Voorburgs resultaat niet misplaatst. Het zou echter compleet anders lopen….

Al in de derde minuut moest motor Jesper Verschoor geblesseerd vervangen worden door Bryan Dinsbach, die net een zware wedstrijd met het tweede team had voltooid. Dit bracht VEO uit balans en Sparta sloeg onverbiddelijk toe. Met tussenstappen van 1-3 (Karin  Olthof), 2-5 (Rieks van Dam) en 3-9 (Marije Scheffers) creëerden de Nijkerkers -mede dankzij twee onnodige strafworpen- halverwege een schier onoverbrugbare kloof: 3-11.

Robin van den Bosch speelt Bryan Dinsbach aan voor een korte kans...
Robin van den Bosch speelt Bryan Dinsbach aan voor een korte kans…

Tijdens de rust werd de moegestreden Dinsbach afgelost door Yannick Sterk, maar ook hij kon het tij niet keren. Sparta ging, nauwelijks gehinderd door de straffe wind, verder met scoren. Via 4-12 (opnieuw Scheffers), 5-15 (Robin Fuchs) en 6-16 (Yannick Sterk met de enige treffer van het eerste aanvalsvak…) werd -met onderweg nog twee gemiste strafworpen…-de bodem van de Voorburgse gifbeker bereikt: eindstand 6-19…

Navelstaren bij een sprongduel...
Navelstaren bij een sprongduel…

VEO kampte met een complete ‘offday’ (schotpercentage slechts 6,25%…) , terwijl Sparta ‘swingde’. Volgens coach Frank Damshuiser was het uitvallen van Verschoor belangrijk, maar waren de Nijkerkers individueel stuk voor stuk op alle vlakken hun Voorburgse opponenten de baas. Sparta heeft een sterke formatie, wat zijns inziens een hogere plek op de ranglijst verdient. Deze middag vond hij er één om snel te vergeten…

De concurrentie bleef op afstand en VEO heeft nu twee weken om zich te herpakken voor de volgende uitwedstrijd in Sliedrecht tegen titelkandidaat Merwede, dat in het najaar met veel moeite (19-20) de Voorburgers van zich afschudde.

Gelukkig maakte Toko Dinsbach achteraf veel goed….

(Scores VEO: Marije Scheffers 2x/ Karin Olthof, Rieks van Dam, Robin Fuchs en Yannick Sterk allen 1x)

Scroll naar boven