VEO verslaat Weidevogels

In een wedstrijd die pas in de tweede helft spannend werd heeft VEO zijn koppositie met verve verdedigd tegen het Bleiswijkse Weidevogels. Weidevogels keek de hele wedstrijd tegen een achterstand aan, kwam in het laatste kwart van de wedstrijd knap terug, maar moest uiteindelijk met 17-13 de eer laten aan VEO.

VEO-coach Jelle den Dekker moest op het laatste moment zijn opstelling nog aanpassen omdat aanvoerder Michiel Kimmel door ziekte moest afhaken. Bobby Doorduyn was zijn vervanger in ene opstelling waarin ook Lieke Glasbergen nog ontbrak.

Vanaf het begin nam VEO het heft in handen  en met goals Judith Vellekoop, David Nanusevski en Kady Roeten werd snel een 3-0 voorsprong genomen. Achteraf een opvallend rijtje namen omdat de VEO-dames na die beginfase niet meer zouden scoren, terwijl David Nanusevski zou uitgroeien tot topscorer van de wedstrijd met 7 doelpunten.

Veel groter lieten de bezoekers het gat echter niet worden want vanaf de 3-0 ging ook Weidevogels mee scoren en werd het verschil in eerste instantie niet veel groter. Vanaf 6-4 had VEO echter een zeer productieve fase waarin de 4 VEO-heren elk een keer scoorde en de voorsprong met 10-4 comfortabel genoemd mocht worden.

Weidevogels deed nog iets terug voor de pauze (10-6), maar in de tweede helft was het VEO dat weer als eerste scoorde.  Maar daarna ging het allemaal toch iets minder eenvoudig voor de Voorburgers. De kansen werden niet meer afgemaakt en er werd ook gehaaster en slordiger gespeeld.   Op 13-8 leek er nog weinig aan de hand, maar de fase daarna was voor de bezoekers. Van de daaropvolgende 6 goals werden er 5 door Weidevogels gescoord, waar VEO alleen een strafworp doelpunt tegenover kon stellen.

Toen er 14-13 op het scorebord stond was het op die manier weer helemaal spannend geworden. Die stand bleef geruime tijd op het bord staan waarbij iedereen er van overtuigd was dat wie er u scoorde het momentum zou pakken. Het was Robin van den Bosch, die namens VEO ban doorbrak en de o zo belangrijke 15-13 liet aantekenen. Daarmee was de wedstrijd ook beslist, want Weidevogels kwam niet meer tot scoren en via Bobby Doorduyn en David Nanusevski deed VEO dat nog wel, de eindstand daarmee op 17-13 bepalend.

VEO blijft hierdoor uiteraard koploper en heeft nu alleen nog DVS’69 op 2 punten als naaste belager, terwijl Weidevogels verder is terug gevallen. VEO speelt volgende week uit tegen DSO.

 

Scroll naar boven