VEO repareert onvoldoende in tweede helft

3a262644-fecd-4776-9db5-3926d338110bHet groen-zwarte Vriendenschaar was afgelopen weekend in Hardinxveld-Giessendam de derde zware tegenstander op rij voor de korfballers van VEO.

De wedstrijd opende dramatisch voor VEO: Binnen 15 minuten was een stand van 9-2 voor de thuisploeg bereikt. Waarna vervolgens men via 10-3, 11-4 met een stand van 13-5 de rust in ging. Een Voorburgs debacle dreigde…

Echter, in de tweede helft wisten de blauw-zwarten zich te herpakken en kropen langzaam terug in de wedstrijd. 9 minuten na rust had VEO al net zoveel gescoord als in het hele eerste bedrijf: 17-10. Vriendenschaar leek de teugels iets te laten vieren, neigde tot “gallery play”, waarna VEO zich oprichtte tot 20-14 en uiteindelijk -ten opzichte van de tussenstand tijdens de thee- een draaglijker eindstand van 22-17 werd bereikt.

Vriendenschaar beschikt over enkele uitstekende mannen, waar VEO vooraf de verdedigende strategie op gericht had. Achteraf waren in de eerste helft de vrouwen van Vriendenschaar ook onverwacht doelgericht en trefzeker. Daarnaast bleek Voorburgse passing meerdere keren onvoldoende, kan het schotpercentage beter en was eens te meer de tegenstander qua lengte in het voordeel.

Waar meegereisde supporters halverwege een desastreuze afloop vreesden, bleken de spelers in de pauze de moed en kracht te hebben tactische wijzigingen af te spreken. De tweede helft verliep hierdoor verdedigend een stuk beter. Daarnaast werd in aanvallend opzicht het Voorburgs vrouwenpotentieel vaker in stelling gebracht. Zij tekenden gezamenlijk voor 6 van de 12 goals na rust en forceerden enkele strafworpen mee.

In eerdere wedstrijden is de eerste helft meermaals niet VEO’s sterkste fase gebleken.
Zaterdag verliep de tweede helft opnieuw een stuk gunstiger en uiteindelijk werd dit deel van de wedstrijd (net als eerder bijvoorbeeld tegen Swift) met een positief saldo (9-12 voor VEO) afgesloten, maar de belangrijkste overall score uiteindelijk in Voorburgs nadeel te zijn.
Uit de tweede helft en het gebleken vermogen om na de rust te kunnen schakelen, kan VEO nieuwe moed halen voor de komende wedstrijden. Immers, daar het spelregel technisch niet toegestaan is een eerste helft over te slaan, zal VEO dan écht van acquit af alert aan de bak moeten om uit de onderste regionen te geraken…

[Scores VEO: Robin Fuchs, Rieks van Dam en Remi Hartgers allen 3x/ Robin van den Bosch, Karin Olthof en Esther Boogert ieder 2x/ Judith Vellekoop en Dagmar Rosenbrand beiden 1x)