VEO pakt punt na kokende slotfase

Dit weekend was Vitesse uit Barendrecht in Essensteijn de tegenstander van VEO.
Inzet voor beide teams: twee belangrijke wedstrijdpunten in de strijd tegen degradatie.

Vanaf de start zat de spanning er direct in. Tot de rust kon alleen VEO na tien minuten een kleine voorsprong bereiken van 4-2. Daarna werd steeds om en om gescoord. De thee werd bereikt met 10-11 in het voordeel van Vitesse.

Na de rust zakte VEO iets in en werd de marge door de bezoekers vergroot naar 11-14, maar de Voorburgers knokten zich terug in de wedstrijd, onder meer door een fraaie doorloop van David Nanusevski (15-15).
Met minder dan een kwartier te spelen tekende een wederom belangrijke Dagmar Rosenbrand met haar vierde treffer voor 19-19. Wisselspeler Jesper Verschoor (voor Rieks van Dam in het veld gekomen) herhaalde hierop zijn prestatie van eerder die dag bij de reserves: hij gaf VEO een enorme impuls door zijn eerste doelpoging door de korf te jagen. Judith Vellekoop tilde de score van afstand naar 21-19 en het massaal opgekomen publiek kon zich opmaken voor een acht minuten durende spannende slotfase.
Vitesse gaf zich niet gewonnen: met nog 6 minuten op de klok (21-20) was er werk aan de winkel voor de scheidsrechter vanwege een hoog oplopend relletje bij de korf van VEO. De leidsman hield de kaarten op zak, maar de vlam zat goed in de pan en hectiek was alom aanwezig.
Vervolgens deed VEO zich tekort door op simpele wijze een strafworp cadeau te doen aan de Barendrechters (21-21). Met nog ruim twee minuten te gaan hield Robin Fuchs de zenuwen in bedwang en benutte een verdiende strafworp: 22-21. Opnieuw kwam Vitesse (met nog één minuut te spelen) langszij, waarna het de beurt aan Remi Hartgers was om koel te blijven. 20 seconden voor tijd benutte ook hij een strafworp (23-22).
Een inmiddels kolkend Essensteijn ontplofte bijkans.
Een vrije worp van Vitesse betekende de derde treffer in de laatste minuut. Een definitieve eindstand van 23-23 was bereikt.
VEO hield geen lege handen over aan deze wedstrijd, maar wel een katterig gevoel…

Frank Damshuiser (vaste coach Taffijn was ziek) deelde de gemengde gevoelens. Hij zag een mooie wedstrijd vol met strijd en was blij met het eerste competitiepunt. Er vallen echter nog heel wat punten te winnen wanneer het VEO zou lukken constanter te presteren en minder (plaats) foutjes te maken.

De Voorburgers weten nu WION (verloor van Swift) onder zich op de ranglijst, maar de afstand (3 punten) tot Vitesse is niet geslonken. Na het kerstreces wordt op 9 januari de zaalcompetitie hervat met de confrontatie tegen WION in Rotterdam. De missie is voor die wedstrijd is duidelijk: Winnen is beter dan gelijkspelen, verlies is uit den boze…

(Scores VEO: Dagmar Rosenbrand, Rieks van Dam, Robin Fuchs en David Nanusevski elk 4x / Remi Hartgers 3x / Esther Boogert, Karin Olthof, Judith Vellekoop en Jesper Verschoor allen 1x.)

Auteur: Jan Scheffers